astrocitom difuz

Secțiunea: Interpretare explorari imagistice
1 comentarii 1
1 ma.gia
1 ma.gia [0c]
24-04-2009, 23:06

Membru din 24-04-2009

Subiecte: 1

Comentarii: 0

Acesta este diagnosticul unei persoane foarte dragi mie. Am aflat foarte recent. Am consultat un singur medic care a spus ca trebuie operat cat mai repede, dar nu ne-a dat si alte amanunte. Daca mai cunoasteti cazuri, scrieti-mi, va rog. Orice informatie poate fi utila. Va multumesc.

"EXAMINARE IRM CEREBRAL CU SUBSTANTA DE CONTRAST IV
Secvente efectuate: sagital T1, T1 fat sat postcontrast iv, axial FLAIR, Tof, Difuzie, coeficient ADC, T1 fat sat postcontrast iv, coronal T1 postcontrast iv

Formatiune inlocuitoare de spatiu in hiperseminal FLAIR, hiposemnal T1, cu gadofilie redusa, neomogena, cu dimensiuni de aproximativ 7,3/5,5/5,8 cm, dezvoltata parieto-occipital drept. Formatiunea descrisa se dezvolta in substanta alba si se extinde in cortexul adiacent. Prezinta important edem perilezional, ce determina stergerea reliefului cortical, efect de masa asupra ventriculului lateral drept, mezencefalului si angajare subfalciforma.

Fara semne de hipertensiune intracraniana.
Calibrul normal la nivelul arterelor poligonului Willis.
Spatii subarahnoidiene in hipesemnal FLAIR.

CONCLUZII:
Formatiune inlocuitoare de spatiu de mari dimensiuni parieto-occipital dreapta (probabil astrocitom difuz, cu grad scazut de diferentiere)"
Răspunde la topic
1 comentarii 1
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp