Cancer colorectal

Secțiunea: Cancerul de colon
2 comentarii 1
1 Liviana
1 Liviana [0c]
04-05-2016, 22:42

Membru din 04-05-2016

Subiecte: 1

Comentarii: 0

Bună seara. Mă numesc Liviana Abagiu si sunt din Constanta. Acum 7 luni am fost operata de tumoră colorectala la 2cm deasupra rectului. Am fost operata laparoscopic de un chirurg minunat din Constanta. Mi.a salvat anusul. Înainte de operație am făcut radio chimioterapie pt micșorarea tumorii, mai având doar 1 cm de evacuare. Am răspuns bine la citostatice. Urma după operație sa mai fac chimio la cererea oncologului, însă tranzitul meu nu a fost refăcut. Pot spune că m.a salvat de la citostatice. Însă, si acum după 7 luni de la operație, am scaune diareice urate orice as manca. Problema este si usturimea anusului după episoadele diareice, care este de la radiații, spune oncologul si chirurgul. Va rog din suflet, poate se mai confruntă cineva cu așa ceva. Credeți.mă sunt arestată la domiciliu. Nu pot pleca de acasă, nu pot face mai nimic, scaunele avandu.le aproape in fiecare zi. Usturimile sunt crunte, am încercat tot felul de alifii, uleiuri, mai mă alina un pic cu ulei de cânepă, dar f puțin. În speranța că voi primii sfaturi valoroase, doresc putere celor suferinzi ca mine, să trecem cu bine peste asta.
2 RaulDuke
2 RaulDuke [7763c]
05-05-2016, 18:31

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

Răspuns pentru (Liviana, 04-05-2016, 22:42:27):


din pacate e relativ frecvent dupa radioterapie. cred ca trebuie sa vezi si un gastroenterolog pentru o rectoscopie sa se elucideze care e situatia. daca e vorba doar de o mucita post-radioterapie, nu prea sunt multe de facut decat tratament conservator si... asteptare.
Răspunde la topic
2 comentarii 1
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp