Cancer Prostata

Secțiunea: Cancerul de prostata
6 comentarii 1
1 Gabriella
1 Gabriella [3c]
26-09-2015, 23:59

Membru din 26-09-2015

Subiecte: 1

Comentarii: 3

Buna ziua,

Tatal meu in varsta de 68 de ani a fost diagnosticat in luna mai 2015 ADKP.

I s-au efectuat urmatoarelel analize:
Markeri Tumorali (free PSA - 1,03 ng/ml iar val normale ar fi fost 0,084-0,87 ng/ml ptr varsta >60 ani si la PSA - 12,6 ng/ml iar valori normale 0,4- 4 ng/ml).
S-au recoltat fragmente de tesut prostatic care la descrierea microscopica prezinta proliferare tumorala celulara de tip adenocarcinom, scor Gleason 5 (3+2)
Sintigrafia osoasa -fara probleme la densitate..., toate in limite admise.

In luna iunie a urmat un tratamentul:
Injectie - zoladex 10,8 mg 1 flacon / 12 sapt
Dicalutamida – alvogen 50 mg 1 ZI-SEARA

A repetat analiza de Markeri tumorali in iulie avand rezultatele free PSA 6,48 si PSA 6,09 avand ca referinta faprul ca ptr un PSA intre 2-4 FreePSA<10 si ptr PSA intre 4-10 FreePSA 27%.
A facut si alte analize acum, VSH cu probleme, limfocite cu probleme.

Tatal meu are un istoric in zona urologie- elimina pietre de la rinichi in mod frecvent de foarte multi ani.

Va rog sa ma indrumati in legatura cu ce e de facut in cazul tatalui meu.
Care spital mi-l recomandati? Clinica? Ce tratament sau interventie ar trebui urmat?
Doctorul care l-a diagnosticat este medic urolog la Spitalul Judetean Braila, si un Oncolog specialist tot din Braila.

Va multumesc!
Gabi
2 Gabriella
2 Gabriella [3c]
27-09-2015, 00:37

Membru din 26-09-2015

Subiecte: 1

Comentarii: 3

Revin cu rezultatele din aceasta luna Free PSA 0,04 si PSA 0,48 .

Am avut senzatia ca le-am scris sunt foarte stresata. Citind pe site, nu stiu daca tratamentul respectiv nu a fost luat in pripa. Nu am reusit sa vedem o a doua opinie.

A facut de asemeni si ecografie si RMN. Pot trimite pe o adresa de mail foto?


Multumesc!
Gabi
3 Gabriella
3 Gabriella [3c]
27-09-2015, 19:11

Membru din 26-09-2015

Subiecte: 1

Comentarii: 3

Răspuns pentru (Gabriella, 26-09-2015, 23:59:27):


Revin cu un istoric mai clar (sper eu)

Tata
Varsta 68 ani
Probleme de sanatate anterioare: pietre la rinichi si tensiune mare (cea mica)
Actual diagnosticat: Cancer prostata

• In data de 4 mai 2015 a efectuat prima analiza PSA 13,4 ng/ml (la clinica Medlife Bucuresti)

• In 19 mai 2015 a repetat analiza PSA 12,8 ng/ml si a efectuat si Free PSA 1,03 avand ca referinta: Free PSA ptr >60 ani 0.084-0.87 ng/ml si PSA 0,4-4 ng/ml (la Clinica Sante Buzau)

• In data de 28 mai 2015 la Spitalul judetean Braila i se face o recoltare de tesut prostatic- Buletin Histopatologic rezultate:
Piesa trimisa ADKP;
Nr blocuri 8, Nr. Lame 8
Macroscopie: 8 fragmente tisulare albicioase diam 0,1 cm cu lungime de 0,5-1 cm.
Descriere microscopica: Fragmente de tesut prostatic prezentand proliferare tumorala celulara de tip adenocarcinoma, scor Gleason 5 (3+2),
Diagnostic anatomo-patologic: Adenocarcom prostatic scor Gleason 5(3+2).

• In data de 25.iunie 2015 face un ECOGRAF ABDOMINAL
Prostata: dimensiuni 15/37,70 mm; ecostructura discret neomogena; particularitati contur neregulat.
Concluziile: 1. Steatoza Hepatica;
2. Colicist mici calcificari parietale
3. Litiaza renala stanga;
4. Hipertrofie de prostata.
In 20 iunie de la Spitalul Judetean Braila ii prescrie si urmeaza trament de 10 zile cu Dicalutamida – alvogen 50 mg 1 ZI-seara apoi in 10 iulie face prima injectie zoladex 10,8 mg 1 flacon / 12 sapt urmand ca pe cea de a doua sa o faca saptamana viitoare 2 octombrie. (Medic Urolog Tureac si Oncolog)

• In data de 23 iulie 2015 efectueza din nou analiza PSA 6,09 ng/ml si Free PSA 6,48 ng/ml (la Clinica Polisano Sibiu) avand ca referinta specificatia: ptr un PSA intre 2-4 Free PSA<10
si ptr PSA intre 4-10 FreePSA 27%.

• In data de 27 iulie 2015 Face un RMN abdominal Cu urmatoarele rezultate:
1. Fara revarsat pleural si fara noduli in baza pulmoni;
2. Ficat cu dimensiuni in limite normale cu schita de plaja steatozice CPIH- normal
3. Colecist la limita superioara dismorfic infundibulo-cistic VP-in hil =9,6 mm;
4. Pancreas cu structura heterogena Wirung=2mm;
5. Rinichi in pozitie fara adenopatii evidente para si lomboaortic;
6. Vezica in semiplenitudine, pereti usor ingrosati;
7. Prostata cu aspect heterogen DIAMETRU A-P = 39,6 mm si A-T = 44,2 mm, CONTUR moderat cremelat. Rect fara modificari. Contrast heterogen la nivelul prostatei. Cateva adenopatii inghinale mici de 5-6 mm, fara acrosari vezicale sau rectale.
CONCLUZII: 1. Steatoza hepatica in plaja. 2. Prostata cu moderat aspect atipic. 3. Mici adenopatii inghinale.

• In data de 30 iulie 2015 face Scintigrafia osoasa cu urmatoarele rezultate:
1. FONT difuz osteoporotic;
2. Neomogenitate de distributie a radiotrasorului la nivelul coloanei vertebrale cu moderate captari patologice la nivel dorsal si modificari de static vertebrala – procese degenerative cornice;
3. Captari patologice la nivelul articulatiilor, scapulohumeralsi metatarsian drept – procese inflamatorii cornice;
4. Fara alte capturi patologice specifice determinarilor secundare osoase.
CONCLUZII: Scintigrafic se exclude determinări secundare osoase.

• In data de 23 sept 2015 repeta analiza PSA 0,48 ng/ml si Free PSA 0,04 ng/ml.

Respectiv face si alte analiza din care urmatoarele nu sunt in limite normale:
1. Markeri endocrini T4 11,4 (referința 4,5 - 10,09)
2. Biochimie IgA seric 5,45 (referința 0,7 - 4)
3. Hematii (RBC) 4,04 (referința 4,5 – 6,5)
4. Hematrocite (HCT) 38,7 (referința 40 – 54%)
5. Hemoglobina eritrocitara medie (MCH) 32,5 (referința 27 - 32)
6. Concetratie medie hemoglobina eritrocitara (NCHC) 34 (referința 27 - 32)
7. Limfocite 1,95 (referința 2 - 8)
8. VSH 35 (referința 0 - 13)
9. GGT (Gama GT) 58 (referința 11 - 50)

Care este concluzia dumneavoastra? Ne-am grabit cu acel tratament? Este de operat? Ce ar fi de facut?
Va rog mult domnule doctor sa ma sfatuiti in legatura cu: ce e de facut, o clinica sau un spital, respectiv un medic urolog si un medic oncolog carora sa ma adresez.


Va multumesc din suflet!

Gabriela Rotaru
Gabi
4 RaulDuke
4 RaulDuke [7656c]
28-09-2015, 10:21

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7656

Răspuns pentru (Gabriella, 27-09-2015, 19:11:32):


ma scuzati, dar nu pot intelege cum, la 5 luni dupa diagnostic, timp in care a mai primit si tratament, pot sa persiste inca atatea neclaritati. pe baza a ce mi-ai spus mai sus, rezulta ca a fost diagnosticat un cancer de prostata localizat, ba chiar cu un risc nu foarte mare de recidiva, care trebuia fie OPERAT, de la inceput, fie facuta radioterapie, eventual impreuna cu aceasta hormonoterapie pe care a facut-o deja (dar maxim 6 luni, pe baza a ce mi-ai spus). medicii vostri ce v-au explicat ? ce tratament v-au propus, in ce scop si pentru cat timp ?

altfel... daca nu ai vorbit pana acum cu un medic oncolog sau un radioterapeut, cred ca e momentul sa o faci, si asta chiar foarte curand, pentru a nu pierde momentul optim in care se poate face ceva.
5 Gabriella
5 Gabriella [3c]
28-09-2015, 22:15

Membru din 26-09-2015

Subiecte: 1

Comentarii: 3

Răspuns pentru (RaulDuke, Azi, ora 10:21:27):

Buna seara: Tratamentul este dat inca din 20 mai (la o luna dupa depistare)

In 20 iunie a urmat 10 zile cu Dicalutamida – alvogen 50 mg 1 ZI-seara
In 10 iulie face prima injectie zoladex 10,8 mg 1 flacon /
Va face in 2 octombrie. o a 2-a injectie cu zoladex.

Si cam atat i-a prescris dupa care doreste sa vada care este rezultatul- ii va cere sa refaca analizele PSA si Free PSA analizeaza si ne va informa dupa.

(Echipa de medici care l-au asitat sunt: Urolog Dr.Tureac si Oncolog Dr.Boldeanu)

Va rog sa imi recomandati unde sa merg ptr operatie sau radioterapie?
Gabi
6 RaulDuke
6 RaulDuke [7656c]
29-09-2015, 00:32

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7656

Răspuns pentru (Gabriella, 28-09-2015, 22:15:48):


Daca a inceput TRATAMENT HORMONAL (adica acest zoladex si bicalutamida, care trebuia oprita pana acum), atunci adaugarea operatiei NU mai reprezinta standardul de tratament. Pentru radioterapie te poti adresa, pentru o consultatie, la orice clinica privata din bucuresti, sau, cu bilet de trimitere, la orice spital public cu radioterapie, din cate stiu eu dintre IOB-Fundeni, Coltea si SP. Militar.
Răspunde la topic
6 comentarii 1
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Accept cookies Informare Cookies Folosim cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.