Aceste glande salivare se mai refac?

Secțiunea: Cancerul de laringe (laringian)
2 comentarii 1
1 justina
1 justina [0c]
15-01-2013, 20:49

Membru din 19-08-2012

Subiecte: 3

Comentarii: 0

Stimate dl dr,
Revin asupra bolii sotului meu (63 ani) cu calcinom epidermoid operat pT2cNxMoR2, glasectomie partiala, fara limfadenectomie. Au urmat 24 sedinte radioterapie si 2 sedinte chimioterapie.
La tomografia recenta concluzia este: `masa densa la nivelul 1/2 stg al limbii, posibil zona de fibroza postradica, ce necesita urmarire in timp. Adenopatii submandibulare si laterocervicale bilaterale infracentimetrice`.
Va rog sa-mi spuneti ce parere aveti despre concluziile tomografiei. Ce inseamna `fibroza postradica` si `adenopatii submandibulare` ?
In urma iradierii salivarea e foarte redusa. Aceste glande salivare se mai refac ?
2 RaulDuke
2 RaulDuke [7763c]
15-01-2013, 20:49

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

"fibroza postradica" reprezinta niste modificari ale tesuturilor care sunt tipice intr-o zona unde s-a facut radioterapie; "adenopatii submandibulare" inseamna ca sunt niste ganglioni umflati anormali sub mandibula, cel mai probabil in legatura cu cancerul care s-a extins, foarte probabil, si acolo. ma tem ca problema cu salivarea nu se va remedia; daca se va ameliora vreun pic, in niciun caz nu va disparea. are niste simptome din cauza asta ? daca are dureri exista medicamente pe care trebuie sa stie medicul sa le prescrie, iar pentru umezeala... desigur ca mancarea lui trebuie umezita mereu, nu poate manca lucruri uscate; un lucru excelent este sa manance ananas proaspat, la temperatura camerei, putin chiar mai recisor.
Răspunde la topic
2 comentarii 1
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp