Cancer pancreatic?

Secțiunea: Cancerul de pancreas
4 comentarii 1
1 Alina fata
1 Alina fata [3c]
15-06-2019, 14:49

Membru din 13-06-2019

Subiecte: 3

Comentarii: 3

Este vorba de tatăl meu în vârstă de 63 de ani. A slăbit foarte mult în ultimele 6luni 15 kg, nu are poftă de mâncare, este ușor depresiv refuză să mănânce carne de orice fel spunând că nu o mai suporta. În urma internării s-a descoperit că marker tumoral ca 19.9 are valoarea de 306, i s-a pus diagnosticul de cancer la pancreas și stomac neprecizat. Am făcut ct cu substanță de contrast, dar încă nu am primit rezultatul....așteptarea ne omoară pe noi copiii lui, el nu își cunoaște diagnosticul. Mi-aș dori tare mult sa aflu o părere a celor ce au trecut prin asta si ce au făcut? Multumesc mult pt eventualele răspunsuri! Sănătate tuturor!
BIU
2 Bunicul
2 Bunicul [65c]
17-06-2019, 17:17

Membru din 18-07-2017

Subiecte: 0

Comentarii: 65

Răspuns pentru (Alina fata, 15-06-2019, 14:49:39):

Din păcate există aici doar un singur medic oncolog care răspunde când poate. Așteptați rezultatul la CT și medicul care va indicat această investigație imagistică, vă va spune ,funcție de acest rezultat, ce e necesar și vă va ghida mai departe. Deocamdată sunteți in sfera extrem de nebuloasă a supozițiilor. Ca pași de urmat dacă se constată că e cu adevărat un cancer va trebui să contactați un oncolog și funcție de localizare și stadiul acestuia se va stabili conduita terapeutică ulterioară.
GIST, Prostată, Vezică
3 Alina fata
3 Alina fata [3c]
18-06-2019, 16:03

Membru din 13-06-2019

Subiecte: 3

Comentarii: 3

Bună ziua! A ieșit rezultatul ct care spune:
În observație ingrosare parietala gastrica cu aspect infilitartiv la nivel corporeo- antral de până la 19 mm necesită corelație cu EDS și biopsia.
Ficat cu dimensiuni crescute global, diametrul cranio-caudal al LDH de cca 15.5 cm, contur net și regulat, prezintă un hemangion de cca 15.8 mm în domeniul hepatic și o mică hipodensa, hipocaptanta în timp venos de cca 10 mm la limita segmentelor VIII-V- de urmărit.
Fără dilatatii de căi biliare intra/ extrahepatice.
Ax venos portal hepatic- permeabil.
Colecist cu multiple imagini de calculi, infracentimetrici;un mic calcul se evidențiază infundibular de cca 5mm și o altă imagine de calcul în calea biliara principala distal, intracefalic pancreatic de până la 4-5 mm. CBP ușor dilatat până la 8-9 mm.
Perete colecistic stratificat, îngroșat până la 10 mm, cu iodofile a mucoasei.Se recomanda consult chirurgical.
Splina dimensiuni normale, omogenă. Pancreas omogen CT fără semne de pancreatita acută.
GSR- fără particularități.
Rinichi drept prezintă câteva imagini de mici calculi neobstructivi de până la 4-5 mm; chisturi parapielice și corticale-Bosniak I, unele ecarteaza și efileaza sistemul caliceal, de maxim 21mm medio-renal. Fără dilatatii de SPC.
Rinichi stâng fără calculi, fără dilatatie de SPC , prezintă mici imagini chistice, unul de cca 10 mm, hiperdens spontan-Bosniak II.
Fără lichid liber abdominal.
Fără adenomegalii cert tumorale abdominale. Câteva imagini ganglionare periceliac.
Modificări degenerative la nivelul segmentelor osoase scanate.
Bulă de emfizem paraspetal de cca 14 mm latero-bazal pulmonar dreapta.
Nu inteleg nimic din acești termeni medicali. Medicul tatălui meu i-a făcut o programare pentru endoscopie, dar încă nu știm nimic concret despre ce are de fapt. Ma poate lămuri cineva în termeni populari ce înseamnă toate aceste lucruri!? Va multumesc din suflet pt eventualele răspunsuri! Sănătate multă tuturor!
BIU
4 Bunicul
4 Bunicul [65c]
19-06-2019, 13:06

Membru din 18-07-2017

Subiecte: 0

Comentarii: 65

Aveți un mesaj privat.
GIST, Prostată, Vezică
Răspunde la topic
4 comentarii 1
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp