carcinom mamar invaziv mixt

Secțiunea: Cancerul de san (mamar)
2 comentarii 1
1 ileana?
1 ileana? [0c]
05-08-2014, 01:18

Membru din 04-08-2014

Subiecte: 1

Comentarii: 0

Buna ziua , d-le doctor RaulDuke. Mamei mele de 70 ani i-au facut o masectomie de curatire san stg in 09.07.2014 , iar diagnosticul a fost : carcinom mamar invaziv mixt , de tip ductal si lobular , slab diferentiat cu invazia tegumentului si a mamelonului si cu metastaze in limfoganglionii axilari (19/19) , pT4bpN3apMxG3 . Dr oncolog ( din Braila ) ne asteapta cu rezultatul anatomopatologic , cu cel imunohistochimic (in doua saptamani) si cu scintigrafia (pt care avem programare ). De moment nu ne-a vorbit de CT . Va rog frumos sa-mi explicati detaliat semnificatia diagnosticului ( am inteles ca boala este destul de avansata) si toate posibilele consecinte . Nu a primit chimio sau radio inainte de operatie . In cazul in care este necesar un CT (intreb din ignoranta totala) se poate face in aceeasi zi cu scintigrafia osoasa sau e prea mare agresiunea intr-o singura zi ? In aceasta aproape o luna de la operatie refacerea mamei a fost buna . Va multumesc din suflet pt tot efortul pe care il faceti .
CUM
2 RaulDuke
2 RaulDuke [7763c]
05-08-2014, 09:53

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

Răspuns pentru (ileana?, Azi, ora 01:18:10):


cancerul este cat de avansat se poate, cel putin la nivel local. ma tem ca nu e chiar corect faptul ca s-a procedat la chirurgie din prima. defapt e foarte rau, chirurgul s-a grabit si foarte probabil ca si voi! in mod corect trebuia facut un CT de torace si abdomen si o scintigrafie INAINTE de operatie, caci la o tumora atat de mare, cu ganglioni invadati, probabilitatea existentei metastazelor este deja foarte mare, lucru care contraindica operatia, cel putin ca prim gest!.acum singura sansa este sa faceti acest CT si scintigrafia si sa speram ca nu se vad metastaze, deci se poate incepe un tratament cu scop de vindecare, dupa cum va veni si rezultatul imunohistochimiei. CT nu se face in aceeasi zi cu scintigrafia, se fac la cel putin o zi, doua distanta. confruntat cu diagnosticul de cancer, orice om trebuie sa vada un oncolog inainte de toate, mai ales inainte de a trece la un tratament radical si ireversibil, asa cum e o rezectie chirurgicala.
Răspunde la topic
2 comentarii 1
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp