Ce trebuie sa stie pacientul cu cancer?

Secțiunea: Administrativ, birocratie, acte necesare
1 comentarii 1
1 MARTON
1 MARTON [617c]
22-01-2014, 23:27

Membru din 08-06-2014

Subiecte: 15

Comentarii: 617

Drepturilor Pacienţilor, semnată de toate statele europene încă din anul 2006. În aceasta se specifică, în capitolul "Dreptul Pacienţilor la Calitatea Asistenţei Medicale", după cum urmează:"Orice persoană, ţinându-se seama de starea sa de sănătate, are dreptul să primească îngrijirile cele mai adecvate şi de a beneficiade cele mai bune terapiişi de medicamente cu cel mai bun raport cost/eficacitate. Dreptul la calitatea îngrijirilor implică, de asemenea, dreptul la depistare şi la educaţie terapeutică, ceea ce necesită o investiţie financiară şi în mijloace şi presupune asigurarea unui număr de specialişti corect informaţi."
Anual, 75.000 de români sunt diagnosticaţi cu o formă de cancer şi printre ei se află bolnavi în stadiu avansat, care au nevoie de tratament într-un timp cât mai scurt pentru ca şansele lor de supravieţuire să rămână la un nivel măcar decent.
Dr. Ştefan Curescu: "Tratamentul cancerului a evoluat foarte mult în ultimii ani, pentru majoritatea tipurilor de cancer. Există însă şi forme de cancer pentru care abia în ultimii ani au apărut îmbunătăţiri importante în tratament. Spre exemplu, pentru cancerul ovarian, anul trecut a apărut un nou medicament, practic, singurul progres înregistrat în ultimii 15 ani. Din păcate, momentan, medicamentul nu este disponibil pe scară largă pacientelor din România, datorită faptului că nu este inclus pe lista medicamentelor gratuite şi compensate."
Însă, pentru acei pacienţi care au şansa de a-şi putea susţine singuri tratamentul, fără ajutor din partea statului, terapiile noi au permis ca aceştia să poată avea o viaţă socială activă, precum şi o calitate superioară a vieţii.
optimismul si sprijinul cheia vindecarii
Răspunde la topic
1 comentarii 1
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp