Cancer la san - carcinom ductal invaziv

Secțiunea: Cancerul de san (mamar)
63 comentarii 1 23 4 INAINTE ›
21 aurora05
21 aurora05 [5c]
15-07-2014, 17:29

Membru din 23-05-2014

Subiecte: 3

Comentarii: 5

Detalii la intrebarile dl dr RaulDuke de la pct 2:
a)- ganglionii axilari normali la palpare
b)- ecografia axilara:axile (dr/st) libere, fara adenopatii decelabile
c)- nu s-a facut punctie din ganglioni
d)- nu am dureri osoase
e)- am facut ecocardiografie inainte de punctie si de tratament citostatic (M, 2D, Doppler pulsat, CW, Color):
VS(s) 36;
VS(d) 43;
VD 26; Ao inel 19
SIV 12;
SIA intact; Ao la jonctiune 36
AD 29; FeVS 60%
Arie AD cm218cm2;
- minima calcificare de inel mitral posterior; calcificare noddulara minima la niv. peretelui posterior al aortei ascendente supravalvulare; HVS concentrica minima
- concluzii- cavitati: dim normale, libere
- cinetica: normala pereti VS;
- valve: insuficienta mitrala usoara, ateromatoza valvulara aortica fara semnificatie hemodinamica, insuficienta aortica usoara, insufucienta tricuspidiana usoara fara HTP
- functie sistolica: normala VS
- functie diastolica: tulburari de relazarediastolica VS (relaxare intarziata);

f) - CT la 2 saptamani dupa prima serie de citostatice pt torace si abdomen superior:
- sechela micronodulara in segm anterior al LSD
- micronodul subpleural diam 3mm in segm postero-bazal al LIS cu substrat incert - de monitorizat
- fara leziuni nodulare pulmonare
- densificare cu aspect retractil (fibrotic) cca 6 mm la nivel paracardiac in lobul mediu, ce asociaza ingrosarea segm caudal al scizurii oblice drepte, cu fine benzi de fibroza pleuropulmonara si o bula de emfizem subpleurala diam 12mm;
- banda de fibroza in LIS
- calcificari ale cartilajelor traheale inf si bronsice bilateral (pana la nivel segmentar);
- fara epansamente fluide pleurale sau pericardice;
- imagini limfoganglionare cu centru lipomatos la nivel prevascular (8mm) fereastra aorto-pulmonara (12/6mm), pertraheal superior (7/5mm), intracarinar (8/6mm);
- leziune stelata iodofilacu diam aprox 28/8/20mm la nivelul glandei mamare stangi (de corelat cu investigatiile specifice);
- imagini limfoganglionare axilare bilaterale, cu centru lipomatos (fara semnificatie certa patologica) de 13/9mm diam;
- vase mari mediastinate omogen opacificate, de calibru normal;

- ficat cu dim normale, contururi regulate si structura omogena, fara PLIH; fara dilatatii de CBIH/CBEH;
- colecist absent;
- splina, glande suprarenale si rinichi cu astect CT in limite normale;
- pancreas cu distrofie lipomatoasa la nivel cefalo-uncinat, fara alte particularitati;
- imagini limfoganglionare lombo-aorticemijlocii cu diam axului scurt de max 4mm (fara semnificatie patologica);
- fara lichid de ascita;
- modificari degenerative ale col vertebrale toraco-lombare;
- fara modificari focalizate de structura osoasa cu caracterde determinari secundare


Detalii la pct.3:
a). am inceput deja tratamentul citostatic cu farmorubicin, ciclofosfamida si 5floruracil - am facut 3 serii si in functie de rezultat e posibil sa mai fac inca 3 serii cu doua variante (una tot la 3 saptamani sau alta cu alte substante in 12 serii la fiecare saptamana);
- sunt putin speriata pentru ca prima luna (prima serie + 1 saptamana din cea de-a doua am avut un rau continuu (ameteli puternice cu greata si stare de slabiciuna marcata
- la 10 zile de la prima administrare mi-au scazut leucocitele (in urma unei imbolnaviri la plamani - pleurezie interstitiala) la 1000 si Tr la 53000 dar dupa un tratament cu factor de crestere si antibiotice au ajuns in trei zile L=5000 si Tr=365000;
- la 10 zile dupa a doua serie de citostatice am facut o enterocolita iar analizele aratau l=3300 oar Tr=273000; apoi bruc starea s-a ameliorat si urmatoarele 2 saptamani au fost suportabile spre bine;
- ieri am facut a treia serie de citostatice si ma astept ca la sfarsitul saptamanii starea mea sa se degradeze din nou - sper sa-mi revin totusi.
- la examenul clinic se pare ca nodulul de la san nu mai e asa dur ca inainte de inceperea tratamentului cu citostatice.


Intrbari:
1.- in urma detaliilor de mai sus sunteti de aceeasi parere privind schema de tratament deja inceputa?
2. - in urma cu doi ani la un examen cardiologic mi s-a recomandat si o ecografie la tiroida, cu toate ca hormonii tiroidieni erau normali; am facut ecografia si a reiesit ca am un macronodul 7.9/4.2mm fara vascularizare centrala sau periferica si un altul 4.8/2.3mm vascularizat in perifarie la lobul drept si un micronodul 3.8/2.3 nevascularizat la lobul stang. Sunteti de parere ca are trebui sa fac o noua investigatie si la tiroida?
4. - tot in urma cu doi ani mi s-a recomandat de asemenea si un examen ginecologic la care doctorului i s-a parut ca vede un nodul dar trebuia sa continui investigatia, ceea ce nu am facut. Sunteti de parere ca trebuie sa reiau aceasta investigatie de asemenea?
4. - e oare posibil sa am cancer si la tiroide, si la san si genital?

Multumesc anticipat pentru raspuns.
Numai bine va doresc,
aurora05
22 RaulDuke
22 RaulDuke [7777c]
15-07-2014, 18:46

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7777

1. da. poate sa adaugi un medicament care nu se compenseaza, pentru greata. se numeste EMEND si se da din farmacie cu reteta simpla, dar e destul de scump, cateva sute de lei pentru o serie de chimioterapie. daca ai terminat cu farmorubicina, nu mai e indicat.
2. asta e alta problema, nu te pot ajuta. recomand sa tii legatura cu endocrinologul!
3. da.
4. nu prea are rost intrebarea asta, ma tem. teoretic oricare dintre noi poate avea cancer la aproape orice organ in orice moment. asta nu inseamna ca e si probabil.

numai bine !
23 buggsbunny29
23 buggsbunny29 [21c]
15-07-2014, 23:36

Membru din 20-06-2014

Subiecte: 1

Comentarii: 21

@raulduke: chirurgul ne-a indicat sa mergem la radioterapie direct, stiind ca oncologul e in concediu. Maine va merge mama la radioterapeuta pentru programare, speram sa putem incepe radioterapia efectiv de la inceputul lunii august (ar fi prea tarziu? )

De asemenea oncologul se intoarce in 4 august din concediu, avem programare la el atunci. Se poate astepta pana atunci? sau considerati ca ar fi urgenta o consultatie la alt oncolog?

" nu ar strica nici o noua imunohistochimie din piesa de la operatie."
Asta de la cine trebuie cerut? de la chirurg? oncolog? radiolog?


Ce am mai putea face sa reducem riscul de recidiva? Suntem dispusi la orice, orice sfat care credeti ca ar ajuta.
24 buggsbunny29
24 buggsbunny29 [21c]
16-07-2014, 00:21

Membru din 20-06-2014

Subiecte: 1

Comentarii: 21

alte intrebari:

din ce cunoastem acum, in momentul de fata mama mai are cancer sau momentan a fost scos tot si exista doar risc de recidiva?

de asemenea, recidiva de care spuneati e probabil sa apara in san sau poate sa apara in oricare alt organ? exista posibilitatea ca peste cateva luni sa ne trezim direct cu metastaze la ficat sau plamani?
25 MARTON
25 MARTON [619c]
16-07-2014, 00:25

Membru din 08-06-2014

Subiecte: 15

Comentarii: 619

EU ca pacient vreau sa va intreb ceva omeneste: IN LOC SA TRAITI ALATURI DE CEI DRAGI VA GANDITI DACA, DE CE, SI NU ASTA TREBUIE SA FACETI. TRAITI NU VA MAI CHINUITI SINGURI CU DACA, daca va avea ghinionul ca mine sa se mute si pe alte organe o veti rezolva atunci, NU VA MAI CHINUITI SINGURI CA NU MERITA.
SANATATE LA TOTI.
optimismul si sprijinul cheia vindecarii
26 RaulDuke
26 RaulDuke [7777c]
16-07-2014, 09:06

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7777

imunohistochimia poate sa v-o indice cel mai bine oncologul. v-am spus: iradierea trebuie facuta in maxim 6 luni de la interventia chirurgicala, deci cu siguranta ca e destul timp si august nu e prea tarziu pentru a incepe. mai trebuie sa inceapa si tratament hormonal, iar pentru asta tot oncologul trebuie vazut si e perfect ok pe 4 august. la fel si planul de urmarire la distanta, tot de el va fi condus. boala se considera eradicata complet macroscopic si tratamentul este menit sa scada riscul de recidiva, adica sa ucida acele celule care nu pot fi detectate prin nicio investigatie. din pacate acest risc, cum am zis, e mare in acest caz si da, exista posibilitatea unei recidive fie locale fie prin aparitia directa a metastazelor. totusi, cu tratament, acest lucru poate sa nu se intample.
27 buggsbunny29
27 buggsbunny29 [21c]
06-08-2014, 02:01

Membru din 20-06-2014

Subiecte: 1

Comentarii: 21

Luni a fost mama la oncolog, nu i-a dat trimitere pentru un nou examen histologic, spunea ca "e clar ca ca e asa". Noi am vorbit insa la spital dupa operatie sa ne pastreze ce s-a prelevat si dupa examenul histologic, si vom face pe cont propriu un nou examen histologic la o clinica privata.

Poate ma ajutati sa inteleg, e posibil ca la CT si mamografie, ambele facute cu fix doua zile inainte de operatie, sa reiasa dimensiunea tumorii de 2,5 / 2 cm si in urma examenului histologic sa reiasa 5 cm / 2 cm ? E posibil sa fie intr-atat de inexacte atat mamografia cat si CT?

De astazi a inceput mama si hormonoterapia, oncologul i-a prescris Arimidex, care din ce am citit ar fi semnificativ mai ok decat Tamoxifen. Imi puteti confirma si dumneavoastra ca e asa?

O alta chestiune. E posibil sa fie nevoie de mai mult de 30/33 sesiuni de radioterapie? Joi va merge mama pentru masuratori, si vineri va fi prima sesiune propriu zisa de radioterapie. Tinand cont ca operatia a fost una conservatoare, nu masectomie, exista posibilitatea sa ne dea mai mult de 33 de sesiuni de radio?

Va multumesc frumos pentru rabdare, oncologul nostru nu e asa rabdator, daca nu v-as fi intrebat pe dumneavoastra nu as fi stiut absolut nimic, nu ne-a zis un cuvant referitor la cat de grav e, sanse de recidiva sau altceva.
28 RaulDuke
28 RaulDuke [7777c]
06-08-2014, 09:01

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7777

Răspuns pentru (buggsbunny29, Azi, ora 02:01:32):


examenul histopatologic nu trebuie repetat de rutina, ci numai daca exista indoiala asupra diagnosticului, exprimata chiar de anatomopatologul care a emis buletinul. nu trebuie facuta "a doua examinare histopatologica". de asemenea, CT-ul si mamografia pot fi foarte inexacte raportat la ce reiese la analiza anatomopatologica a piesei operatorii. e un lucru asumat, de aceea stadializarea definitiva este cea de dupa operatie, cea "patologica". arimidex nu este "semnificativ" mai ok decat tamoxifen, ba chiar inainte de menopauza, numai tamoxifen este "ok", nu si arimidex sau altceva similar! dupa menopauza arimidex (si restul) are rezultate sensibil mai bune decat tamoxifen, dar standardul din ziua de azi presupune minim 5 ani de hormonoterapie. iar in ghidurile internationale sunt valabile 2 optiuni: fie arimidex (sau altele similare) de la inceput, fie tamoxifen 2-3 ani la inceput, urmat de arimidex pana la 5 ani, si mai sunt optiuni. deci in nici un caz nu se poate spune ca "arimidex este mai bun decat tamoxifen", mai ales ca au profile diferite de toxicitate, de exemplu cuiva care are o osteoporoza severa nu poti sa-i dai arimidex.
29 RaulDuke
29 RaulDuke [7777c]
06-08-2014, 09:02

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7777

Răspuns pentru (buggsbunny29, Azi, ora 02:01:32):


despre radioterapie: nu, nu prea cred ca va face mai multe sedinte. totusi nu mi se pare foarte important asta, pana la urma. radioterapeutii au protocoalele lor.
30 buggsbunny29
30 buggsbunny29 [21c]
08-08-2014, 02:19

Membru din 20-06-2014

Subiecte: 1

Comentarii: 21

Multumesc frumos de raspunsuri.

A fost azi la masuratori pentru radioterapie. E normal ca acestea au fost facute de asistent, si nu de radioterapeutul in sine, cu care am vorbit doar inainte si dupa masuratori? Intreb doar, ma gandesc ca asa se face de obicei, daca aveti cumva idee mi-ar face bine o confirmare

Ni s-a spus ca se vor face 25 de sesiuni la tot pieptul/tot toracele/abdomenul, urmand ca ultimele 6 sesiuni sa fie facute strict localizat la locul operatiei. Ne-a spus ca va incepe prima sedinta efectiva nu de maine cum era initial programat, ci doar peste 1-2 saptamani aproximativ. Spuneati ca e in regula oricum si nu e prea tarziu, nu? Ideea e ca doar recent i s-a scos tubul de dren de la operatie si inca nu s-a vindecat complet locul, asa ca eu sunt mai linistit ca nu incepe de maine, cata vreme are inca rana incomplet vindecata.

Va multumesc din nou, voi mai reveni cu intrebari/evolutie pe masura ce vedem cum progreseaza treburile.
31 RaulDuke
31 RaulDuke [7777c]
08-08-2014, 09:18

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7777

Răspuns pentru (buggsbunny29, Azi, ora 02:19:19):


trebuie sa recunosti ca aceste intrebari nu sunt unele prea clare, de la ultima ta postare. nu se prea poate raspunde la ele obiectiv, altele sunt putin cam retorice, se termina cu "nu?", etc... cred ca ai parte de o neliniste interioara pentru care ai nevoie de ajutor din exterior, la fel ca toti oamenii care trec prin incercari grele. in schimb poti sa te sondezi putin si in interior, spre a incerca sa controlezi putin aceasta neliniste.
32 aurora05
32 aurora05 [5c]
13-08-2014, 14:25

Membru din 23-05-2014

Subiecte: 3

Comentarii: 5

Răspuns pentru (RaulDuke, 15-07-2014, 18:46:39):

Revin cu noi intrebari pt. dl. dr. RaulDuke
- sunt la 10 zile dupa cea de-a 4-a serie de citostatice (farmorubicin, ciclofosfamida, 5floruracil);
- dupa a 3-a serie am facut o ecografiemamara iar la sanul cu tumora se pare ca aceasta s-a micsorat de la 2.6 cm la 0.9 cm iar consistenta ei a devenit mai moale.
- la discutia cu oncologul, acesta mi-a spus ca voi face in continuare alte 4 serii cu Taxotere
- ulterior, citind reactiile adverse pt Taxotere sunt foarte ingrijorata in ceea ce priveste eventualele mele reactii dat fiind ca am probleme cardiace (fibrilatie atriala in antecedente, puls mare, uneori tensiune mare);
- mentionez ca dupa fiecare serie de citostatice de pana acum am avut in primele 10 zile (pe langa greata si ameteala de rigoare) multe extrasistole (in zilele a 4-a si a 5-a foarte dese apoi mai rare spre sfarsitul intervalului);
Intrebari:
1. - din experienta d-voastra e posibil sa am reactii mai grave dupa administrarea Taxotere in comparatie cu cele de pana acum?
2. - exista alt citostatic ce ar putea fi recomandat in cazul meu?
3. - dupa terminarea celor 4 serii cu Taxotere care ar fi solutia cea mai buna in ceea ce priveste operatia: mastectomie sau operatie conservatoare? ma gandesc mai ales la durata de supravietuire si la recidive.

Multumesc anticipat
33 RaulDuke
33 RaulDuke [7777c]
16-08-2014, 12:28

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7777

Răspuns pentru (aurora05, 13-08-2014, 14:25:59):


1 - da, acest lucru este teoretic oricand posibil. totusi nu e un argument sa nu se faca tratamentul complet (desi consider ca daca s-a inceput cu 4 serii de farmo/ciclo/fluoro, trebuia continuat cu inca 2, fara taxotere). pentru inima este mai riscanta farmorubicina decat taxotere, deci despre inima, ar trebui sa fie mai usor tratamentul.
2 - cum am spus, inca 2 serii de farmo/ciclo/fluoro, fara taxotere; varianta era in loc de taxotere, paclitaxel. nu exista diferente semnificative intre aceste optiuni, la modul general. la tine probabil oncologul a vrut sa se debaraseze probabil de doxorubicina/farmorubicina, datorita extrasistolelor aparute si problemelor cardiace.
3 - asta tine de aprecierea chirurgului (si, evident, de localizarea tumorii si dimensiunea ei). mastectomia fata de chirurgia conservatoare, atata timp cat sunt facute corect si insotite de tratamentele complementare care se mai indica (radioterapie, etc), au eficienta similara.
34 buggsbunny29
34 buggsbunny29 [21c]
24-08-2014, 04:01

Membru din 20-06-2014

Subiecte: 1

Comentarii: 21

Am primit rezultatele imunohistochimiei facute la un spital privat (are si laborator) din oras. Mi-a sarit in ochi indicele Ki67 care aici e mentionat sub 15% , in vreme ce acum 8-9 luni la biopsia facuta la Cluj era mentionat Ki67 40%. Pe de alta parte ma ingrijoreaza foarte tare prezenta embolilor tumorali. Cat de grava e prezenta embolilor tumorali? din cauza aceasta pot aparea metastazele?

Diagnostic histopatologie:

Au fost efectuate sectiuni colorate HE din blocurile consult cu numerele initiale (11497-115512/2014), ale unei piese de mastectomie cu limfadenectomie, care a fost chimiotratata, sectiunile examinate indica prezenta unui carcinom lobular infiltrativ cu modificari postterapeutice la nivelul stromei (fibroza, alterarea peretilor vasculari, necroza adipoasa) si la nivelul proliferarii tumorale (atipii nucleare, vacuolizari citoplasmatice, necroze).

Din axila, in limita materialului examinat, se identifica 38 de limfonoduli intre 1-15 mm, cu metastaze in 18 limfonoduli. Unii sunt fragmentati; sau materailul bioptic este epuizat. Ceilalati sunt cu remaniere adipoasa, fibroza intraganglionara.

Nu este vizibila componenta de carcinom lobular in situ. Se observa emboli tumorali.

Au fost efectuate imunomarcaje pe blocul cu nr 11497/2014 cu urmatorul profil ihc:

RP intens pozitiv peste 30% (scor allred 6)
RE slab pozitiv sub 10% (scor allred 3)
HER 1+
KI67 sub 15%

Concluzie:
Carcinom lobular infiltrativ, chimiotratat, rezidual, cu metastaze ganglionare axilare

YPN3


Ce imi puteti spune pe baza a ce am scris am mai sus? Cat de important e ca nivelul ki67 e scazut si cat de grava e prezenta embolilor tumorali?

Va multumesc.
35 RaulDuke
35 RaulDuke [7777c]
24-08-2014, 14:51

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7777

Răspuns pentru (buggsbunny29, Azi, ora 04:01:27):


nivelul Ki67 si prezenta embolilor tumorali au o importanta relativa medie, cel putin comparativ cu faptul ca s-au gasit 18 ganglioni axilari in care cancerul deja se raspandise, ganglioni gasiti dupa chimioterapie. asta e factorul de prognostic negativ care cantareste cel mai greu. fiind vorba de un carcinom lobular ma tem ca cel mai util, probabil, era sa faca o operatie radicala de la inceput, si nu sa se inceapa cu chimioterapia. carcinomul LOBULAR raspunde modest la chimioterapie facuta inainte de operatie. ce va propus oncologul in continuare ?
36 buggsbunny29
36 buggsbunny29 [21c]
25-08-2014, 12:16

Membru din 20-06-2014

Subiecte: 1

Comentarii: 21

la oncolog am fost doar dupa imunohistochimia primita de la spitalul judetean , asemanatoare cu cea de la spitalul privat, doar ca nu continea nivelele ki67, mentiunea embolilor tumorali, si nici nivelele receptorilor de estrogen si progesteron.

Dar continea ca s-au gasit "masive metastaze" in aproximativ 20 de ganglioni (asa era exprimarea pe foaia de la judetean)

Oncologul atunci ne-a dat pastilele de hormonoterapie pe care vi le-am indicat anterior si ne-a programat la un radiolog. Astazi mama a facut a treia sedinta de radioterapie.

Din ce inteleg, a fost gresit rezultatul de la Cluj. Pe acea biopsie facuta la Cluj, pe care era mentionat carcinom ductal invaziv, s-a bazat tot tratamentul oncologului.

Acum, mai e ceva de facut in afara de radio si hormonoterapie? Sau deja e prea tarziu?

Realist si sincer vorbind, ce prognostic ne puteti da? Ne putem astepta la mai mult de 5 ani de viata sau...e prea mult?
37 buggsbunny29
37 buggsbunny29 [21c]
26-08-2014, 17:50

Membru din 20-06-2014

Subiecte: 1

Comentarii: 21

Astazi a facut analize de sange, cerute de medicul radiolog

valori crescute, in afara limitelor scrise pe foaie:

GGT 115 (normal 5-36)
GLUC 114.3 (normal 74-106)
LDH 338 (normal 135-214)
TGO/AST 35.3 (normal 0-32)
TGP/ALT 35.9 (normal 0-32)

hematologie:

PLT 129 (150-400 normal) - trombocitele am citit ca ar fi acest plt, e grav?
PDW 16.3 (normal 6.0 - 10.0)
MPV 11.5 (normal 7.4 - 10.4)
PCT 0.15 (normal 0.17 - 0.35)
MONO# 0.75 (normal 0.0 - 7.0)
MONO% 10.7 (normal 0.0 - 8.0)

Restul sunt in limite, adica nu sunt ingrosate pe foaie de analize.

Indica ceva valorile acestea? Multumesc.
38 RaulDuke
38 RaulDuke [7777c]
27-08-2014, 14:19

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7777

Răspuns pentru (buggsbunny29, 26-08-2014, 17:50:56):


GGT este crescut, lucru ce poate indica o problema la ficat. cred ca trebuie investigat suplimentar, cel putin cu o ecografie hepatica si o repetare a analizelor pentru ficat peste cam 2 saptamani.
in rest intr-adevar riscul de recidiva, cel mai problematic prin aparitia metastazelor, este relativ mare. cu toate astea nu, nu cred ca se poate face mai mult decat s-a facut deja. de asemenea carcinomul ductal poate coexista cu cel lobular, deci nu pot spune ca este o greseala neaparat undeva. sper doar ca investigatiile facute inainte de inceperea tratamentului chimioterapic au fost complete (CT de torace si abdomen, scintigrafie osoasa, markeri, ...).
39 RaulDuke
39 RaulDuke [7777c]
27-08-2014, 14:21

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7777

Răspuns pentru (buggsbunny29, 26-08-2014, 17:50:56):


GGT este crescut, lucru ce poate indica o problema la ficat. cred ca trebuie investigat suplimentar, cel putin cu o ecografie hepatica si o repetare a analizelor pentru ficat peste cam 2 saptamani.
in rest intr-adevar riscul de recidiva, cel mai problematic prin aparitia metastazelor, este relativ mare. cu toate astea nu, nu cred ca se poate face mai mult decat s-a facut deja. de asemenea carcinomul ductal poate coexista cu cel lobular, deci nu pot spune ca este o greseala neaparat undeva. sper doar ca investigatiile facute inainte de inceperea tratamentului chimioterapic au fost complete (CT de torace si abdomen, scintigrafie osoasa, markeri, ...).
40 buggsbunny29
40 buggsbunny29 [21c]
27-08-2014, 14:55

Membru din 20-06-2014

Subiecte: 1

Comentarii: 21

Spuneti ca poate indica o problema la ficat. In sensul de ceva minor gen ficat gras sau acest GGT marit poate indica si prezenta deja a metastazelor la ficat? Vom discuta maine cu radiologul posibilitatea unei ecografii.

Legat de investigatii inainte de tratament...toate investigatiile facute le-am scris aici de la inceputul topicului. Din ce stiu nu s-a facut scintigrafie osoasa sau markeri tumorali, nici macar CT . Din ce stiu inaint de tratament s-a facut mamografie, ecografie, si biopsia de la Cluj.

CT s-a facut dupa terminarea tratamentului chimioterapeutic, cu vreo doua zile inaint de operatie. Din ce ne-a explicat doctorul de la clinica unde s-a facut, nu a observat decat un chist splenic relativ mic dar spunea ca e bine, ca nu se observa metastaze. Acelasi CT l-a vazut si oncologul, dar el nu a zis nimic, banuiesc ca daca era spunea. De altfel vi-am spus, el s-a exprimat ca daca erau metastaze anula operatia, ca nu mai avea sens.


In afara ecografiei si a altor analize de sange peste 2 saptamani, ar mai fi nevoie acum de alte investigatii? Pentru un nou CT trebuie asteptat o perioada dupa terminarea radioterapiei, nu?
Răspunde la topic
63 comentarii 1 23 4 INAINTE ›
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp