carcinom mamar invaziv NST -triplu negativ

Secțiunea: Cancerul de san (mamar)
36 comentarii 12 INAINTE ›
1 cati
1 cati [30c]
19-06-2015, 10:51

Membru din 18-06-2015

Subiecte: 1

Comentarii: 30

Am 56 ani.Am fost diagnosticata cu carcinom mamar invaziv NST moderat diferentiat.
Tumora este de 46/29/38 mm ,intens hipoecogena,imprecis delimitate,scor UENO 4.
Buletinul imunohistochimic: ER NEGATIV,PR NEGATIV,HER2 NEGATIV,KI67 FOCAL 90%
Am facut o sedinta de chimioterapie .Asistenta medicala mi-a spus ca mi-a pus in perfuzie
o fiola FARMA RUBIC si CICLOFOXAM .
La tomograf apare ceva la plaman de diam. 9mm,posibil determinare secundara pulmonara.

Va rog sfatuiti-ma ce ar trebui sa fac in continuare
2 RaulDuke
2 RaulDuke [7679c]
19-06-2015, 11:02

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7679

Răspuns pentru (cati, Azi, ora 10:51:57):


continua tratamentul chimioterapic si monitorizarea la medicul oncolog!
3 cati
3 cati [30c]
20-06-2015, 03:10

Membru din 18-06-2015

Subiecte: 1

Comentarii: 30

Răspuns pentru (RaulDuke, 19-06-2015, 11:02:24):


Acest triplu negativ indica o forma mai agresiva ?
Pentru observatia de la plaman ar fi bine sa merg de cateva ori intr-o salina ?
4 RaulDuke
4 RaulDuke [7679c]
21-06-2015, 11:41

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7679

Răspuns pentru (cati, 20-06-2015, 03:10:35):


nu cred ca ajuta la ceva salina. trebuie sa faci chimioterapia si apoi se va face o noua evaluare tomografica. "triplu negativ" nu se refera neaparat la agresivitate ci mai degraba la faptul ca, inafara de chimooterapie, nu sunt alte optiuni de tratament sistemic (cum ar fi tratamentul hormonal sau Herceptin, la celelalte tipuri). ce informatii ai primit de la oncologul tau ?
5 cati
5 cati [30c]
24-06-2015, 11:40

Membru din 18-06-2015

Subiecte: 1

Comentarii: 30

Răspuns pentru (RaulDuke, 21-06-2015, 11:41:45):

Nu am ajuns cu rezultatul testului imunohistochimic la medical oncolog.
Peste o saptamana merg pentru a doua sedinta de chimioterapie si o sa-l duc atunci.

Mi s-a recomandat sa fac o serie de patru sedinte cu citostaticile de mai sus si probabil inca o serie de 4 sedinte cu alt citostatic.
Am suportat foarte usor prima sedinta si inca nu mi-a cazut niciun fir de par.

Legat de problema pulmonara poate fi si o bronsita mai veche.

Multumesc foarte mult pentru ca va faceti timp pentru mine si va rog daca credeti ca mai trebuie sa fac ceva in plus.
6 RaulDuke
6 RaulDuke [7679c]
24-06-2015, 11:47

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7679

Răspuns pentru (cati, Azi, ora 11:40:12):


sa mergi la oncolog cu imunohistochimia, la data programarii. in rest: ai facut ecografie cardiaca ?
7 cati
7 cati [30c]
24-06-2015, 11:48

Membru din 18-06-2015

Subiecte: 1

Comentarii: 30

Răspuns pentru (RaulDuke, Azi, ora 11:47:28):

Da. Nu am avut probleme cardiace.
8 cati
8 cati [30c]
15-08-2015, 15:48

Membru din 18-06-2015

Subiecte: 1

Comentarii: 30

Răspuns pentru (RaulDuke, 19-06-2015, 11:02:24):

Am facut 3 sedinte de chimioterapie. Inainte de a 4-a sedinta aceste analize difera mult de valorile normale:
ALT/TGP 90 normal 7-31
AST/TGO 66 normal 7-31
GGT 346 normal 10-38
FOSFATAZA 128 normal 33-98
VSH 50 normal 1-10
Mi s-au recomandat 3 zile arginina-venos.

Ar fi bine sa aman un timp a 4-a serie?.
9 RaulDuke
9 RaulDuke [7679c]
19-08-2015, 12:04

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7679

Răspuns pentru (cati, 15-08-2015, 15:48:09):


asta nu stabileste decat medicul tau oncolog. totusi aceste analize nu par extrem de ingrijoratoare.
10 MARTON
10 MARTON [582c]
19-08-2015, 16:06

Membru din 08-06-2014

Subiecte: 15

Comentarii: 582

CATI eu sunt pacient sub tratament din decembrie 2013 si de atunci din cauza tratamentului m-am pricopsit si cu probleme ale glandei tiroide, cu tensiunea, cu diabetul si cu analize marite dar am scapat si de a 6-a tumora si inca sunt in viata.
optimismul si sprijinul cheia vindecarii
11 cati
11 cati [30c]
19-08-2015, 17:38

Membru din 18-06-2015

Subiecte: 1

Comentarii: 30

Am luat Essential 6 pastille pe zi si perfuzie 250 ml Arginina si au mai scazut.
O sa continui tratamentul cu citostatice.
Cum mai pot sa-mi protejez ficatul?
12 MARTON
12 MARTON [582c]
20-08-2015, 16:16

Membru din 08-06-2014

Subiecte: 15

Comentarii: 582

cu ceaiuri hepatice dar verifica sa nu contina plante care fie interzise de chimioterapie, odihna multa , mancare mai putin grasa, nuci,migdale ,fructe si legume.
optimismul si sprijinul cheia vindecarii
13 cati
13 cati [30c]
21-08-2015, 19:56

Membru din 18-06-2015

Subiecte: 1

Comentarii: 30

Răspuns pentru (MARTON, 20-08-2015, 16:16:43):

Unde gasesc o lista cu plante interzise?
14 Mery
14 Mery [19c]
22-08-2015, 10:58

Membru din 11-08-2015

Subiecte: 0

Comentarii: 19

Răspuns pentru (cati, 21-08-2015, 19:56:10):


depinde de ce fel de chimioterapie e vorba; pt taxotere e bine de evitat pojarnita, grefele, salvia, alcoolul, precum si o serie de medicamente.
By Mery
15 cati
15 cati [30c]
22-08-2015, 14:15

Membru din 18-06-2015

Subiecte: 1

Comentarii: 30

Răspuns pentru (Mery, Azi, ora 10:58:58):

acum fac epirubucin si CTX
16 Mery
16 Mery [19c]
22-08-2015, 14:35

Membru din 11-08-2015

Subiecte: 0

Comentarii: 19

Răspuns pentru (cati, Azi, ora 14:15:00):


evitați alcoolul și medicamentele hepatotoxice
By Mery
17 MARTON
17 MARTON [582c]
23-08-2015, 20:37

Membru din 08-06-2014

Subiecte: 15

Comentarii: 582

cati intreaba medicul curant asa este cel mai sigur.
optimismul si sprijinul cheia vindecarii
18 cati
18 cati [30c]
28-08-2015, 14:14

Membru din 18-06-2015

Subiecte: 1

Comentarii: 30

Răspuns pentru (RaulDuke, 19-06-2015, 11:02:24):

Dupa 4 sedinte am facut un examen sonoelastografic si tumora are 15/12/10 mm.
Ce variante sunt in continuare?
19 cati
19 cati [30c]
28-08-2015, 14:38

Membru din 18-06-2015

Subiecte: 1

Comentarii: 30

Răspuns pentru (RaulDuke, 19-08-2015, 12:04:26):

Am facut un examen tomografic in luna iunie si nu s-au specificat metastaze osoase .
Am dureri de spate si am intalnit in spital cazuri la care s-au evidentiat metastaze osoase la scintigrafie.
Au trecut aproape 3 luni de la TC.
Credeti ca ar fi bine sa fac o scintigrafie osoasa?
Va rog raspunseti-mi la aceasta intrebare .
20 MARTON
20 MARTON [582c]
28-08-2015, 16:46

Membru din 08-06-2014

Subiecte: 15

Comentarii: 582

cati eu am facut scintigrafia la un an de la inceputul chimio.Sa stii ca scintigrafia descopera celulele in momentul in care devin mutante cu circa 7-9 luni inainte de a se forma tumora.
Eu aveam dureri de mijloc care coborau pe picioare (tibii si muschi), nu ma puteam indrepta decat daca ma sprijineam si mergeam la baie tananduma de pereti, de la tumora situata langa coloana vertebrala si cum a scazut am scapat de dureri.
optimismul si sprijinul cheia vindecarii
Răspunde la topic
36 comentarii 12 INAINTE ›
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp
Accept cookies Informare Cookies Folosim cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.