casca impotriva caderii parului in timpul chimioterapiei

Secțiunea: Chimioterapie
1 comentarii 1
1 andr3i_26
1 andr3i_26 [1c]
23-01-2011, 20:30

Membru din 20-12-2010

Subiecte: 2

Comentarii: 1

De curand am citit pe net ca singura cale de prevenire a caderii parului in timpul tratamentului de chimioteratie este casca refrigetanta. Casca se prezinta sub forma unei bonete care difuzeaza local frig, ceea ce are ca efect reducerea afluxului sangvin la nivelul pielii capului. Astfel, moleculele ce ajung direct in sange in timpul sedintei de chimioterapie vor afecta in numar mai mic parul.

Eficacitatea castii de racire depinde de diferiti factori: natura si dozajul moleculelor chimioterapice, natura parului, lungimea parului (ideal scurt), timpul scurs intre punerea castii si inceputul sedintei de chimioterapie (in mod ideal, casca trebuie pusa cu 10 minute inainte de sedinta si scoasa dupa 30 minute de la finalul sedintei).

Stie cineva ceva legat de acest lucru? De unde se poate achiziona o astfel de casca?
Răspunde la topic
1 comentarii 1
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp