Cancer colon cu multiple metastaze inclusiv pulmonare

Secțiunea: Cancerul de colon
5 comentarii 1
1 Nausi
1 Nausi [1c]
02-07-2015, 12:00

Membru din 02-07-2015

Subiecte: 1

Comentarii: 1

Stimate domnule doctor RaulDuke, îmi permit să vă cer un sfat într-o situație în care nu ni s-a mai dat nicio speranță. Mama a fost operată în februarie 2013 de cancer de colon sigmoid iar, din păcate, cu acea ocazie, s-au descoperit si multe adenopatii abdominale care au fost la rândul lor eliminate, pe cât posibil. În timp au apărut metastaze osoase, apoi pulmonare și pleurezie și metastaze peritoneale. Nu la ficat, culmea. A făcut radioterapie la vertebrele afectate, tratament chimioterapeutic, cu Folfox, apoi Irinotecan, Avastin DeGramont, Zometa, iar în ultimele luni cu Cetuximab. În câteva rânduri i-au fost făcute puncții la plămâni, a fost scos lichid, dar care s-a refăcut din ce în ce mai rapid. Acum suntem în faza în care nodulii pulmonari s-au înmulțit foarte mult, respirația este din ce în ce mai dificilă (am închiriat deja un aparat de oxigen), iar medicii, după ce au reușit totuși să-i mai scoată niște lichid din plămânul drept, ne-au spus că nu mai e nimic de făcut, că au făcut tot ce s-a putut, chimioterapia nu mai este folositoare și, deci, au întrerupt-o și că pronosticul e sumbru și curând. Noi ne dăm seama că situația este rea, că boala nu este vindecabilă, că acest tratament i-a prelungit mamei viața și a dat rezultatele pe care le putea da în condițiile date, dar ne e greu să trăim cu sentința – nu mai e nimic de făcut. Ea nu înțelege de ce trebuie întrerupt tratamentul cu Cetuximab, iar noi ne tot gândim că poate mai putem găsi ceva să o ajutăm. Nu am crezut în tratamente naturiste, tocmai pt că știm că e mai mult mambo jumbo comercial și manipulare, decât dovezi științifice. Ne puteți da un sfat, ce putem să mai facem, cum să o ajutăm? Mulțumesc pt orice fel de suport pe care ni-l puteți oferi.
2 RaulDuke
2 RaulDuke [7763c]
02-07-2015, 13:49

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

Răspuns pentru (Nausi, Azi, ora 12:00:20):


in cancerul de colon cu metastaze, in linia a treia, se mai poate folosi un tratament numit regorafenib. am doar mici nelamuriri: evolutia markerilor este consecventa cu cea a unui cancer de colon ? este SIGUR ca acele metastaze (osoase, mai ales) sunt de la cancerul de colon ? a fost eliminat un cancer de san sau de plaman, de exemplu ? teoretic nu e exclus.
3 Nausi
3 Nausi [1c]
02-07-2015, 23:35

Membru din 02-07-2015

Subiecte: 1

Comentarii: 1

Multumim mult pentru sugestie,. Deci totusi mai exista un tratament! O sa incercam. Sper sa-l suporte ptc e foarte slabita. Ref la intrebarea dvs., nu am toate actele la mine ca sa verific exact, dar, da, asa ni s-a spus, .ca e vorba doar de cancerul de colon, nu de san, nu pulmonar.
4 RaulDuke
4 RaulDuke [7763c]
03-07-2015, 11:48

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

Răspuns pentru (Nausi, 02-07-2015, 23:35:20):


inteleg, dar eu nu asta am intrebat. metastazele osoase de la cancerul de colon sunt posibile, dar mai degraba rare si deci ridica niste suspiciuni. domnii doctori si-au expus ipoteza la o analiza critica ?
5 MARTON
5 MARTON [617c]
03-07-2015, 14:07

Membru din 08-06-2014

Subiecte: 15

Comentarii: 617

NAUSI eu sunt tot pacient de cancer si pana in prezent pe langa 2 tumori renale am mai avut 2 pe colon si 2 pe plamani, de cele renale am scapat prin operatie, de una de pe colon care a fost neoperabila am scapat cu chimioterapie ajutata de alimentaie naturiste dar si mancand carne,una de pe colon a fost scoasa chirurgical pe 18.06.2015 , iar cele doua de pe plamani una pe fiecare un an jumatate au stagnat cu chimioerapie si alimentatie, iar in ultimele doua luni au fost eliminate.
Vreau sa iti spun ca eficacitatea unui tratament oricare ar fi acela are sau nu efect si in functie de pacient de varsta lui, de ce alte boli are, de noroc, de agresivitatea bolii,de organismul pacientului, de psihicul pacientului , de cat de avansata este boala, sau cat de repede sa inceput tratamentul,daca boala este rezistenta sau nu la tratament si sa stii ca aceste tratamente FAC SI BINE DAR IN ACELASI TIMP FAC SI RAU afecteaza si zonele bolnave dar si cele sanatoase, dupa un astfel de tratament pacientul se poate trezi ca are probleme si cu tensiunea,ficatul, diabetul,si multe altele....
NAUSI oricat de greu ne este sa suportam un astfel de tratament trebuie sa fim constienti de un lucru fiecare individ suntem unicati si asa se comporta si cancerul , asa face si tratamentul si sa stii ca nimeni de pe acest pamant nu poate stii cu certitudine CAT VOM TRAI , noi suntem datori sa incercam sa traim cat mai mult posibil, si sa nu uiti niciodata ca aceasta boala ucide peste 80% dintre pacienti.INTREBAI mai sus ce puteti face? fiti alaturi de pacient pt el asta conteaza cel mai mult pe aceasta lume acum , ascultatil intelegeti-l daca va spune ca nu mai poate suporta tratamentul, ascultati si parerea lui pt ca el suporta toate efectele acestui tratament care nu sunt usoare deloc, voi rudele nu stiti nici 50% din efecte pt ca noi pacientii vi le ascundem ca sa nu suferiti degeaba pt ca nu ne puteti ajuta cu nimic( am trecut si eu prin momentele cand nu puteam respira si nu stiam daca mai prind dimineata, sau le-am interzis copiilor mei de 5 si 10 ani sa ma trezeasca, in cazul in care muream sa nu ma gaseasca ei).
optimismul si sprijinul cheia vindecarii
Răspunde la topic
5 comentarii 1
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp