Cancer gastric - intrebare legata de analiza anatomopatologica

Secțiunea: Cancerul de stomac (gastric)
67 comentarii 1 2 3 4
61 lali atg
61 lali atg [35c]
02-01-2014, 20:57

Membru din 27-09-2013

Subiecte: 0

Comentarii: 35

pt.RaulDuke buna seara la multi ani!Am rezultatele la analize din 28 12 2013.
Leucocite (WBC) 7.0 10^3/ul 4 - 10 / 10^3/ul
Neutrofile % 68.6 % 45 - 80 / %
Eosinofile % 1.7 % 0 - 4 / %
Basofile % 0.4 % 0 - 2 / %
Limfocite % 22.9 % 20 - 55 / %
Monocite % 6.4 % 1.7 - 9.3 / %
Hematii (RBC) 4.40 10^6/uL 3.9 - 5.7 / 10^6/uL
Hemoglobina (HGB) 13.1 g/dl 11.0 - 16.0 / g/dl
Hematocrit (HCT) 39.7 % 35 - 47 / %
Volum mediu eritrocitar (MCV) 90 FI 80 - 97 / FI
Hemoglobina eritrocitara medie (MCH) 29.7 pg 25 - 34 / pg
Conc. medie de hemoglob. eritrocitara (MCHC) 32.9 g/dl 31 - 36 / g/dl
Indice de distributie a eritrocitelor (RDW) 12.4 % 10 - 16 / %
Trombocite (PLT) 188 10^3/ul 150 - 450 / 10^3/ul
Volum mediu trombocitar (MPV) 7.6 FI 7 - 13 / FI
Trombocrit (PCT) 0.142 % 0.15 - 0.45 / %
Indice de distributie a trombocitelor (PDW) 12.8 % 8 - 18.5 / %
Neutrofile (ANC) 4.79 10^3/ul 2.0 - 8.0 / 10^3/ul
Eosinofile 0.12 10^3/ul 0 - 0.7 / 10^3/ul
Limfocite 1.60 10^3/ul 1.0 - 4.5 / 10^3/ul
Basofile 0.03 10^3/ul 0 - 0.2 / 10^3/ul
Monocite 0.45 10^3/ul 0.2 - 0.8 / 10^3/ul
7, _10 u
3. Colesterol seric total -Ser

182 mg/dl
109 - 202 / mg/dl

4. HDL colesterol -Ser

44.6 mg/dl
42 - 88 / mg/dl

5. LDL colesterol -Ser

102 mg/dl
0 - 130 / mg/dl

6. TGO/AST -Ser

30 U/L
0 - 37 / U/L

7. TGP/ALT -Ser

32 U/L
0 - 40 / U/L

8. Bilirubina totala -Ser

0.5 mg/dl
0 - 1.2 / mg/dl

9. Creatinina -Ser

1.02 mg/dl
0.5 - 1.2 / mg/dl

10. Uree serica -Ser

36 mg/dl
15 - 40 / mg/dl

11. Calciu seric total -Ser

9.5 mg/dl
8.6 - 10.3 / mg/dl

12. Sideremie -Ser

67 ug/dl
50 - 170 / ug/dl

13. Magneziemie -Ser

2.2 mg/dl
1.6 - 2.5 / mg/dl

14. Fosfataza alcalina -Ser

417 U/L Valoare mica
98 - 279 / U/L

15. LDH -Ser

236 U/L Valoare depasita
240 - 480 / U/L
AM O ANTREBARE mama mai luoa medicamente, nospa controloc, motilium credeti ca are vreun efect la analizele de sange????? ce parere aveti????credeti ca trebuie sa le repet??? acum nu mai ia niciun medicament de cateva zile.va multumesc !!!
62 RaulDuke
62 RaulDuke [7466c]
02-01-2014, 23:48

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7466

nu, nu cred ca au influentat analizele, care par in regula cu exceptia catorva ale caror valori nu sunt sigur ca le inteleg, cum ar fi fosfataza alcalina.
63 lali atg
63 lali atg [35c]
03-01-2014, 10:56

Membru din 27-09-2013

Subiecte: 0

Comentarii: 35

Pt RaulDuke buna dimineata fosfataza alcalina este mare tombocrit este mica, LDHser este mic, la sf luni am sai mai fac si markeri o ecografie abdominala.si an saptamana viitoare o sa ma du la un gastroenterolog pt ca o doare stomcu.de mancat mananca a luoat an greutate o zi tine regim o zi, nu problema este cu mancarea mama nu mananca iaurt, lapte brocoli msi nou nui mai place pui curcan dovlecei.e o problema cu mancarea.va multumesc mult pt raspuns ce credeti ca asa msi putea face an continuare analize sau altceva????
64 RaulDuke
64 RaulDuke [7466c]
03-01-2014, 20:03

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7466

desigur, dupa cum recomanda medicul vostru.
65 lali atg
65 lali atg [35c]
20-01-2014, 21:59

Membru din 27-09-2013

Subiecte: 0

Comentarii: 35

pt.RaulDuke. Buna seara, saptamana trecuta am fost la gastroenterolog, dupa consultatie diagnosticu era suspiciune de PANCREATITA CRONICA, mia dat un set de analize, la care eu am adaugat 2 markeri tumorali, azi am rezultatele la care vas ruga din suflet sa_mi raspundeti.

BIOCHIMIE
ANALIZE

REZULTATE

INTERVAL BIOLOGIC DE REFERINTA / UM

Lipaza (Architect ci4100)

8
8 - 78 / U/L

Amilaza pancreatica (OLYMPUS AU640)

14
13 - 53 / U/L

Fosfataza alcalina (PS-01-02-U) (OLYMPUS AU640)

206 Valoare mica
25 - 125 / U/L

Gamma - GT (Gamma Glutamil Transpeptidaza) (PS-01-02-U) (OLYMPUS AU640)

61 Valoare mica
7 - 32 / U/L

Hb glicozilata (Hb A1c) (PS-01-03-U) (OLYMPUS AU640)

5.4
4.0 - 6.0 / %


IMUNOLOGIE
ANALIZE

REZULTATE

INTERVAL BIOLOGIC DE REFERINTA / UM

CA 19-9 (Immulite2000)

2.50
2.5 - 19 / U/ml

CEA (Ag carcinoembrionar) (Immulite2000)

6.06 BARBATI: Fumatori: 0.52-6.3 ng/ml
Nefumatori: 0.37-3.3 ng/ml
FEMEI: Fumatoare: 0.42-4.8 ng/ml
Nefumatoare: 0.21-2.5 ng/ml
66 cristian dragan
66 cristian dragan [1c]
03-11-2018, 17:23

Membru din 03-11-2018

Subiecte: 0

Comentarii: 1

buna ziua ! RaulDuke
va rog sa ma ajutati , am fost operat de ocluzie intestinala in 30/07/2018, si la rezultatul histo-patologic,se constata proliferare tumorala cu celule in inel cu pecete ocazional de aspect monomorf , infiltrativa la nivelul seroasei. Se recomanda teste IHC 14281/282/283. La nivelul tesutului adipos peri-intestinal se ensantioneaza fortuit patru limfonoduli de aspect reactiv. Fragment perete intestin subtire indem de proliferare tumorala.
Rezultat IHC: perete gastric prezentand proliferare tumorala cu pattern difuz alcatuita din celule in inel cu pecete. Her 2 negativ, control intern pozitiv. Synaptofizina negativ, control intern pozitiv. Chromogranina negativ, control intern pozitiv. Ki 67 pozitiv in 80% din nucelii celulelor tumorale. Testele pledeaza pentru diagnosticul de carcinom gastric difuz.
Am facut endoscopie gastrica la spitalul de urgenta floreasca, cu rezultatul : esofag-mucoasa si peristaltica de aspect normal-hernie hiatala mica de 2 cm. Stomac: la nivelul antrului 2 papule cu mucoasa erodata central si cu crusta hematica(prelevare biopsii). Unghiul gastric cu mucoasa cu aspect congestiv. (prelevare biopsii). Pilor: permeabil. DI-la varful bulbului ulcer de 7mm diametru cu mucoasa perilezionala edematiata si crater acoperit de fibrina (prelevare biopsii). DII-pliuri si vilozitati normale. Concluzii: modificari mucosale nespecifice antral (gastrita papulo-eroziva vs proces infiltrativ antral) -biopsii. Ulcer duodenal A2-biopsii.
Rezultat Histopatologic la endoscopia gastrica: patru fragmente de mucoasa gastrica prezinta edem, discreta inflamatie limfocitara si arhitectura glandulara pastrata. Fragmente de necroza de tip intestinal cu infiltrate de carcinom cu celula ,,in inel cu pecete" in submucoasa.
CT (03/10/2018) inainte de endoscopie. Regiune examinata: abdomen, pelvis nativ. Concluzii: hepatomegalie. leziune hepatica cu aspect CT sugestiva pentru chist. Densificarea grasimii peritoneale la nivelul flancului stang. Chisturi corticale, renale bilateral. Microcalcul renal drept, Prostata hipertrofica hernii inghinale. DLP: 2312.51 mGy/cm.
VA ROG SA_MI SPUNETI STADIUL IN CARE SE AFLA BOALA SI DACA MA SFATUITI SA FAC CHIMIOTERAPIE PREOPERATORIE sau direct GASTERECTOMIE TOTALA. MULTUMESC !!
cristi
67 RaulDuke
67 RaulDuke [7466c]
05-11-2018, 10:32

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7466

Răspuns pentru (cristian dragan, 03-11-2018, 17:23:04):


am impresia ca am raspuns si in privat, dar lucrurile sunt putin incalcite.
Răspunde la topic
67 comentarii 1 2 3 4
P Admin
P Admin
05-12-2018, 11:06
Onco Team Diagnostic
Onco Team Diagnostic

HISTOPATOLOGIE, IMUNOHISTOCHIMIE, BIOLOGIE MOLECULARA - toate intr-un singur loc. 
Risc minim de epuizare a tesutului, diagnostic complet.
Timp mai scurt pentru un diagnostic complet.

Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Accept cookies Informare Cookies Folosim cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.