Cancer hepatic cu tromboza membre inferioare

Secțiunea: Cancerul de ficat (hepatic, hepatocarcinom)
7 comentarii 1
1 alexandra.niculescu
14-11-2012, 00:30

Membru din 14-11-2012

Subiecte: 2

Comentarii: 2

Buna ziua,
Tatal meu este in varsta de 54 de ani, de o luna este internat si am aflat vestea cea tragica. Momentan face tratament doar pentru tromboza dar de luni e posibil sa inceapa tratamentul cu citostatice. Nu stiu ce e cel mai bine de facut din acest motiv va rog mult sa-mi dati un sfat.
Analizele lui:
6.11.2012: Fibrinogen 337
PT(sec): 24, 5
INR: 2, 1
PT(%): 36
29.10.2012: ENDOSCOPIE : Test HBP: nu
Bulbar postero-lateral se identifica o plaja polipoida plan-supradenivelata(carpet shape) cu aspect vilos cca. 2cm diametru - nu se preleva biopsie- pacient pe tratament anticoagulant.
Diagnostic: polipi duodenali
EXAMINARE ULTRASONOGRAFICA a axului venos al membrelor superioare:
Aspect de tromboza ocluziva, cu trombus subacut la nivelul venei cefalice drepte pe intreg traiectul excepand abusarea in vena axilara
Tromboza cu aspect ocluziv a uneia dintre venele radiale.
4.10.2012 EXAMINARE ULTRASONOGRAFICA a axului venos al membrelor inferioare:
1. Tromboza ocluziva cu caracter subacut la nivelul segmentului proximal al unei VTP, extinsa pana in 1/3 medie a gambei
2. tromboza segmentara incomplet ocluziva la nivelul celei de-a doua VTP, in 1/3 proximala a gambei
3. tromboza ocluziva vena safena mica din 1/3 medie si distala a gambei pana in apropierea abusarii in VP.

La endoscopie totul normal, colon nota 9.
RADIOLOGIE 2.11.2012 :
CT ABDOMEN+PELVIS:
Ficat cu dimensiuni crescute(diametrul cranio-caudal al LD =16cm ), contururi boselate, neomogen nativ si postcontrast prin prezanta a multiple imagini hipodense, cu priza de contrast periferica, cu diamterul de pana la 2.8 cm, unele confluate. Colecist destins, cu pereti subtiri, alitiazic. Fara dilatatii de CBIH si CBEH.
Glande suprarenale, ambii rinichi, splina cu aspect CT normal.
La nivelul procesului uncinat se obiectiveaza o plaja izodensa nativ, hipodensa post contrast, de 2.5/1.9 cm, cu priza de contrast periferica, cu contur neregulat intern si extern. Restul pancreasului cu aspect CT normal. Adenopatii celiace si mezenterice de pana la 1.2cm, peripancreatice de pana la 2.2 cm, interaorticocave de pana la 0.9 cm, paraaortice de pana la 1.2 cm, si iliace comune de pana la 0.8cm. Ganglioni inghinali bilateral cu diametrul de pana la 1.6cm.
Pleurezie inchistata bazal dreapta.
Prostata, vezica urinara fara modificari vizibile CT.

Va rog mult sa-mi explicati gravitatea problemei si poate un sfat de tratament.
Concomitent cu ce ne zice medicul am decis sa mergem si pe o cale naturista, am achizitionat Tien Hsien Liquid de la Secom aveti ceva informatii despre acest produs?
2 RaulDuke
2 RaulDuke [7763c]
10-11-2012, 01:35

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

nu s-a efectuat cumva nicio alta biopsie in niciun alt moment ? acest lucru este esential inainte de inceperea tratamentului, mai ales daca e vorba de chimioterapie clasica. la cum prezinti situatia, lucrurile par mai degraba sugestive pentru un cancer de STOMAC cu metastaze inclusiv hepatice, si nu un cancer care a plecat de la ficat; din pacate oricum ar fi, lucrurile sunt serioase iar boala imposibil de vindecat. orice tratament s-ar aplica, el vizeaza cel mult controlul bolii si prelungirea vietii prin obtinerea unei remisii care sa fie mentinuta cat mai mult. despre produsele naturiste nu am informatii cum ca ar ajuta la ceva.
3 alexandra.niculescu
10-11-2012, 10:16

Membru din 14-11-2012

Subiecte: 2

Comentarii: 2

Nu, nu s-a efectuat nici o biopsie niciodata din pacate. Am mai auzit de medicamentul Nexavar, este acesta mai indicat decat chimioterapia? Luni ia doctorul o decizie legata de tratament.
Va multumesc mult ca mi-ati raspuns si va doresc numai sanatate.
4 RaulDuke
4 RaulDuke [7763c]
10-11-2012, 18:48

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

ma tem ca nu poate lua NICIO decizie vis-a-vis de tratament fara o BIOPSIE. nexavarul se foloseste in cancerul de FICAT si este mult mai eficient decat chimioterapia, care e aproape nula in cancerul de ficat (cu exceptia celei care se infuzeaza direct pe artera hepatica, procedura care am impresia ca se face la fundeni, de exemplu); insa, cum ti-am spus, dup parerea mea nu este vorba de un cancer de FICAT (sau, ma rog, poate fi, insa am indoieli foarte mari) si cred ca este mai probabil sa fie un cancer de stomac (sau poate altceva), iar acest lucru trebuie clarificat de oncolog inainte de a purcede la tratament.

daca as fi oncologul lui i-as opri anticoagulantele si as organiza/cere repetarea endoscopiei cu biopsie din zona aparent suspecta la nivel gastro-duodenal + o biopsie de ficat + niste analize biologice suplimentare, inclusiv anumiti markeri tumorali pe care cu siguranta ca ii cunoaste foarte bine.
5 alexandra.niculescu
13-11-2012, 19:59

Membru din 14-11-2012

Subiecte: 2

Comentarii: 2

Buna seara,
Dupa cum ziceam si mai sus, caut o solutie de ameliorare a durerilor / prelungire a vietii pentru tatal meu.
Este deja internat intr-un spital din Romania de mai bine de 1 luna(la chirurgie). Primele simptome au fost inflamarea picioarelor si a mainilor si dureri puternice, in urma unei ecografii doppler a fost diagnosticat cu tromboflebita profunda. In timpul spitalizarii i s-au administrat injectii cu heparina, s-a incercat si trecerea lui doar pe pastile (sintrom), dar nu s-a reusit se umfla imediat picioarele.
Din cate am inteles e de fapt vorba de cancer la pancreas cu metastaze la ficat(asta fara sa se fii facut vreo data vreo biopsie).

De saptamana trecuta asteptam sa fie mutat la oncologie dar, astazi doctorul ne-a zis ca nu sunt paturi libere la oncologie si ca ni-l da acasa ca oricum nu sunt sanse. Nu stim ce sa mai facem...am vrea sa mergem la o clinica/spital in strainatate dar nu stim de unde sa pornim.
Ne puteti da vre-un sfat? Cui sa ne adresam, o adresa unde sa trimitem analizele si cd-ul sau orice altceva. Inteleg ca e posibil sa nu mai existe nici o solutie dar daca apare totusi un fir de ata, vreau sa stiu ca am incercat.
---
Multumesc foarte mult.
6 RaulDuke
6 RaulDuke [7763c]
14-11-2012, 00:30

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

intr-adevar chimioterapia nu se poate face decat intr-o stare generala si niste analize in anumite limite. cu atat mai complicat este cazul cu cat nu exista o biopsie si nu se stie deci sigur originea tumorii. daca este internat, cu siguranta ca medicii stiu sa va prezinte situatia pe de-a intregul, trebuie doar sa-i intrebati. si anume: de ce nu se poate face o biopsie ? sau, daca cred cu tarie ca este un cancer de pancreas, de ce nu pot incepe o chimioterapie chiar si fara biopsie (cum de multe ori se practica in cazul cancerului de pancreas) ? este cumva starea lui atat de proasta ?
7 Ciprianneamtu
7 Ciprianneamtu [1c]
30-08-2016, 23:50

Membru din 30-08-2016

Subiecte: 0

Comentarii: 1

Răspuns pentru (alexandra.niculescu, 14-11-2012, 00:30:18):

Buna seara,si scuzepentru deranj ,doresc sa va întreb dacă ați reușit sa faceți ceva pentru tatăl dumneavoastră in legătura cu pancreasul si tromboflebită pentru ca m-a aflu in aceeași situație ca si d-voastră si nu mai știu ce sa fac ,tatăl meu e pe pat de 9 saptamâni si nu se mai desumfla picioarele,are cancer la coada pancreasului cu metastaze la ficat si tromboflebită profunda , a început citostaticele dar nu se vede nici un rezultat ,Spuneti-mi va rog dacă au ajutat produsele secom si dacă sa putut face ceva sa i se desumfle picioarele.multumesc
Răspunde la topic
7 comentarii 1
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp