Biopsia nevului operat

Secțiunea: Interpretare analize si examen anatomopatologic
2 comentarii 1
1 bogbog
1 bogbog [0c]
12-03-2011, 08:52

Membru din 12-03-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 0

Recent am operat pe spate doua alunite mari, de peste un cm fiecare. Acestea erau situate aproape una de alta(1 cm). Operatia s-a efectuat cu bisturiul.
Problema e ca pentru biopsie doctorul chirurg a spus ca e de ajuns sa duc doar o alunita, pentru a nu plati prea mult, pe care a pastrat-o si a pus-o in formol. E normal asa ceva sau trebuia facuta biopsia la fiecare?
Cand am dus proba cu alunita la biopsie doctora respectiva mi-a spus ca trebuia sa vin cu ambele probe.
Doctorul chirurg isi poate da seama de consistenta alunitei si cu ochiul liber adica sa gandeasca:, , cu siguranta nu are cum sa fie cancerigena", astfel incat sa nu necesite biopsie?
In cazul unui caz pesimist in cat timp ar putea aparea primele simptome clare ale cancerului, asta ca sa stiu dupa cat timp pot rasufla cu adevarat usurat 100%.
Va multumesc!
2 elina
2 elina [43c]
12-03-2011, 08:52

Membru din 01-01-2014

Subiecte: 0

Comentarii: 43

Buna dimineata! Toate formatiunile excizate trebuie examinate histopatologic ; numai bine
Răspunde la topic
2 comentarii 1
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp