Ce se poate face pt metastaza la ficat?

Secțiunea: Metastaze
3 comentarii 1
1 Pocoyo
1 Pocoyo [2c]
19-10-2011, 13:55

Membru din 25-01-2010

Subiecte: 1

Comentarii: 2

Tatal meu, 65 ani a fost diagnosticat in aprilie, anul trecut, cu cancer de prostata cu metastaze osoase. A avut un nodul mic, de cativa cm care din pacate, a produs diseminari in sistemul osos. A facut chimioterapie si radioterapie care au avut efect pe portiuni din sistemul osos. Din pacate, in august, s-a descoperit si o mica metastaza pe ficat, care apoi, prin radioterapie a fost indepartata. La urmatorul PET-CT scan din ianuarie, acum 2 saptamani, i-au gasit metastaze pe lobul celalalt al ficatului. Medicii zic ca e afectat f mult si nu au mai venit cu nici-o solutie. Singura posibilitate mai este o injectie cu Samarium 153 - un fel de radioterapie injectabila, care ar ajuta numai sistemul osos. Mai mentionez ca dupa operatia din mai, de la Fundeni, incepand cu luna august s-a trata la un spital de oncologie din Istanbul.
NU stim ce sa facem altceva, unde sa ne adresam pt ficat? chiar nu se mai poate face nimic ? macar sa-i atenueze raul . El este in perioada aceea de rau de dupa chimio, cu stare fizica slabita, vomita, nu prea mananca..
Va rog, dati-ne un sfat, o solutie posibila! multumesc.
2 zabaduba
2 zabaduba [1c]
08-06-2010, 18:45

Membru din 08-06-2010

Subiecte: 0

Comentarii: 1

buna ziua!
si eu ma aflu intr o situaie asemanatoare, tatal meu, 48 de ani, are cancer la plamani cu metastaze cam peste tot unde va puteti imagina: oase, pericol de a face si la creier deoarece are metastaze pe craniu, rinichi, cu hemeoroizi, si nu in ultimul rand la ficat! nu dupa mult timp ce am descoperit metastaza la ficat, a inceput sa aiba scaun foarte des, in ciuda faptului ca era constipat de la Oxicontin si abia daca manaca ceva. am observat ca are niste bucati de material inchegat care nu seamana cu mancare. intrebarea mea e: se poate sa i apara bucati de ficat in scaun, asa cum se intampla cand iti vomiti ficatul? si daca da, cam ce sanse de supravietuire are?
multumesc pentru orice ajutor!
3 alina2681
3 alina2681 [1c]
09-06-2010, 14:11

Membru din 09-06-2010

Subiecte: 0

Comentarii: 1

Buna ziua.Imi pare rau sa aud prin ce treceti.Sfatul meu este sa nu renuntati la citostatice, stiu sunt f greu de suportat si afecteaza organismul ..dar fara ele intervine decesul....scuze ca sunt f directa....
Răspunde la topic
3 comentarii 1
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp