Cancer la colon si citostatice

Secțiunea: Cancerul de colon
45 comentarii 1 23 INAINTE ›
21 miha bc
21 miha bc [9c]
05-03-2010, 12:20

Membru din 16-03-2009

Subiecte: 0

Comentarii: 9

da, devenisera destul de frecvente. sangerari nu prea abundente. daca vrei, putem vb si pe mess. ai adr. pe 1.09
22 g1orge
22 g1orge [2c]
07-03-2010, 13:05

Membru din 07-03-2010

Subiecte: 0

Comentarii: 2

miha bc in primul rind iti doresc tie si sotului tau tot binele din lume si continuati sa fiti asa cum ai descris in prima ta postare pe acest fourm acum revenind la problemele cauzate de citostatice eu pot spune ca sint informat si m-am informat decind nasa mea de cununie a fost diagnosticata cu cancer ovarian sep 2009 a fost operata sp Militar Bucuresti a trebuit sa inceapa curele de citostatice le face la 21 de zile distanta intre ele dar foarte important este cateterul pe unde curce perfuzia in corp eu spun asta pentru ca mi sa spus si mie de medici oncologi din strainatate Germania a aparut acum un dispozitiv cateter care se monteaza prin o mica interventie chirurgicala in jugulara accest cateter mai are o camera de filtrare si spun medici ca este mult mai bine pentru organism sa treaca citostaticul prin o vena mai mare a organismului decit prin o vene mai mica atit mi sa dat informatia atit pos sa spun si eu dar surprinderea mea a fost cind am ajuns la Bucuresti cu dispozitivul nu stia nimeni de existentia lui mai cu seama de montare (eu iti dau un link sa vezi cam cum arata ca sincer sa fiu am cautat pe net si am gasit destul de putine despre el http://www.temco.ro/imgprod/7843catetere.jpg)a trebuit sa merge cu nasa mea la cea mai apropiata clinica care montau sistemul acesta de cateter asta fiind Austria dar din toata povestea asta am reusit sa iau 2 medici de la spitalul SF MARIA din Bucureti sa faca o pregatire in austria pentru montarea dispozitivului acum stiu sigur ca se monteaza si la spitalul sus mentionat pov toate lucrurile astea ca tu sa-ti faci o ideie .Se spune ca dispozitivul asta mai filtreaza din toxinele sau le da drumu in organism altfel decit prin clasicul cateter dein mana. Nasa mea joi(11-03-10) face a 9 cura intr adevar este iadul pe pamint dar ea a urmat la indrumarea medicilor din tara si din strainatate un simplu tratament in timpul curelor (pentru protezarea ficatului ESSENTIALE 1D-1P-1S,obligatoriu iar seara inainte de cura pentru starile de Voma medici i-au recomandat KYTRIL ijectabil si la terminarea perfuziei la fel (TREBUIE TOTUSI INTREBAT MEDICUL DVS ONCOLOG)e adevarat ca a 2 a zi pina in a 4 a zi ai niste stai de rau dar nu vomiti asa de mult cum descri tu mai te doar incheieturile bufeuri etc ca si dieta ce maninca nasa mea f multe fructe Mere ,pere grefuit preparate pe loc atunci la masa pui de curte la tara exclus market cu vointa se gaseste si rabdare peste preparat sub diferite fore fara prajala radacinoase crude diferite salate si apa 2-3 litri pe zi a si dupa ce se termina citostaticul nu trebuie stat in pat trebuie mers cel putin 15 minute chiar daca sint ameteli nasa mea le are dupa citostatic(ajutat la brat de insotitor) si medici recomanda in perioada dintre cure aer curat departe de oras)foarte mult plimbare nu stat in casa nici decum la pat. RABDARE multa VOINTA .In sparanta ca am fost un pic de folos pentru dvs gindulmeu este alaturi de dvs si va dores tot binele din lume
23 miha bc
23 miha bc [9c]
11-03-2010, 11:02

Membru din 16-03-2009

Subiecte: 0

Comentarii: 9

multumesc mult g1orge.
acum suntem bine. azi trebuia sa fim la cj pt tratament, dar nu este medicamentul. ni s-a promis pe maine.
sanatate multa rudei tale.
24 cami9
24 cami9 [3c]
01-04-2010, 20:53

Membru din 01-04-2010

Subiecte: 0

Comentarii: 3

Pt Miha bc
Cum se mai simte sotul tau? Am citit experienta ta cutremuratoare. Si tatal meu trece prin ceva similar tsadiul IV colorectal cu carcinomatoza peritoneala si face chimio FOLFIRI de 8 luni cu raspuns favorabil adica s a micsorat markerul tumoral CA 19 9 de la 2000 la 100 Unitati. Asteptam reevaluarea sa vedem asta dupa 1,5 ani de la operatie, ce vom mai face.
E important sa nu i dai sa manance dulciuri sau in principiu nimic dulce pentru ca intradevar celulele canceroase au un metabolism de cateva zeci de ori mai mare decat celulele normale preponderent prin consumul glucozei sau glucidelor.
Tata uraste dulciurile dintotdeauna, insa e rau ca nici fructele nu i prea plac fie ele si mai putin dulci.
Voi ce mai mancati?
25 miha bc
25 miha bc [9c]
06-04-2010, 15:57

Membru din 16-03-2009

Subiecte: 0

Comentarii: 9

Buna cami9
Acum e bine, chiar foarte bine. Maine plecam la Cluj pt sedinta de poimaine. A schimbat tratamentul de tura trecuta si nu a fost prea grozav dupa. De mancat, cat se poate de "natural". Fara carne (doar peste si pui, si astea gratar sau fierte), fara grasimi, fara prajeli, fara oua, ulei etc, etc. Legume, branzeturi, fructe...
Am id-ul mai sus. Daca pot sa te mai ajut cu cv...
Sanatate multa!
26 Astrit
26 Astrit [3c]
26-04-2010, 09:59

Membru din 26-04-2010

Subiecte: 0

Comentarii: 3

Buna ziua,
doresc sa va ser parerea in legatura cu un produs farmaceutic pentru boala de cancer, as dori sa stiu daca pot sa postez denumirea produsului (avand in vedere ca este interzisa orice forma de reclama) pe forum?
multumesc.
Astrit.
27 Astrit
27 Astrit [3c]
26-04-2010, 21:43

Membru din 26-04-2010

Subiecte: 0

Comentarii: 3

Va multumesc pentru raspunsul prompt .

Deci, mama mea in varsta de 57 de ani a fost diagnosticata in urma cu doua saptamani ,cu , cancer de colon, peste o saptamana urmeaza sa fie operata. In primul rand doresc sa va cer sa ma ajutati sa inteleg mai mult despre diagnostic, rezultatul biopsiei a iesit si diagnosticul este numit : ,, adenocarcinom". Nu stiu nimic despre cancer, cu atat mai mult acest termen ma incurca,complet, am cautat pe internet dar nu am gasit nimic,clar.Intrebarea mea era daca mama are cancer care revine sau are cancer care prin operatie este extirpat definitiv.
Cealalta intrebare este daca in Romania este cunoscut recunoscut medicamentul MMS - Miracle Mineral Supplement descoperit de Jim Humble , cineva mi-a recomandat acest produs.
28 Astrit
28 Astrit [3c]
15-12-2010, 01:00

Membru din 26-04-2010

Subiecte: 0

Comentarii: 3

Buna ziua la toata lume si multa sanatate !

in urma cu, cateva luni am postat mesajul de mai sus si nu am primit decat o reactie ... intre timp in schimb am primit raspunsuri la intrebarile mele simplu in practic: zi dupa zi traind evolutia si urmarind procesul bolii mamei mele ... da , a intrat in metastaze, in acest moment nu poate sa urmeze tratamentul traditional cu chimo deoarece are mereu caderi de leucocite , primul ciclu de 6 sedinte nu a dat foarte mare rezultat iar acum incep sa ma gandesc la acest timp ca fiind inceputul sfarsitului cu mamica mea. Inca se invarte prin casa , face lectii cu nepotica mea , pot sa o aud la telefon zi de zi si ma bucur traind fiecare clipa pe care o mai am cu ea sperand ca nu va trebui sa moara in dureri chinuitoare ...
Daca stie cineva sa ma sfatuiasca , daca,cunoaste cineva un medic naturist la Oradea sau imprejurimi ?
Va doresc din toata inima multa credinta si nadejde in Dumnezeu celor care santeti in suferinta dar si celor care santeti alaturi de cineva drag in suferinta, multa putere si Dumnezeu sa ne calauzeasca pe toti, sa ne mangaie si sa ne vina in ajutor.
Cu drag.
29 ElenaDara
29 ElenaDara [1c]
18-07-2011, 17:45

Membru din 18-07-2011

Subiecte: 0

Comentarii: 1

In atentia g1orge

Spuneti ca sunt 2 medici de la spitalul SF MARIA din Bucuresti care au facut cursuri pentru montarea cateterelor abdominale. Imi puteti va rog indica numele acestor medici si, daca se poate, detalii de contact. Daca imi puteti eventual spune si clinica din Austria unde au facut trainingul, v-as fi recunoscatoare.

Mama mea este bolnava de cancer de peste 15 ani (cancer la san, cu extindere la plamani, coloana, creier si acum un an noua lovitura a fost un cancer la colon), cu numeroase cure de citostatice si radioterapie. Din pacate, am fost sfatuiti prea tarziu sa montam cateter. Dupa 3 incercari nereusite de instalare a unui cateter in zona subclaviculara, am aflat de curand ca am putea incerca instalarea un cateter in zona abdomenului.

Astept cu mare interes si speranta raspunsul dvs.
30 mikandi
30 mikandi [1c]
22-08-2011, 23:15

Membru din 22-08-2011

Subiecte: 0

Comentarii: 1

Pentru miha bc.
As avea mare nevoie sa vorbesc cu tine.----------*. Sunt din Piatra Neamt


(*modificat de admin)
31 mihaelamihai27
31 mihaelamihai27 [1c]
28-02-2012, 16:37

Membru din 28-02-2012

Subiecte: 0

Comentarii: 1

D-na doctor as avea o intrebare:un prieten care a fost diagnosticat cu neoplasm de cec, a fost operat, rezultatul biopsiei fiind cancer colon faza III.In prezent urmeaza tratament cu Xeloda.Mi s-a plans ca are incontinenta urinara si isi simte ganglionii pulsand(in spatele picioarelor, la nivelul globilor oculari si prostatei), este obosit si ca simptomatologie subiectiva mi-a spus ca efectiv isi pierde memoria, uita unde se afla, nu doarme noaptea.Intrebarea mea este daca macar unul dintre aceste simptome are legatura cu efectele secundare ale acestui anticancerigen Xeloda.Va multumesc din suflet
32 RaulDuke
32 RaulDuke [7763c]
28-02-2012, 21:19

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

este absolut improbabil. ma tem ca lucrurile trebuiesc investigate mult mai bine de atat. xeloda este, in general, un tratament chimioterapic destul de bine tolerat, cel putin in comparatie cu alte regimuri.

trebuie sa ne furnizezi mai multe detalii medicale, precum si rezultatul unui ultim consult oncologic si ce vi s-a spus despre aceste simptome si posibila lor corelatie cu boala sau cu tratamentul. de asemenea as vrea sa stiu de ce, daca este vorba despre stadiul III, face DOAR xeloda si nimic altceva. trebuie sa existe un motiv pentru asta, fie ca s-au contraindicat alte medicamente, fie ca defapt nu e vorba de stadiul III, pentru ca standardul de tratament nu este xeloda simpla, la acest stadiu.

de asemenea, atentie ca mai exista si alte boli inafara de cancer, pe care un pacient in curs de chimioterapie le poate avea, si care trebuiesc investigate in paralel si de alti specialisti, cu trimitere eventual de la medicul de familie.
33 danacristina
33 danacristina [6c]
15-03-2012, 22:23

Membru din 15-03-2012

Subiecte: 0

Comentarii: 6

As vrea sa va cer si eu parerea in legatura cu boala matusii mele, de 68 de ani. A fost operata pe 18 feb 2012 de tumora de colon unghi splenic la spit militar din buc. Inainte de asta a fost internata in Pitesti, unde i s-a facut colonoscopia si s-a descoperit tumora. In niciunul din aceste spitale nu i s-a facut tomografie. Rezultatul la biopsia postoperatorie suna asa:
Adenocarcinom moderat diferentiat al colonului, invadand peretele in totalitate si seroasa peritoneala. 23 limfoganglioni adiacenti, locoregionali si margini de rezectie fara metastaze. Pentru alt bloc: mica formatiune tumorala (1 cm) cu aspect de GIST
Doctorita oncolog de la Pitesti la care s-a dus a trimis-o cu probele la institutul V Babes, nefiind satisfacuta de rezultatul biopsiei initiale.
De aici, rezultatele au fost urmatoarele:
Bloc 329895 Histopatologic: Proliferare tumorala alcatuita din celule fuziforme cu nuclei aspect relativ uniform, citoplasma eozinofila, dispuse intr-un pattern fasciculat, mitoze absente. Imunohistochimic:
CD117-pozitiv difuz in celule tumorale
CD34 - pozitiv in vase, pozitiv in rare celule tumorale
ACT - pozitiv in vase, slab pozitiv zonal in celule tumorale
S100 - pozitiv zonal in celule tumorale
LEU7 - negativ
Ki67 - pozitiv aproximativ 1-2% in celule tumorale
Concluzii: Aspectul histopatologic si testele imunohistochimice, corelat cu dimensiunile tumorii2 cm si lipsa mitozelor pledeaza pentru diagnosticul de tumora stromala gastro intestinala cu risc foarte scazut de malignitate
Bloc 329889 Histopatologic: Adenocarcinom colonic moderat diferentiat invaziv la nivelul peretelui pe materialul examinat. Imunohistochimic:
Ck20 - pozitiv difuz in celule tumorale, pozitiv zonal in epitelii glandulare
Ck7 - negativ in celule tumorale, pozitiv zonal in epitelii glandulare
CEA - pozitiv difuz in celule tumorale, pozitiv difuz in epitelii glandulare
Ki67 - pozitiv aproximativ 75-80% in celule tumorale
Concluzii: Testele imunohistochimice sustin diagnosticul histopatologic si se vor interpreta corelat cu incadrarea anatomo clinica a tumorii
Desi doctoritei i s-a parut tot insuficient, comisia i-a recomandat citostatice, pe care le va incepe luni (nu stim inca ce)
As vrea sa intreb medicii de specialitate, daca sunt pe forum, care dintre cele 2 tipuri de cancere pare cel mai periculos; daca exista o combinatie de citostatice care sa li se adreseze amandurora; daca ar trebui sa cerem mai insistent sa faca o tomografie si markeri tumorali inainte de citostatice? A, inainte de operatie a facut o radiografie pulmonara, la care s-a vazut o...pata pe plamanul stang, inferior. Nu s-a scris nimic de asta pe biletul de iesire, iar eu am fost singura care am citit in fisa, dar am sperat ca ulterior sa se investigheze natura acestei.. pete (am uitat daca se chema chiar asa sau opacitate). Eu insist acum sa i se spuna oncoloagei, caci ma simt vinovata ca n-am cerut copii dupa documentele medicale din spit militar, dar nu a fost timp, ocazie...
Va rog frumos sa imi raspundeti. Multumesc.
34 RaulDuke
34 RaulDuke [7763c]
15-03-2012, 23:27

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

este o situatie rara, prezenta a doua cancere DIFERITE HISTOLOGIC la nivel colonic, unul ADENOCARCINOM unul GIST. avand in vedere cum se prezinta situatia, cel mai important ar fi sa avem si noi o STADIALIZARE a celor dou cancere, separat. intr-adevar, adenocarcinomul este mult mai agresiv, mai ales aplicat la situatia data, decat GIST-ul de aici, care pare sa aiba o rata de crestere foarte redusa. insa chiar mai important decat aceste lucruri sunt EXTENSIA bolii, descrisa prin STADIUL TNM, care nu vad sa fie mentionat pe nicaieri, asta pentru adenocarcinom (pare sa fie T3 N0); e important sa se vada clar ce e cu "pata aceea" de pe radiografie, deci cred ca un CT de torace si abdomen, cu substanta de contrast, este cel putin elementar.
despre cat de extins este GIST-ul... e la fel de important, desi probabil ca e foarte mic. ar fi importanta si cuantificarea extensiei lui. poate ca in buletinul HISTOPATOLOGIC (nu cel de imunohistochimie) scria mai mult decat ne-ai transmis tu.

nu exista tratament valabil pentru amandoua; adenocarcinomul se trateaza cu chimioterapie standard iar GIST-ul cu imatinib, dar nu se indica daca stadiul este foarte mic si a fost operat cu succes; ca atare cred ca cel mai probabil se va recurge la chimioterapie "adjuvanta" (de completare) pentru adenocarcinom.

sper sa ne mai tii la curent. numai bine !
35 danacristina
35 danacristina [6c]
15-03-2012, 23:59

Membru din 15-03-2012

Subiecte: 0

Comentarii: 6

Va multumesc foarte mult, domnule doctor! O sa revin dupa ce aflu ce chimio va face si ce alte analize. Stadializarea TNM nu a fost facuta de nimeni! As mai avea o intrebare. Daca oncoloaga nu-i recomanda CT, se poate duce, pur si simplu, la o clinica sau spital, sa ceara sa i se faca, contra cost? Inca o data, multe multumiri!
36 RaulDuke
36 RaulDuke [7763c]
16-03-2012, 10:09

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

la spital NU, la orice clinica privata DA. totusi trebuie sa tii minte ca orice investigatie facuta din propria initiativa a pacientilor sunt de mica, daca nu chiar nula, relevanta, daca acestia nu sunt cumva medici. poate ca oncologul tau are un plan in cap, sau cel putin niste motive pentru care nu v-a recomandat CT pana acum, lucruri pe care cel mai bine ar fi sa le clarifici cu el.
37 danacristina
37 danacristina [6c]
24-03-2012, 00:10

Membru din 15-03-2012

Subiecte: 0

Comentarii: 6

Matusa mea (68 ani) a facut prima serie de citostatice in Pitesti (4 zile). Pe biletul de iesire sunt urmatoarele inscrisuri:
"Examen laborator
L=6930 mmc
Hb=12.1g %
T=274000 mmc
Gluc=98 mg
Uree=56 mg
Creatinina = 0.93 mg
TGO=20 U/L
TGP = 21 U/L
ALP = 169 U/L
GGT=61 U/L
Sub control biologic s-a aplicat o serie de citostatice (oxaliplatin + fluorouracil) bine suportata.Control oncologic la 14 zile."
Cred ca sunt rezultate ale analizelor inainte de inceperea chimio. Cred ca nu toate au denumirile standardizate, poate si unitatile de masura au vreo problema...Din ce am gasit eu pe net, mi s-a parut ca ALP si GGT ar fi ingrijoratoare. Ce parere aveti? Fiica ei nu a gasit-o pe doctorita la externare, asa ca nu i-a dat nimeni explicatii. A reusit sa-i spuna doctoritei despre pata de pe plamanul stang vazuta la radiografia dinainte de operatie. Nu i-au facut CT, nici ecografie (pt ficat) ci doar inca o radiografie pulmonara. I s-a spus (bolnavei) ca plamanul e in regula (putea sa fie proiectia tumorii pe plaman, ce se vazuse la Rx anterioara?). Multumesc mult.
38 RaulDuke
38 RaulDuke [7763c]
24-03-2012, 12:38

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

nu e nimic profund ingrijorator in analizele de mai sus.

despre "de ce nu i-a recomandat CT"... mi-e imposibil sa emit vreo ipoteza. poate ca doctorul stie ca nu l-ar ajuta la nimic in deciziile de tratament pe care le are de luat.
39 danacristina
39 danacristina [6c]
21-04-2012, 12:34

Membru din 15-03-2012

Subiecte: 0

Comentarii: 6

Multumesc mult pentru disponibilitatea dvs. si scuze ca nu v-am multumit mai repede pentru raspunsul anterior (era noaptea tarziu, m-am linistit, am uitat...)
Matusa mea a facut a 2-a serie de citostatice la diferenta de 2 saptamani de la terminarea primeia, timp de 3 zile. Asta a fost in saptamana mare. Lunea aceasta, la o saptamana, trebuie sa se duca din nou. Ma intreb daca nu sunt foarte dese? Este terapia standard? Este cumva din cauza agresivitatii ridicate (KI 67: 75-80%)?
As transcrie si ce scrie pe biletul de iesire dupa a 2-a sedinta, cu rugamintea sa-mi spuneti daca ceva pare in neregula:
Reinternare cu stare generala usor modificata. Dispnee la eforturi moderate, tuse pred iritativa, cefalee, astenie fizica (avusese o criza de astm in noaptea anterioara, boala cunoscuta de cca 20 ani).
Se administreaza ab, antiinfl, hepatop, vitamine si serie PCT tip folfox, relativ bine tolerata.
Se externeaza cu recom.: tratament cf. Rp si revine pe 23 apr.
Investigatii paraclinice in cursul internarii (cred ca sunt cele anterioare seriei a 2-a de citostatice):
creatinina 0, 87 mg/dl
fosfataza alcalina 195 U/L
GGT 42 U/L
glicemie 108 mg/dl
TGO 20 /UL
TGP 20 /UL
uree serica 53 mg/dl
Hemoleucograma completa:
WBC 5, 84 10^3 /UL
NEU #2, 16 10^3 /UL ; NEU % 36, 9%
LYM # 2.62 10^3 /UL; LYM % 44, 9%
MONO # 0, 478 10^3 /UL; MONO % 8, 18%
EOS # 0, 502 10^3 /UL; EOS% 9, 11%
BASO # 0, 052 10^3 /UL; BASO% 0, 895%
RBC 4, 26 10^6 /UL
HGB 12, 1 g/dl
HCT 34, 3 %
MCV 80, 5 fL
MCH 28, 4 pg
MCHC 35, 3 g/dl
RDW 19, 1 %
PLT 268 10^3 /UL
MPV 6, 81 fL
PCT 0, 182 %
PDW 16, 9 %

Va multumesc mult!
Sanatate tuturor, sa ne dea Dumnezeu speranta!
40 RaulDuke
40 RaulDuke [7763c]
22-04-2012, 12:33

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

nu vad nimic semnificativ modificat.
Răspunde la topic
45 comentarii 1 23 INAINTE ›
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp