carcinom mamar de tip ductal invaziv slab diferentiat...

Secțiunea: Cancerul de san (mamar)
4 comentarii 1
1 ssorina
1 ssorina [1c]
20-02-2009, 00:45

Membru din 20-02-2009

Subiecte: 1

Comentarii: 1

mama mea a fost diagnosticata astazi cu carcinom mamar de tip ductal invaziv slab diferentiat (pt2, pnx, pmx, g3). va rog, daca se poate, sa-mi spuna si mie cineva ce inseamna acest G3. doctorul a spus sa faca 3-4 sedinte de chimioterapie dupa care scoaterea sanului stang.ca orice altcineva care este pus in fata unei astfel de probleme, sunt foarte speriata si nu stiu ce sa mai fac... astept un semn de la voi cat mai repede.....
multumesc
2 lyanageorgescu
2 lyanageorgescu [101c]

Membru din 22-07-2009

Subiecte: 0

Comentarii: 101

G semnifica gradul histopatologic de diferentiere al tumorilor, insumand scorurile care se dau unor modificari histopatologice: arhitectura tesutului tumoral, atipia celulara, nr mitozelor.G3 arata modificari mai importante ale parametrilor amintiti si are semnificatia unei agresivitati mai importante a tumorii.Dar gradul de diferentiere nu este singurul parametru de apreciere a agresivitatii tumorale ; exista mai multi indicatori de prognostic care se coreleaza.
3 ssorina
3 ssorina [1c]

Membru din 20-02-2009

Subiecte: 1

Comentarii: 1

multumesc pentru raspuns....problema este ca nimeni nu prea vrea sa-mi spuna cat de grav este....dl.doctor imi spune ca sunt sanse si sa asteptam sa termine chimioterapia si sa - i scoata sanul si dupa ea se vede daca sunt si celelalte glande afectate.....chiar nu stiu sau nu vor sa spuna??
4 Pelela
4 Pelela [1c]
20-02-2009, 00:45

Membru din 20-02-2009

Subiecte: 0

Comentarii: 1

Nu. Chiar asta este realitatea. Am acelasi diagnostic. Si mie mi-a spus doctorul la fel. Daca a spus ca sunt sanse, chiar asa este. In ziua de astazi i se spune bolnavului adevarul, pentru ca s-a constatat ca numai astfel el se poate mobiliza sa lupte impotriva bolii. Multa sanatate mamei tale!
Răspunde la topic
4 comentarii 1
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp