Cancer ovar !

Secțiunea: Cancerul de ovar (ovarian)
2 comentarii 1
1 alex_alecs
1 alex_alecs [0c]
24-10-2013, 23:40

Membru din 24-10-2013

Subiecte: 1

Comentarii: 0

Am o problema cu mama mea. Va rog sa mi dati un sfat.
A fost diagnosticata cu cancer ovarian stadiul IV in luna aprilie. I au fost extirpate doua tumori de 10 si 15 cm, dupa care a urmat sase sedinte de chimioterapie.
Dupa operatie a facut un CT, din care reiese ca ar mai exista o formatiune de 7 cm. Dupa chimio ( acuma o luna ) a facut alt CT, iar formatiunea era de 5 cm. Doctorul chirurg care a operat o a zis ca e necesara o a doua operatie. Ne este destul de frica de a o doua interventie, starea ei nu este ft buna, mai ales din cauza chimioterapiei, a facut o infectie la dinti si i au trebuit extrasi mai toti, hemoglobina e relativ scazuta ( 9, 3 ).
Ma gandeam ca poate un tratament medicamentos ar stagna tumoarea si am evita sau amana operatia. Are varsta de 63 ani.
Ce parere aveti ? Va multumesc anticipat.
2 RaulDuke
2 RaulDuke [7763c]
24-10-2013, 23:40

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

da, chimioterapia are acest scop, dar din pacate boala pe care o descrieti a fost inca de la inceput foarte avansata si nevindecabila. ca atare singurul lucru care se poate spera este o prelungire a vietii pe baza unui tratament continuu, cu monitorizare, chimioterapie si, cand sunt recidive operabile, rezectii chirurgicale repetate, daca se pot face. daca deci medicii recomanda operatia, fara indoiala ca ea va beneficia de acest lucru. consultati-va si cu oncologul, va va fi de ajutor, dar pentru a-i oferi o sansa in plus, acest lucru nu cred ca poate fi evitat, daca doriti sa o aveti langa voi cat mai mult timp posibil.
Răspunde la topic
2 comentarii 1
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp