Carcinom ovarian mucinos. Trebuie reintervenit chirurgical?

Secțiunea: Cancerul de ovar (ovarian)
1 comentarii 1
1 Florina FLory
1 Florina FLory [0c]
15-11-2020, 18:11

Membru din 15-11-2020

Subiecte: 1

Comentarii: 0

Buna ziua! Am 35 ani si doi copii. In 3 septembrie 2020 am suferit o interventie chirurgicala la ovarul stang, pentru extirparea unui chist de pe ovarul stang, despre care mi se spunea ca arata urat ecografic. S-a practicat citologie, s-au scos 100 ml din lichidul intraperitone si nu s-au identificat celule atipice in lichid. Tumora de 7/8 cm a fost scoasa cu capsula intacta, cu ovar stg
Si trompa uterina. Dupa operatie, mi-_a crescut glicemia, la 500, Am suferit hemoragie si la o ora dupa operatie, am intrat intr-o alta operatie, cand s-a facut hemostaza. In urma biopsiei s-a constatat ca tumora era maligna, iar diagnosticul diferentiat s-a stabilit la imunohistochimie, care a concluzionat carcinom mucinos ovarian bine diferentiat si se favorizeaza originea primitiv ovariana a acesteia, insa s-a recomandat investigarea tractului digestiv. Am facut ct, rmn, colonoscopie, ecografie intravaginala,markeri tumorali, test papanicolau.Medicii spun ca sunt ok , nu s-au evidentiat metastaze , insa trebuie reintervenit chirurgical radical, cu histerectomie totaala cu extemporaneu, scoaterea celuilalt ovar si biopsierea anumitor parti . Comsiderati ca trebuie reintervenit chirurgical? Atat de radical? Cine ar trebui sa faca aceasta operatie? Chirurgul oncolog sau chirurgul generalist? Ce va urma dupa? Va multumesc!
BIU
Răspunde la topic
1 comentarii 1
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp