cat timp ramai in viata avand cancer?

Secțiunea: Protectie impotriva cancerului
4 comentarii 1
1 maria 90
1 maria 90 [4c]
31-08-2013, 18:52

Membru din 29-03-2010

Subiecte: 6

Comentarii: 4

intreabarea pe care vrea-o sa o pun este cat timp ramai in viata (avand cancer)din cele stiute cat au trait oameni cei cu aceast diagnostic?este o intrebare la care v-as ruga sa imi raspundeti.oare ai posibilitatea de a merge inainte sau zilele tale sunt numarate?
2 scarface
2 scarface [78c]
30-03-2010, 12:14

Membru din 22-07-2009

Subiecte: 1

Comentarii: 78

Diagnosticul de cancer nu este sinonim cu moartea. Insa faptul ca medicina nu prea vindeca cancerul
da aceasta senzatie la multi oameni si le inoculeaza o frica imensa care des este mai daunatoare in efect decat cancerul in sine.

Ca la multe alte boli doctorii nu stiu ca panica, frica inoculata si actiunile in graba cu un tratamente preconfectionat daune imensa, dar multi oameni fac ce le spun doctorii orbeste numai din cauza panicii induse care anihileaza vointa prorpie, puterea de a hotara singuri si posibilitatea de a apela si la alte metode de terapie. La pecientii le se face o frica ca la vacile de la abator si sunt bagati toti pe o banda rulanta cu operatie, chimioterapie si radioterapie, dar sufleteste lasati in frica si soc.

Cancerul este o boala ca oricare, care poate fi vindecata si sunt f. multi oameni care inving cancerul.
Acest lucru se face cu vointa, speranta, incredere in vindecare, incredere in Dumnezeu si nu neaparat mereu cu operatie, chimioterapie si radioterapie care rapesc si ultima puterea bolnavilor. Exista multe alte cai mult mai bune decat acestea 3, nu mereu , si nu la toate dar exista.

Nici nu exista un destin prestabilit in care omul trebuie sa moare intr-o zi anume. Totul depinde d ece face omul. In functie de tratamentele facute pt. cancer sau mai degrab, contra lui, pacientului i se pot scurta sau prelungi zilele, poate fi vindecat sau nu.
In ciuda la cel mai proaste tratamente si la neputinta doctorilor exista si multi oameni care inving cancerul numai cu incredere in Dumnezee, insa asta des de abia cand au ajuns la concluzia ca doctorii nu ii mai pot ajuta deloc. Apelul la Dumnezeu vine des din disperare si nu din pura incredere si mai inainte multi de a ajunge sa strige la Dumnezeu multi isii pun speranta numai in doctori si tratamente. Cei mai multi ajung intr-o asemenea panica din cauza doctorilor si a diagnozei incat de de incredere sau strigat de ajutor la Dumnezeu nu mai poate fi vorba.

Cel maiprost lucruinsa care il poate face un bolnav este sa creada dignasticul crud si des gresit pe care multi doctori il dau pacientilor: veti muri in 3 luni. La multi oameni sanatosi un astfel de verdict poate duce la moarte daca cred in el. Unui biolnav nu ar trebui niciodata sa i se spuna asa ceva, . pt. ca vorbele sunt in stare sa omoare si ca orice alta sugestie au efect. In plus nici un doctor nu poate sti dioagnosticul in mod cert, asa ca daca un doctor v-a spus asa ceva, acela a fost un doctor prost.

Cateva exemple care arata ca totul este posibil - daca vrea Dumnezeu si omul ii da si posibilitatea ca El sa intervina in viata omului.

http://www.formula-as.ro/2009/878/spiritualitate-39/puterea-rugaciunii-11394
http://www.formula-as.ro/2006/747/spiritualitate-39/puterea-rugaciunii-7571


"Medicul Pavel Chirilă recunoaşte că dincolo de puterea vindecătoare a ştiinţei sunt situaţii când aceasta nu mai găseşte nici o soluţie în combaterea bolii. Cu toate acestea, sunt cazuri care îşi găsesc rezolvarea prin intermediul vindecărilor miraculoase. Profesorul Chirilă povesteşte cu ton calm: "Ca medic bătrân, pot spune că am văzut destule în viaţa mea. Acolo unde legile medicinii spun că nu există şansă, totuşi boala se vindecă. Sfinţii Părinţi au stabilit criterii de vindecare miraculoasă, după care un bolnav se încadrează sau nu în conceptul de vindecare miraculoasă, tocmai pentru a nu cădea în păcăleala unor false vindecări miraculoase, a unor şarlatanii."

Îşi aminteşte cum, în urmă cu doi ani, o pacientă de 39 de ani, diagnosticată cu cancer, după care s-a adăugat şi o tuberculoză, cu multe cure de citostatice făcute, cu radiografii, cu tratament tuberculostatic, a rămas însărcinată. Lumea medicală o sfătuia să renunţe la sarcină. Fiind o femeie foarte credincioasă, aceasta a pus mai presus de viaţa ei viaţa copilului şi dragostea pentru Hristos. A întrerupt din acel moment orice tratament, orice investigaţie radiologică, şi a rămas doar în grija duhovnicului, cu spovedanii şi împărtăşanii frecvente. A născut un copil perfect sănătos, care acum are aproape doi ani. La trei săptămâni după naştere, toate investigaţiile făcute arătau vindecarea completă, atât de cancer, cât şi de tuberculoză."

Sursa: http://www.ziarullumina.ro/articole;1085;1;11758;0;Nu-mi-explic-suferinta-decat-legata-de-progresul-spiritual.html
3 vicctoriaion
3 vicctoriaion [10c]
06-04-2010, 08:52

Membru din 10-04-2010

Subiecte: 1

Comentarii: 10

Cancerul este o boala ca oricare alta pana la un anumit punct. Oricare dintre noi o poate avea mai devreme sau mai tarziu. Conteaza foarte mult cand a fost descoperita si cat de repede s-a intervenit, tipul de celula, varsta pacientului, starea generala de sanatate a pacientului, cooperarea cu medicul curant, suportul emotional al familiei, echilibrul emotional al pacientului. Sunt pacienti care numai auzind cuvantul cancer se pierd, sunt pacienti care atunci cand afla ca au cancer atunci vor sa traiasca la maxim fiecare zi ce le-a mai ramas de trait.
Scriam ca mama mea a avut cancer pulmonar; ei bine mama era o persoana careia toata viata i-a fost teama sa nu faca cancer-avea 56 de ani cand a fost diagnosticata. Stiind despre teama ei l-am rugat pe medic sa nu-i spuna niciodata ca are cancer. Atunci medicul m-a intrebat mirat " pai ea nu vede unde e internata? si apoi pacientii vorbesc intre ei.." Da, i-am spus, aveti dreptate numai ca eu stiu ceva ce dumneavoastra nu stiti si anume ca mama accepta doar ceea ce-i spune persoana in care ea are incredere. Ca timp medicul ei nu-i spune ca are cancer poate veni oricine sa ii spuna orice ea nu va accepta psihic acea informatie. Mama a investit incredere in mine si in medicii care au tratat-o si asta a facut sa mai traiasca cu tratament un numar de ani. Psihicul uman joaca un rol important in lupta cu boala .

Victoria C. Ion
4 vicctoriaion
4 vicctoriaion [10c]
06-04-2010, 14:31

Membru din 10-04-2010

Subiecte: 1

Comentarii: 10

Maria,
aici pe forum gasesti multe informatii utile. Iti propun sa cauti raspunsurile care te intereseaza deoarece aceasta preocupare te va ajuta sub mai multe aspecte si nu doar pe tine ci si pe mama ta.. Asteptand sa primesti raspunsuri la intrebarile tale, de multe ori, poate fi frustrant . Uite iti mai propun inca un link http://www.romedic.ro/cancerul-de-col-uterin
Poate l-ai vizitat poate nu. Chiar daca l-ai vizitat , la a doua sau chiar a treia lectura vei constata ca lucrurile devin mai limpezi .

Curaj si implica-te in aceasta formula dinamica pe care ti-o propun

Victoria C. Ion, psiholog clinician
Răspunde la topic
4 comentarii 1
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp