Buletin Histopatologic ?? Ma poate ajuta cineva ?

Secțiunea: Cancer pulmonar (bronhopulmonar, plamani)
2 comentarii 1
1 Silvia Enache
1 Silvia Enache [0c]
14-09-2021, 15:41

Membru din 14-09-2021

Subiecte: 1

Comentarii: 0

Buna ziua ! Sunt noua pe acest forum ca și membru deșii citesc de mult timp subiectele Dvs. Din păcate destinul m-a adus aici sa fac parte dintre aparținătorii bolnavilor de cancer in speța tatăl meu . A fost diagnosticat cu cancer pulmonar in urma CT ȘI bronhoscopie , a fost internat la spitalul Floreasca unde i sa făcut o biopsie , in urma biopsie avem un buletin de analiza histopatologic care cred ca este incomplet ( privind alte buletine histopatologice ) . Deci răspunsul analizei este după cum urmează :
Diagnostic Clinic din internare: C34.1 Tumora maligna lobul superior,bronhii și pulmon (111)
Piesa trimisa din cerere: Fragment tumora pulmonara dreapta
Examen macroscopic : -
Examen microscopic : Fragmente tumorale de adenocarcinom slab diferențiat infiltratitive in parenchimul pulmonar

Se recomanda teste ICH .


Se poate va rog sa îmi explicați puțin acest diagnostic ?
S.E
2 Paul-Oncohelp
2 Paul-Oncohelp [69c]
30-09-2021, 12:24

Membru din 30-09-2021

Subiecte: 0

Comentarii: 69

Buna ziua, avand in vedere ca tipul cancerului este slab diferentiat este nevoie de completarea diagnosticului pe piesa de biopsie cu IHC ( imunohistochimie), investigatie ce ofera mai multe detalii asupra tipului de cancer, pentru ca pacientul sa primeasca tratamentul adecvat tipului tumoral. IHC se poate realiza si in spitalele de stat(unele dintre ele) si in cadrul laboratoarelor private de anatomie patologica( trebuie dusa acolo piesa de biopsie). IHC dureaza intre 5 si 10 zile lucratoare si costa cateva sute de lei (depinde de laborator)

Multa sanatate!
Răspunde la topic
2 comentarii 1
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp