cancer testicular

Secțiunea: Protectie impotriva cancerului
46 comentarii 12 3 INAINTE ›
1 auras
1 auras [19c]
12-02-2015, 13:46

Membru din 12-02-2015

Subiecte: 2

Comentarii: 19

Buna ziua,va rog sa ma ajutati, sa ma lamuriti si pe mine sotul meu care are 46 ani fost sportiv de performanta,nu a baut,nu a fumat niciodata,a fost operat sapt trecuta 4.02.2015 unde I s a extirpat un testicul,el fiind de doua luni pe augumentin si sumetrolim,i se umflase acel testicul ,nu a facut febra sau frisoane doar ca se umfla si se dezumfla nu s-a spus ca este o infectie,in urma operatiei soc doct urolog ne spune ca este cancer testicular,si ca se trimite testiculul la anatomopatologie,s-au facut si niste marker tumorali LDH 338,AFP 3,HCG 1.70.Nu stiu daca sunt ok??? Suntem speriati si nu stim ce va urma,daca va fii bine,oare se poate vindeca? A suferit cineva de aceasta boala ??? Va rog ajutati-ma cu niste raspunsuri si cu sfaturi...Multumesc mult si sanatate multa tuturor!!!
2 RaulDuke
2 RaulDuke [7612c]
12-02-2015, 15:18

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7612

Răspuns pentru (auras, Azi, ora 13:46:55):


trebuie sa te calmezi. personal m-am ocupat foarte recent de cateva cazuri de acest gen, respectiv al unei tumori testiculare (care sper ca a fost operata inghinal). dupa ce vine rezultatul, anatomo-patologic, trebuie sa ajungeti la un oncolog pentru o consultatie. eu mizez pe faptul ca rezultatul va arata ceea ce se cheama un "seminom", care este intr-adevar un tip de cancer, dar unul cu prognostic foarte bun si foarte vindecabil. va astept cu vesti, mult succes!
3 auras
3 auras [19c]
12-02-2015, 15:40

Membru din 12-02-2015

Subiecte: 2

Comentarii: 19

VA MULTUMESC MULT PENTRU RASPUNS ..M-AM LINISTIT UN PIC DACA SPUNETI CA ESTE VINDECABIL...AVEM UN BAIAT DE 16 ANI CARE ARE NEVOIE DE TATA MAI MULT CA ORICAND.OPERATIA DA S-A FACUT INGHINAL ASA CUM A-TI SPUS DVS,AM SA REVIN CU REZULTATUL DE LA ANATOMO-PATOLOGIC,VA MULTUM INCA ODATA SI VA DORESC SANATATE MULTA!!!!
4 auras
4 auras [19c]
12-02-2015, 15:53

Membru din 12-02-2015

Subiecte: 2

Comentarii: 19

Spuneti-mi va rog dar markari sunt in limite normale?
5 RaulDuke
5 RaulDuke [7612c]
12-02-2015, 16:31

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7612

Răspuns pentru (auras, Azi, ora 15:53:31):


asa par, dar neavand marjele laboratorului care figureaza pe buletin, nu pot decat sa presupun.
6 auras
6 auras [19c]
16-02-2015, 10:41

Membru din 12-02-2015

Subiecte: 2

Comentarii: 19

Va rog interpretare analize LDH-338 INTERVAL REFERINTA 135-225,AFP 3 INTERV REF 0.0-9.5 ng/ml,B-HCG 1.70 FARA SARCINA <0.5 ,NEUT# 2.29 FATA DE 2.5-7.5,NEUT%42.60FATA DE 58-72%,LYMPH%49.30 FATA DE 20-40%.Aceste analize au iesit modificate in rest se incadreaza in limite normale,imi puteti va rog interpreta?
Spuneti-mi va rog daca refuza sa faca chimioterapia de frica efectelor adverse ce pot face??? Va multumesc mult de tot,sanatate multa va doresc!!!
7 RaulDuke
7 RaulDuke [7612c]
16-02-2015, 11:28

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7612

Răspuns pentru (auras, Azi, ora 10:41:41):


momentan sunt mult prea putine date pentru a discuta de prognostic si tratamente. trebuie sa vii cu rezultatul examenului histopatologic si, in mod normal, sa ai facute si macar un CT de abdomen si pelvis si o radiografie de torace.
8 auras
8 auras [19c]
17-02-2015, 08:18

Membru din 12-02-2015

Subiecte: 2

Comentarii: 19

Multumesc mult revin cand voi avea rezultatele.O zi buna va doresc si multa sanatate!!!!
9 auras
9 auras [19c]
17-02-2015, 14:16

Membru din 12-02-2015

Subiecte: 2

Comentarii: 19

Buna ziua,domnule doctor am primit rezultatul scrie ca are tumoara maligna cu cellule germinale testiculara tip seminoma classic pT1,pNx,pMx cod oms 9061/3 .Va rog ce inseamna e grav? CE TREBUIE SA FACEM??? VA ROG SA-MI SPUNETI CE SANSE ARE???
10 RaulDuke
10 RaulDuke [7612c]
17-02-2015, 17:05

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7612

Răspuns pentru (auras, Azi, ora 14:16:54):


sansele sunt de probabil peste 90% ca e vindecat doar cu operatia si trebuie reevaluat strict, cu RMN pelvin la 3, 6 si 12 luni de la operatie si dupa aceea anual. unii medici recomanda aici un ciclu de chimioterapie cu carboplatin pe langa supraveghere clinica si cu RMN, dar alegerea preferata in momentul de fata este de a nu face nimic, daca stadiul este I, fara markeri crescuti.
11 auras
11 auras [19c]
04-03-2015, 15:07

Membru din 12-02-2015

Subiecte: 2

Comentarii: 19

Buna ziua domnule doctor va multumesc mult ptr raspuns dar revin cu o intrebare ..am fost la oncolog si am ramas surprinsa deoarece ne a zis si de chimioterapie dar si de radioterapie ca trebuie facute,mie sincer mi s-a parut cam mult fata de ce stiam de la dvs doar de chimio si sotul meu s-a speriat destul de tare (dupa ce ca era deja) si nu prea doreste sa faca niciuna din cele doua.Azi face o luna de la opeartie si vroiam sa va intreb cat timp treb sa treaca de la operatie pana trebuie inceput trat de chimio? Cand am fost sa-i scoata firele urologul ne a spus ca treb facut din nou un CT si repetati markeri si de asemeni sa ma duc la inst Victor Babes sa-i fac IMUNOHISTOCHIMIA,VA ROG CE INSEAMNA ACEASTA ANALIZA???
Doct oncolog mi-a zis sa facem RMN,nu stiu pana la urma ce treb CT sau RMN? VA ROG SA MA AJUTATI CU RASPUNSURILE ...VA MULTUMESC MULT!!!
12 MARTON
12 MARTON [578c]
05-03-2015, 14:18

Membru din 08-06-2014

Subiecte: 15

Comentarii: 578

AURAS este normal si omeneste sa te gandesti serios daca sa faci un tratament agresiv si despre care au auzit doar ca omoara pacientii dar ITI POT SPUNE DIN proprie experienta ca nu este asa ACESTE TRATAMENTE SALVEAZA VIETI SI MULTE, trebuie doar sa se mobilizeze si sa se informeze corect despre cancer tratamente si sa discute cu pacienti care au trecut prin asta si au supravietuit, eu sunt unul dintre ei si cunosc foarte multi ca mine , daca doresti sunt dispus sa ma intalnesc cu sotul tau sa discutam , si eu am fost in situatia lui in mai 2013 si in decembrie am inceput chimio care ma ajutat sa traiesc iti trimit povestea mea toata pe privat sau poti intra la ASA ARATA UN PACIENT CU MULTIPLE METASTAZE.
optimismul si sprijinul cheia vindecarii
13 auras
13 auras [19c]
05-03-2015, 15:45

Membru din 12-02-2015

Subiecte: 2

Comentarii: 19

Multumesc mult Marton,sincer ma bucur ca esti bine si-ti doresc multa sanatate problema sotului meu acum cred ca este ,,stadiul de negare a bolii,, el fiind un om sanatos toata viata,facand sport de performanta ,un om echilibrat in tot(mancare,somn) e socul destul de mare ....nu vrea sa citeasca nimic despre aceasta boala...eu din pacate am trecut de prea multe ori prin incercari de genul asta si sincer m-au coplesit (mama si tatal meu au decedat amandoi din cauza cancerului)Sincer mi-as dori enorm ca sotul meu sa vb cu tine sa vada ca se poate depasi si trai sa-ti cresti copii sa-i indrumi sa fii alaturi de familie.Multumesc mult din nou,sanatate multa!!!
14 RaulDuke
14 RaulDuke [7612c]
05-03-2015, 20:10

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7612

Răspuns pentru (auras, 04-03-2015, 15:07:48):


recomand RMN. ce spune rezultatul histopatologic de la operatie ?
15 auras
15 auras [19c]
06-03-2015, 12:03

Membru din 12-02-2015

Subiecte: 2

Comentarii: 19

Buna ziua,domnule doctor va scriu mai jos rezultatul de la anatomo-patologic dupa operatie: piesa de orhiectomie prez voluminoasa tumoara solida,circumscrisa diam 7.5 cm cenusiu-albicioasa,friabila,dezvoltata la nivel parenchinului testicular pe care-l inlocuieste aproape in totalitate,microscopic-proliferare tumorala maligna cu cellule germinale de tip seminoma classic cu patern alveolar insular de crestere si stroma limfoida in general slab reprez,intratumoral arii restranse de necroza ischemica si hemoragii focate.Tumoara prez patern expansiv de crestere invadind parcelar albugineea fara insa a o depasi dar respectind epididimul,parenchim testicular restant cu sclera-atrofie tubule-interstitiala,cordon spermatic suplu,fara infiltrate tumorale in tesutul de impachetare si vase cu lumene libere de a lungul intregului sau traiect pana la niv transei chirurgicale.Concluzii ; tumoara maligna cu cellule germinale testiculare de tip seminoma classic pT1 ;pNx,pMx(cod oms 9061/3) Va rog frumos sa-mi spuneti daca refuza chimio ce pot sa fac sa-l ajut? Am reusit sa-l convig sa facem barem RMN-UL si din nou markeri dar de chimio sau radioterap nu vrea sa auda...va rog sa ma ajutati cu interpretarea rezultatului ,o zi buna va doresc si multa sanatate!!!!
16 auras
16 auras [19c]
06-03-2015, 12:33

Membru din 12-02-2015

Subiecte: 2

Comentarii: 19

Domnule doctor am revenit din nou cu o alta probl de data aste legata de mine ...de cativa ani am niste chisturi rinchi stang le-am tot urmarit echografic si cu CT native,deoarece acum vreo 10 ani mi-au facut la spit Fundeni o urografie cu subst de contrast si am facut o reactive alergica urata speriind toti medicii si cu mult hemisuscinat apoi mi-au explicat ca fac alergie la iod si sa nu mai fac niciodata vreo analiz pe baza de iod din cauza aceasta am facut numai CT native.Luna decemb cand m-am dus din nou la control la med urolog care -mi stie ,,cazul,, cred ca nu I-a ,,placut ceva de la echograf si mi-a zis ca treb CT cu subst ,in fine am facut desensibilizare si tot protocolul ptr preg Ct .Rezult a fost urmatorul: rinichi stang cu ax bipolar de cca 11 cm la niv caruia regasim formatiune chistica multiloculata de pe valve anterioara din 1/2superioara avand dimens de cca 82/68/75 mm (global stationarea dimensional) cu densit fluide,compartimentata de multiple septuri,majoritatea fine,slab iodofile-relativ nemodificat fata de examinarile anterioare.Chisturi corticale pe valva posterioara in usoara progresie de cca 45/47 mm medio-renal si de cca 15/13 mm in 1/3 inferioara,nefrograma si excretie prezente,simetrice bilateral.
Rinichi drept fara particularitati notabileCT fata de examinarile anterioare.Ficat cu dimensiuni crescute(diam cranio-caudal de cca 20 cm),contururi regulate,ce prez la nivelul segmentului III si limita seg VI/VII doua leziuni cu aspect microchistic.
Ax venos spleno-portal permeabil,nedilatat.
Splina,pancreas( duct Wirsung vizibil nedilatat) glanda suprarenala dreapta fr partic notabile Ct fata de examinarile anterioare.
Hiperplazie adenomatoasa de glanda suprarenala stanga.Fara lichid de ascita abdominal.Baze pulmonare libere.Minime modificari degenerative la nivelul segmentelor osoase scanate.Concluzii: format chistica multiloculata renala stanga cu aspect stationar fta de examin CT din (2012)Chisturi esentiale renale stangi in usoara progresie dimensionala .Fra adenopatii subdiafragmatice.Va rog frumos sa-mi spuneti daca e cumva vreun ,,pui,, de cancer ,in momentul in care am fost cu rez la med urolog s-a supart pe cei de la radiolog ca nu mi-au scris nu stiu ce fel de scor si coeficienti,acum astep ca med radiolog sa modifice sau sa adauge acel scor.... E u vb cu urologul sa ma operez luna trecuta dar daca a aparut probl cu sotul am schimbat un pic ordinea prioritatiilor, cred ca dvs va puteti da seama din ce v-am relatat mai sus daca pot sa mai aman operatia mea ptr a face ce trebuie cu sotul chimio sau ma rog ce o trebui .Va rog mult sa -mi raspundeti cat mai repede sapt viitoare treb sa ma duc la urolog..sper ca mai pot astepa...multumesc mult de tot si va doresc tot binele din lume ptr ca existati si ne ajutati cu nelamuririle pe care le avem.
17 RaulDuke
17 RaulDuke [7612c]
08-03-2015, 21:19

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7612

Răspuns pentru (auras, 06-03-2015, 12:03:02):


pentru un seminom testicular operat dar in stadiul I, abordarea standard cea mai "inalt" recomandata este cea de a face doar urmarire la distanta, prin examen clinic la 3-6 luni si CT (mai bine RMN, zic eu) la 6-12 luni. radioterapia nu o vad ca o optiune buna in zilele noastre, iar chimioterapia poate fi luata in discutie daca omul doreste neaparat, dar nu exista nicio dovada ca e mai buna decat urmarirea. boala este vindecata in proportie de peste 95% (daca, repet, a fost vorba intr-adevar de stadiul I), iar in acele situatii foarte rare in care boala recidiveaza, ea este vindecabila si atunci, in marea majoritate a cazurilor. lucrurile arata bine deci, tot ce va pot sfatui este sa tineti legatura si cu un oncolog si cu urologul! a nu face chimioterapie in stadiul I este, dupa mine (si, va asigur, nu numai) cea mai buna optiune ! (daca, repet, datele de mai sus sunt cele reale: seminom PUR operat in stadiul I).
18 auras
18 auras [19c]
09-03-2015, 10:23

Membru din 12-02-2015

Subiecte: 2

Comentarii: 19

Va multumesc mult deci nu-l mai streses cu chimioterapia ,vom face un RMN si repetam marker si sa cautam un oncolog bun....care sa-l supravegheze poate ma ajutati cu un sfat ...un nume, ceva....
Va rog sa-mi spuneti daca puteti sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns ptr mine ,interpretarea acelui CT ,vreau doar sa stiu daca e grav sau mai suporta amanare cum am facut de atatia ani dar acum avand in vedere ca s-au marit asa mult chisturile pot prezenta un risc???( AM GRESIT CAND AM SCRIS DIMENSIUNEA CHISTURILOR SUNT CM NU MM) Multumesc mult ptr tot si ptr rabdarea de care dati dovada ,sanatate multa si o zi buna va doresc!!!!
19 RaulDuke
19 RaulDuke [7612c]
09-03-2015, 10:43

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7612

Răspuns pentru (auras, Azi, ora 10:23:24):


din pacate pentru aceasta discutie, nu ma ocup de chisturi sau alte probleme care nu au fost anterior corelate cu diagnosticul de cancer. nu cred ca pot sa te ajut pe aceasta problema, nu e domeniul meu.
20 auras
20 auras [19c]
09-03-2015, 13:03

Membru din 12-02-2015

Subiecte: 2

Comentarii: 19

Multumesc mult!!!!
Răspunde la topic
46 comentarii 12 3 INAINTE ›
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Accept cookies Informare Cookies Folosim cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.