Carcinom embrionar testicular, pT2NxMx

Secțiunea: Interpretare analize si examen anatomopatologic
22 comentarii 12 INAINTE ›
1 iahim
1 iahim [13c]
06-07-2015, 17:10

Membru din 06-07-2015

Subiecte: 1

Comentarii: 13

Buna ziua domnule doctor,

In urma unei dureri de testicul drept, am facut o consultatie urologica cu ecografie locala si am descoperit o formatiune inlocuitoare de spatiu la testiculul drept.
A urmat apoi o analiza RMN pelvian si abdominal unde a fost concluzionata aceasta formatiune si este asociata cu ginecomastie, sugestiva pentru tumora cu celule Leydig si fara invazie locoregioanala.

Markeri tumorali inainte orhiectomie: HCG total - 1073mUI/ml, AFP – 16.19mUI/ml, LDH -135mUI/ml.
Markeri tumorali dupa orhiectomie: HCG total – 10.7mUI/ml, AFP – 2.01mUI/ml, LDH -134mUI/ml.

Examen macroscopic:
Piesa de orhiepididimectomie alcatuita din tetsicul de 5/2, 5/2.5cm epididim de 3.5/1cm, cordon spermatic cu lungimea de 5cm si diametrul extern de 1.5cm.
La sectionarea testiculului se identifica o formatiune nodulara de 2/1.7cm alb-cenusie, cu zone de necroze si hemoragie, imprecise delimitate, consistenta variabila (scazuta-crecuta). Parenchim testicular restant de culoare bruna, consistenta pastrata.

Examen microscopic:
Piesa de orhiepididimectomie unilaterala ce releva o leziune nodulara de 2/1.7cm cu carcatere histopatologice de carcinoma embrionar cu arhitectura solida, tabulara si papilara, ce asociaza prezenta izolata de cellule gigante, multinucleate; activitatea mitotica este importanta; se remarca prezenta de arii necrotico-hemoragice extinse si de fenomene inflamatorii; proliferarea celulara maligna intereseaza focal tunica albugineea si structurile vasculare(emboli neoplazici); se asociaza prezenta ITGN (neoplazie germinala intratabulara), calcificari intratabulare si hiperplazie a celulelor Leydig. Invazia vaselor de la nivelul cordonului spermatic - neidentificata.

Diagnostic: carcinom embrionar testicular, pT2NxMx cu recomandare evaluare imunohistochimica. Mentionez ca am luat legatura cu un oncolog local si asteptam acest rezultat.

Dupa 10 iulie urmeaza sa primesc rezultatul imunohistochimic si va transmit acest mesaj cu rugamintea de a ma indruma/sfatui ce sa fac pe viitor cu privire la acest diagnostic, daca va trebui sa merg la institutul oncologic Cluj pentru tratament adjuvant, daca e vindecabil, daca am risc de infertilitate, daca trebuie sa fac si alte evaluari.. sunt speriat cu acest diagnostic si nu stiu ce sa fac...am 29 de ani.

Va multumesc,

Cu Dumnezeu inainte!
2 RaulDuke
2 RaulDuke [7748c]
07-07-2015, 11:37

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7748

Răspuns pentru (iahim, 06-07-2015, 17:10:46):


la oncolog este absolut musai sa ajungi! optiunile de tratament/urmarire lel vei discuta cu el. Ce nu imi este clar la ce ai relatat este faptul ca tumora este stadializata ca T2, desi descrierea corespunde unui T1 mai degraba. La T1 este mai acceptabil sa faci doar urmarire, pe cand la T2 parca as tinde spre completarea tratamentului cu chimioterapie, daca nu chiar o disectie ganglionara retroperitoneala. Faptul ca markerii sunt normali dupa operatie este un lucru excelent!
3 iahim
3 iahim [13c]
07-07-2015, 15:15

Membru din 06-07-2015

Subiecte: 1

Comentarii: 13

Răspuns pentru (RaulDuke, Azi, ora 11:37:35):


Va multumesc pentru raspuns domnule doctor,

Si eu am fost confuz cu acest T pentru ca pe internet am gasit si am cerut informatii:
· pT1 – tumoră limitată la testicul şi epididim fără invazie vasculară/limfatică; tumora poate invada albugineea dar nu vaginala
· pT2 – tumoră limitată la testicul şi epididim cu invazie vasculară/limfatică sau tumoră extinsă prin albuginee cu invadarea vaginalei.

Nu inteleg de ce dr anatomopatolog a considerat ca sunt T2, nu am cunostinte, descrierea mea este identica cu cea a rezultatului histopatologic. Stiu ca medicul urolog mi-a spus ca sunt un T1 spre T2 si probabil dr anatomopatolog a ales T2.

Maine dimineata voi fi la institutul de la Cluj pentru o consultatie oncologica.

De la orhiectomie, n-am mai mancat carne, fainoase, alimente acide si am incercat sa am un organism cat mai alcalin.
Recomand celor de pe forum sa faca un search google si sa se alimenteze cu mai multe alimente alcaline decat acide.
Am citit ca un organism sanatos este 80% alcalin si 20% acid iar celulele canceroase nu traiesc in mediu alcalin.
Am respectat asta si dupa 1 luna de la orhiectomie markerii tumorali se normalizeaza.

Multumesc pentru sprijin, sunt increzator,

O zi cat mai frumoasa!
4 iahim
4 iahim [13c]
07-07-2015, 15:53

Membru din 06-07-2015

Subiecte: 1

Comentarii: 13

Răspuns pentru (RaulDuke, Azi, ora 11:37:35):



Domnule Doctor,

Va rog sa ma informati cu privire la ginecomastia aparuta, sugestiva celulelor Leydig.
Imi recomandati sa fac analize, biopsie cu ac fin?
Sa astept sa raspunda la chimio?

Multumesc, am sa va tin la curent daca imi permiteti cu stadiul meu.
5 RaulDuke
5 RaulDuke [7748c]
07-07-2015, 15:59

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7748

Răspuns pentru (iahim, Azi, ora 15:53:38):


markerii s-au normalizat pentru ca a fost scoasa tumora, nu de la "alcalinizare". te sfatuiesc (ca medic ce ma aflu) sa lasi balta aceste prostii gasite pe internet si sa ai o dieta echilibrata, iar in rest sa iti gasesti niste medici de incredere, cu care sa te intelegi bine, altfel vei avea de suferit. toate lucrurile astea cu diete si alcalinizare sunt numai minciuni spuse de niste sarlatani unor oameni vulnerabili, pentru popularitate si, la final, spre a face bani, deci fereste-te de ele! nu se "informeaza" nimeni citind la intamplare de pe internet. cine vrea informatie fundamentala poate sa mearga la facultate.
6 iahim
6 iahim [13c]
07-07-2015, 16:56

Membru din 06-07-2015

Subiecte: 1

Comentarii: 13

Răspuns pentru (RaulDuke, Azi, ora 15:59:34):



Multumesc, am sa va urmez!

Legat de ginecomastia aparuta ma puteti sfatui cumva?

Numai bine.
7 RaulDuke
7 RaulDuke [7748c]
07-07-2015, 20:13

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7748

Răspuns pentru (iahim, Azi, ora 16:56:57):


in ce sens ? ar trebui sa se remedieze dupa operatie.
8 iahim
8 iahim [13c]
10-07-2015, 10:37

Membru din 06-07-2015

Subiecte: 1

Comentarii: 13

Răspuns pentru (RaulDuke, 07-07-2015, 20:13:05):



Buna dimineata domnule doctor,

La o luna de la operatie ginecomastia, nu a disparut si cred ca s-a mai dezvoltat. Saptamana viitoare voi face mamografie. Mi s-a spus ca e un efect normal dupa orhiectomie si va trebui sa dispara la fel cum ati precizat si dumneavoastra.
Am fost la institutul de la Cluj am facut o serie de 13 analize ce au iesit normale, incluse in intervalul de referinta.
De la Cluj, mi s-a spus ca sunt pT2 datorita aparitiei embolilor neoplazici ce intereseaza focal tunica albugineea si pentru faptul ca e embionar. Am inteles ca se dezvolta foarte repede si va trebui sa aleg intre expectiva vigilenta sau tratament chimio. Mi s-a explicat in cazul expectivei ca daca a ramas o celula raspandita prin corp si neidentificata voi face apoi tratament chimio pentru vindecare.
Am ales sa fac chimio si am inteles ca sunt 3 sererii a cate cate 2 medicamente: Cel mai "grav" din medicamente este: Bleomycin.
Voi face primele 2 serii in 7 zile internat la Cluj iar ultima serie o voi face acasa. De asemenea mi s-a spus ca leucocitele pot scadea la 0 insa au ei metode pentru monitorizarea lor.

Biochimie Cluj
Acid uric seric: 5.8mg/Dl | Interval de referinta: <7
Alaninaminotransferaza (GPT/ALAT/ALT): 22U/L | Interval de referinta: <41
Aspartataminotranspareza (GOT/ASAT/AST): 22UL | Interval de referinta: <38
Bilirubina totala: 0.41mg/dL | Interval de referinta: <1
Calciu seric: 9.81 mg/dL | Interval de referinta: <8.6 - 10
Creatina serica: 0.9 mg/dL | Interval de referinta: <1.2
Lactat dehidrogenaza: 152 (LDH) | Interval de referinta: 135 - 225
Urea: 24md/dL | Interval de referinta: <43
Ureea netrogen (BUN): 11mg/dL | Interval de referinta: <20

Hematologie Cluj
Hemograma cu formula leucocitara Hb, Ht si indici, numar leucocite 7.36 mii/uL | Interval de referinta: 4 - 10
Hemograma cu formula leucocitara Hb, Ht si indici, numar eritrocite 5.22 mil/uL | Interval de referinta: 4.3 - 5.7
Hemoglobina (Hb): 16g/dL | Interval de referinta: 13.2 - 17.3
Hematocrit: 45.8% | Interval de referinta: 39 - 49
Volum eritrocitar mediu (VEM): 87.7fL | Interval de referinta: 80 - 99
Hemoglobina eritrocitara medie (HEM): 30.7pg/cell | Interval de referinta: 27 - 34
Concentratie medie a Hb/eritrocit: 34.9g/dL | Interval de referinta: 32 - 37
Largimea distributiei eritrocitare: 12.3% | Interval de referinta: 11.6 - 14.8
Numar trombocite: 219 mii/uL | Interval de referinta: 150 - 450
Volum trombocitar mediu (VTM): 10.5 f/L | Interval de referinta: 7.4 - 13
Largimea distributie trombocitare: 13.2 f/L | Interval de referinta: 8 - 16.5
Neutrofil: 57.3% | Interval de referinta: 45 - 80
Neotrofil: 4.21mii/uL | Interval de referinta: 2 - 8
Limfocit: 30.4% | Interval de referinta: 20 - 55
Limfocit: 2.24mii/uL | Interval de referinta: 1 - 4
Monocit: 9.2% | Interval de referinta: <15
Monocit: 0.68mii/uL | Interval de referinta: 0.3 - 1
Eozinofil: 2.4% | Interval de referinta: <7
Eozinofil: 0.18 | Interval de referinta: 0.05 - 0.7
Bazofil: 0.7% | Interval de referinta: <0.2

Imunochimie Cluj
HCG total: 2.1 mUI/mL | Interval de referinta: Barbati <2.6
AFP: 1.64ng/ml | Interval de referinta: <7

In timpul tratamentului voi putea sa consum fructe si alimente si peste 2 litri de lichide: (sucuri de sfecla rosie, morcov, mere etc).

Asa cum ati spus si dumnevaoastra, doctorul de la Cluj mi-a spus ca va trebui sa am o alimentatie echilibrata, sa imi mentin greutatea, ca "alcalinizarea" organismului nu are nici o treaba cu scaderea markerilor tumorali si sa nu aleg alte medicamente de pe piata "naturiste".

Va multumesc pentru sprijin si ajutor!
Numai bine!
9 RaulDuke
9 RaulDuke [7748c]
10-07-2015, 10:41

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7748

Răspuns pentru (iahim, Azi, ora 10:37:53):


Consider si eu ca "expectativa vigilenta" este o optiune foarte buna aici, atata timp cat te poti prezenta la controale la fiecare 3 luni si poti face RMN de abdomen si pelvis regulat, primul an tot la 3-4 luni. Daca este sa faci chimioterapie, cred ca sa faci si bleomicina e cam mult si, posibil evitabil. ar fi suficient doar etoposid si cisplatin. Din pacate insa riscul de sterilitate este foarte mare si este musai sa faci o procedura de sperm banking inainte!
10 iahim
10 iahim [13c]
10-07-2015, 10:54

Membru din 06-07-2015

Subiecte: 1

Comentarii: 13

Răspuns pentru (RaulDuke, Azi, ora 10:41:43):



Am facut sperm banking la Clinica de Reproducere Umana FivMures. Credeti ca ar fi bine sa-i propun medicului aceste doua medicamente: etoposid si cisplatin ?

Multumesc!
11 iahim
11 iahim [13c]
10-07-2015, 10:57

Membru din 06-07-2015

Subiecte: 1

Comentarii: 13

Răspuns pentru (iahim, Azi, ora 10:54:12):


Va rog sa imi spuneti ce inseamna "prea mult"? Ce afecteaza grav acest medicament?
12 iahim
12 iahim [13c]
10-07-2015, 11:09

Membru din 06-07-2015

Subiecte: 1

Comentarii: 13

Răspuns pentru (iahim, Azi, ora 10:57:39):



Eu am avut un TBC pulmonar in istoricul medical.
13 iahim
13 iahim [13c]
10-07-2015, 11:41

Membru din 06-07-2015

Subiecte: 1

Comentarii: 13

Răspuns pentru (iahim, Azi, ora 11:09:24):


Am avut si pneumotorax in 2005 in urma unui acc rutier cu traumatism toraco abdominal iar in 2006 TBC pulmonar vindecat.
O sa i propun medicului oncolog de la Cluj inlocuirea Bleomycin cu etoposid si cisplatin.
14 RaulDuke
14 RaulDuke [7748c]
10-07-2015, 14:58

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7748

Răspuns pentru (iahim, Azi, ora 11:41:40):


etoposid si cisplatin vei face oricum. e doar problema de a adauga sau nu bleomicina. in conditiile de care spui tu, cu pneumotorax vechi si tbc... daca se procedeaza la bleomicina, obligatoriu trebuie sa faci un consult de pneumologie mai intai, cu ceea ce se cheama "PROBE FUNCTIONALE RESPIRATORII".
15 iahim
15 iahim [13c]
10-07-2015, 15:44

Membru din 06-07-2015

Subiecte: 1

Comentarii: 13

Răspuns pentru (RaulDuke, Azi, ora 14:58:03):


Multumesc de raspuns domnule doctor,

Din cate am inteles la concultatie pot alege intre tratament cu 3 ciclcuri a cate 2 medicamente (asa cum spuneti si dumneavoastra cred ca aici e fara Bleomicina), sau 2 cicluri a cate 3 medicamente. (cu Bleomicina inclusa).
Dna doctor mi-a spus ca putem renunta la bleomcina insa va trebui sa fac 3 cilcuri de EP (cred ca e Etoposid). Al doilea medicament din aceasta serie cred ca e asa cum spuneati si anume Cisplatin.


Va multumesc pentru tot sprijinul acordat!
16 RaulDuke
16 RaulDuke [7748c]
10-07-2015, 15:50

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7748

Răspuns pentru (iahim, Azi, ora 15:44:23):


cam asa e. mult succes!
17 iahim
17 iahim [13c]
21-07-2015, 18:26

Membru din 06-07-2015

Subiecte: 1

Comentarii: 13

Răspuns pentru (RaulDuke, 10-07-2015, 15:50:46):




Buna ziua domnule doctor,


Vineri am terminat primul ciclu de EP cu Cisplatin, 5 zile.
Sambata, duminica si luni, 3 zile dupa chimio am fost mai mult mort :). Dormeam aprox 17 - 18 ore si aveam o stare de oboseala continua, respiram greu, diaree, stari de greata, ameteli, tiuit in urechi, fara pofta de mancare.
Astazi e prima zi cand ma simt foarte bine. N-am dormit deloc in timpul zilei si nici nu ma simt obosit. Am pofta de mancare si per general ma simt foarte bine.
Urmeaza alte 2 cicluri de EP si Cisplatin.

Intre timp mi-a venit si rezultatul imunohistochimic: carcinom embrionar testicular de 2/1.7cm cu interesarea focala a tunicii albugineaa, invazie limfovasculara prezenta emboli vasculari LVL1 fara interesarea cordonului spermatic (pT2), invazie perineurala nedeterminabila (PnX), panCK+, CK8/18+, EMA-, PLAP+, OCT4+, CD30+,c-KIT-, hCG+, rata mitotica frecventa (19 mitoze/10 campuri microscopice).

Stiu ca la rezultatul RMN, mi-a iesit formatiune inlocuitoare de spatiu asociata cu ginecomastia sugestiva pentru tumora Leydig, fara invazie locoregioanala, fara adenopatii retroperitoneale si fara lichid in cavitate peritoneala.

Cred ca diagnosticul meu e pT2N0M0.

Numai bine!
18 iahim
18 iahim [13c]
21-07-2015, 18:28

Membru din 06-07-2015

Subiecte: 1

Comentarii: 13

Răspuns pentru (iahim, Azi, ora 18:26:02):



Am uitat, am facut si mamografie: limfnoduli axilar bilateral fara caractere suspecte mamografie.
19 RaulDuke
19 RaulDuke [7748c]
22-07-2015, 12:29

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7748

Răspuns pentru (iahim, 21-07-2015, 18:28:52):


e bine deci. mult succes!
20 iahim
20 iahim [13c]
22-07-2015, 16:10

Membru din 06-07-2015

Subiecte: 1

Comentarii: 13

Răspuns pentru (RaulDuke, Azi, ora 12:29:22):



Multumesc, pentru tot sprijinul si ajutorul acordat!

Multa sanatate!
Răspunde la topic
22 comentarii 12 INAINTE ›
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp
Accept cookies Informare Cookies Folosim cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.