Cancer col uterin

Secțiunea: Cancerul de col uterin
26 comentarii 1 2
21 mazida
21 mazida [2c]
15-06-2011, 10:55

Membru din 15-06-2011

Subiecte: 0

Comentarii: 2

Buna dimineata, as dori sa adresez o intrebare la care:medicul ginecolog a evitat sa imi raspunda iar pe internet nu am gasit nimic foarte clar!
In 2004 am fost depistata in urma testului papa nicolau cu cin ||| si mi s-a facut prin terapie laser conizatie.
Au urmat, an de an, papa nicolau, in fiecare an au iesit in regula.
Anul acesta, evident l-am refacut si... surpriza:celule endocervicale prezente!!
La spitalul Municipal mi s-a propus scoaterea unei bucati de uter.
Intrebarebarile mele sunt urmatoarele(mentionez ca sunt constienta de faptul ca este mai important sa traiesc!!):
-Sint casatorita de 23 de ani:cit de mult aceasta operatie imi va afecta libidoul?
_Dupa aceasta operatie mai exista riscul de a reveni aceasta "afectiune"?
-Dupa aceasta operatie mai exista riscul de a ramane insarcinata?
-Voi mai avea ciclul menstrual?
Va multumesc anticipat pentru tot si astept raspunsuri de la dumneavoastra,
Cu respect
22 RaulDuke
22 RaulDuke [7797c]
16-06-2011, 00:17

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7797

- in mod normal o asemenea operatie nu treuie sa afecteze direct libidoul, mai ales pe termen lung.
- niciodata riscul acestei "afectiuni" pusa in discutie aici, respectiv cancerul, nu este redus la 0% teoretic. in medicina nu exista "siguranta". totusi acest risc scade foarte mult de pe urma unei operatii care indeparteaza mai mult sau mai putin din organul vizat.
- e greu de spus pe internet daca mai exista riscul sa "ramai insarcinata" pentru ca nu stiu exact cazul si ce operatie isi propune respectivul chirurg sa faca. daca face o histerectomie totala, chiar fara scoaterea ovarelor, nu mai poti ramane insarcinata.
- la fel si cu ciclul menstrual.
23 mazida
23 mazida [2c]
16-06-2011, 13:33

Membru din 15-06-2011

Comentarii: 2

Multumesc frumos RaulDuke pentru raspunsuri, da, sunt constienta de faptul ca nu se reduce riscul "reintoarcerii" la 0%!Evident un raspuns clar il voi avea dupa operatie(dupa cum ma voi simti)
Oricum, ceea ce este clar aici, este FRICA mea...
M-au trimis sa fac biopsia...dupa...voi stii mai multe si promit sa va tin la curent si...curaj ptr.toate persoanele in situatia mea!!!
Cu Dumnezeu inainte!!
24 RaulDuke
24 RaulDuke [7797c]
18-06-2011, 00:44

Membru din 12-04-2011

Comentarii: 7797

bafta oarba !
25 MihaiEduard
25 MihaiEduard [3c]
23-01-2014, 14:59

Membru din 02-02-2014

Comentarii: 3

Buna ziua,

Revin aici dupa o perioada cam lunga, aproape 3 ani de cand mama a fost diagnosticata. Pot spune ca acum este in afara oricarui pericol, se simte foarte bine, parul i-a crescut la loc, merge la controale ginecologice regulate la dr. Bratila care este un profesionist desavarsit, un medic f bun. In alimentatia pe care a avut-o aproape ca a eliminat carnea, a facut foarte multe sucuri din legume si fructe, catina. Se simte foarte bine acum chiar daca d.p.v psihic a suferit cateva mici schimbari pana la urma de inteles avand in vedere prin ce a trecut.
Va doresc multa sanatate si asa cum spune dr. Bratila: "Exista viata dupa cancer!"
26 mitra
26 mitra [1c]
02-02-2014, 20:00

Membru din 02-02-2014

Comentarii: 1

Slava Domnului! Ma bucur ca ai postat recent si ne-ai spus cum mai este starea mamei tale. Asa ai dat sperante femeilor
care trec prin acest calvar. Sanatate!
Răspunde la topic
26 comentarii 1 2
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp