Am primit un diagnostic si mi-e frica !!!

Secțiunea: Interpretare analize si examen anatomopatologic
2 comentarii 1
1 zadarojnea
1 zadarojnea [0c]
27-09-2009, 09:00

Membru din 27-09-2009

Subiecte: 1

Comentarii: 0

Va rog frumos sa-mi raspunde-ti si mie la diagnosticul primit. Eu nu ma pricep la termenii medicali. Diagnosticul suna cam asa:
mobilitate normala, ecostructura predominant glandulara, tesut glandular intens neomogen la nivelul cadranelor superioare CSI formatiune chistica ovalara 9.3-4.2mm contur usor neregulat, continut transsonic, un set fin in interior.
Spuneti-mi ca nu e nimic grav ca sa pot sta si eu linistita.
Va multumesc si astept rasp dvs.
2 M.D.
2 M.D. [29c]
27-09-2009, 09:00

Membru din 01-01-2014

Subiecte: 0

Comentarii: 29

Mai intai, asta nu este un diagnostic ci un rezultat al unei investigatii. Pare a fi vorba de o ecografie de sani.
Diagnosticul il pune doctorul dv, nu ecografistul. "Diagnostic" inseamna strangerea in buchet a datelor (nu a unei singure date) si elaborararea unei ipoteze sau certitudini asupra incadrarii intr-o categorie cunoscuta de boli, in baza rationamentului medical. Deci, deocamdata nu aveti un diagnostic.

Astfel formulat, rezultatul investigatiei ar putea sustine un diagnostic de existenta a unei formatiuni de natura mai degraba benigna.
Răspunde la topic
2 comentarii 1
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp