Ajutor: cancer renal metastaze la ficat

Secțiunea: Cancerul de rinichi (renal)
23 comentarii 12 INAINTE ›
1 catri
1 catri [6c]
15-10-2012, 02:36

Membru din 28-11-2010

Subiecte: 1

Comentarii: 6

Buna,

As vrea si eu cateva sfaturi cu privire la problema pe care o avem. Mama mea are cancer pornit de la rinichi (extirpat total impreuna cu tumoarea de pe el pe 25 octombrie 2010). Acum 2 saptamani am aflat ca are pe ficat formatiuni - metastaze. Tumoarea pe care a avut-o a apasat si pe pancreas determinand o reactie pancreatica (amilaze foarte mari imediat dupa operatie - 2400 care acum sunt 700). Mama este in momentul de fata internata la sectia Gastroenterologie din Spitalul Fundeni si i s-a spus ca daca amilazele raman cel putin constante va fi externata. Insa pentru problema mai grava pe care o are - cancerul - i s-a spus ca nu poate face citostatice tinand cont ca are insuficienta renala cronica la singurul rinichi, stare generala deterioarata (in urma operatiei). As vrea sa aflu ce directii de tratament alternativ pot urma de la cei care s-au confruntat cu probleme similare. Ideea este ca ea avand mai multe probleme in acelasi timp care tin de nefrologie si urologie, gastroenterologie si oncologie chiar nu stiu ce sa fac deoarece nu s-a pus ca o echipa de medici sa discute problema ei. Parerile au fost disparate iar pana acum nici macar nu am luat legatura cu un oncolog deoarece a fot internata numai la alte sectii: urologie Sf Ioan de unde i s-a extirpat tumoarea, gastroenterologie Spit Fundeni ca sa ii urmareasca problema cu pancreasul.
Pana acum directiile de tratare a cancerului pe care le-am aflat:
1. Nicolit (dar nu stiu in ce masura poate face tinand cont de tot tabloul ei patologic)
2. Isorel
3. Clinica Biofocus din Germania care face analize pe baza sangelui pe care il trimiti acolo in max 48 de ore de la prelevare - dar este numai diagnostic si directii de tratament - dar tratamentul in sine - cine oare se poate ocupa...in Romania
4. Tratamente naturiste si imunostimulatoare: Virginia Faur (favisan), Vita Nova din Belgrad
Am mai auzit de medicul C Boerescu, de metoda Rudolf Breuss, de tratamentul introdus in Romania anul trecut cred pentru cancerul renal si hepatic: multikinazele.
Daca va citi cineva postarea mea, va rog ajutatu-ma cu sfaturi si directii deoarece mama nu mai are mult timp si incercam sa ii crestem sansele... Stiu ca cancerul nu se poate vindeca iar minunile tin de fiecare pacient in parte si de o potrivire intre starea de ansamblu si problema specifica a pacientului si remediile folosite, dar cine poate stabili acest lucru? Incotro sa ma indrept astfel incat tratamentul care sa i se recomande sa tina cont si de: starea pancreasului, de ficat (mama a mai avut hepatita tip B care nu stim daca a fost reactivata cu ultimele evenimente), rinichiul unic cu insuficienta renala cronica si litiaza, starea generala (cred ca are cam 43 KG) mananca de o luna exclusiv: 0 grasimi, compot de gutui, supa de morcov, telina, ardei, pastarnac si acum brocolli, iaurt 0% grasimi si pesmet si putina carne (asta doar max 4-5 zile din cele 30 de zile de cand a facut operatia si am aflat ce are ca inainte de asta nu stiam nimic).
Cine poate sa ofere o directie dar sa tina cont de toate aceste detalii ca tratamentul sa nu interfereze dar inn acelasi timp sa lupte impotriva cancerului, metastazelor?

Va multumesc din suflet!
2 Casa drhouse
2 Casa drhouse [119c]
30-11-2010, 20:08

Membru din 24-10-2008

Subiecte: 0

Comentarii: 119

Problema cea mai severa este metastazarea ficatului....cate metastaze sunt si unde sunt situate in ficat ? Pancreasul , fiind vecin cu tumora, nu are formatiuni canceroase ?Trebuie neaparat sa vorbesti cu oncologul, poate ca , daca cu chimioterapia nu se poate interveni, radioterapia tintita, iradierea hepatica, poate reduce marimea si numarul metastazelor ....Cat timp exista metastaze nu stiu cat ajuta celelalte metode ....dar merita incercat.
3 catri
3 catri [6c]
01-12-2010, 13:25

Membru din 28-11-2010

Subiecte: 1

Comentarii: 6

Multumesc mult de raspuns.

Acum o luna (25 octombrie) cand a facut operatia de extirpare a tumorii si impreuna cu ea a intregului rinichi stang existau doar 2 ganglioni (hilar si langa aorta). Dupa 3 saptamani erau vizibie 2 formatiuni metastazice pe ficat pe lobul drept. Dupa inca o saptamana aparuse o formatiune si pe lobul stang. La ecografia facuta ieri, deci dupa inca approximativ 10 zile metastazele pe ficat pe ambii lobi crescusera de la 2 la 4 centimetri si erau vizibie si altele decat la inceput. Deci acum sunt metastaze multiple pe ficat, pe ambii lobi, si cresc ingrozitor de rapid.
Pancreasul nu are metastaze: la ecografia facuta ieri (si tomografia facuta acum 10 zile) pancreasul apare bine conturat. Totusi exista in continuare reactia aceasta pancreatica: ieri amilazele erau 893.
Metastazele nu exista inca nici la plamani (i-au facut si o radiografie pulmonara acum 10 zile).

Chiar nu stiu ce sa fac...
Am vorbit cu un oncolog, dr Donea de la Institutul de Oncologie care nu poate interveni decat cu o doza minima de citostatic (tinand cont de toate complicatiile descrise mai sus).
Nimeni nu mi-a spus pana acum de radioterapie tintita. Spuneti-mi va rog mai mult.
Chiar sunt foarte foarte speriata ca se va stinge in cateva saptamani si noi o privim absolut neputinciosi cum moare in fata noastra. Fara a putea face nimic.

Astept va rog o indrumare!
Multumesc mult!
4 Casa drhouse
4 Casa drhouse [119c]
01-12-2010, 16:04

Membru din 24-10-2008

Subiecte: 0

Comentarii: 119

Eu nu sunt de specialitate, dar stiu ca , in anumite conditii, se poate utiliza si radioterapia hepatica....dar daca oncologul nu a mentionat nimic despre aceasta, atunci in mod sigur a ajuns la concluzia ca nu ar ajuta cu nimic in acest stadiu. Trebuia sa fiti de acord imediat cu acele doze minime de citostatic avand in vedere evolutia rapida a metastazelor....orice opreste dezvoltarea acestora e benefic . Amilazele cresc direct proportional cu metastazele hepatice din apropiere...Nu vreu sa va dau sperante desarte cu cine stie ce metode, doar oncologul decide, el stie adevarata situatie si conditie a mamei.
5 catri
5 catri [6c]
02-12-2010, 23:21

Membru din 28-11-2010

Subiecte: 1

Comentarii: 6

Multumesc pentru raspunsul dvs. Noi am vrea acele doze mici de cistostatic insa medicul oncolog si medicul gstroenterolog ne-au recomandat sa asteptam sa vedem cum se comporta pancreasul (cel putin saptamana aceasta - acum au trimis-o putin acasa). Eu vad ca pancreasul nu se comporta bine: ieri i-a fost foame si a avut pofta de putin mai mult cartof fiert si niste paste (totul fara grasime, recomandat de medic meniul) si azi de dimineata a avut ore in sir intepaturi atroce in burta. I-am facut clisma si a reusit sa se linisteasca si sa ii dispara complet durerile. I-am mai dat doar supa de legume fierte (brocolli, conopida, telina, pastarnac, telina). In acelasi timp ii dam ceai slab de tataneasa, obligeana si pedicuta si BioBrann (de asemenea am intrebat medicul de aceste produse naturiste). Dar nu stiu cum se va simti maine. Si mi-e frica sa ma gandesc cat o sa ii fie amilazele luni, candni s-a spus sa revenim la gastroenterologie Fundeni.
Eu nu stiam ca amilazele cresc direct proportional cu metastazele, nu ni s-a spus acest lucru. Din conta, ni s-a spus sa asteptam sa scada amilazele.
Chiar efectiv nu stiu ce sa fac.
6 Casa drhouse
6 Casa drhouse [119c]
03-12-2010, 19:49

Membru din 24-10-2008

Subiecte: 0

Comentarii: 119

Nu stiu daca amilazele vor scadea, acestea se mentin ridicate si mai pot creste avand in vedere aceasta grava boala la nivelul abdomenului si insuficienta renala existenta . Dar pana luni nu este mult, e adevarat ca fiecare ora conteaza, dar ce va fi va fi ...nu trebuie sa manance ce are pofta, ci ceea ce trebuie...avand in vedere ca are ficatul si pancreasul inflamate, amilazele ridicate, nu trebuie sa consume alimente ce ar stimula si mai mult secretia pancreatica si ar solicita aceste doua organe...alimente caldute, nu reci si nici prea fierbinti, in cantitati mici si mai des....nici un fel de proteina animala, doar peste slab fiert, supe cu legume, cu cartofi , orez , cu putin pesmet sau bucatele de paine prajita inauntru, cu putina grasime vegetala inauntru [ o lingurita de ulei de masline ], condimentate cu marar si patrunjel, fara vegeta,piure de legume [ de morcov ]....nu se exagereeaza cu cartofii , nu are voie cruditati [ merele coapte sunt bune ] ....nu bea apa in timp ce mananca.....fara apa minerala , doar apa plata...ceaiurile sa nu le faceti prea concentrate...Un sfarsit de saptamana linistit !
7 catri
7 catri [6c]
03-12-2010, 21:39

Membru din 28-11-2010

Subiecte: 1

Comentarii: 6

Multumim!
8 Rica Venturiano
08-12-2010, 18:58

Membru din 08-12-2010

Subiecte: 0

Comentarii: 1

Mai intai ar trebui sa constientizati posibile cauze. Iata o explicatie. Alte articole pe aceeasi tema (cum ne imbolnavesc cerealele), in blogul din profilul meu.

Latura necunoscuta a graului - Noi perspective asupra bolii celiace si intolerantei la grau
__________________________________________________ ______________

WGA (aglutinina germenelui de grau) este o glicoproteina clasificata ca lectina, cunoscuta ca avand un rol important in patologia renala, cum este nefropatia IgA. In articolul :
"Sunt daunatoare lectinele alimentare?", alergologul David L J Freed, explica cum WGA se leaga de peretii capilarelor glomerulare, celulele mesangiale si tubulii renali (la om), iar (la rozatoare) se leaga de IgA, favorizand depozitele mesangiale", aratand cum consumul de grau poate provoca distructia renala la indvizii vulnerabili.
Intr-adevar, un studiu facut de Institutul de Cercetari Farmaceutice Mario Negri din Milano, publicat in 2007 in International Journal of Cancer, a studiat corelatia intre consumul de paine si cancerul renal. AU AFLAT CA CEI CARE CONSUMAU CEL MAI MULTA PAINE, AVEAU UN RISC CU 94% MAI RIDICAT DE CANCER RENAL, COMPARATIV CU CEI CARE CONSUMAU CEL MAI PUTIN.
Dat fiind toxicitatea naturala, pe care WGA ar putea sa o aiba asupra functiei renale, este posibil ca in anumite cazuri predispuse genetic (de pilda genele specifice bolii celiace) organismul - in inteligenta sa nativa - ia o decizie "administrativa": ori permite distrugerea rinichilor (si chiar a altor organe), pana cand se instaureaza insuficienta renala si apoi decesul sau lanseaza un atac autoimun asupra vilozitatilor pentru a preveni absorbtia substantei distructive, ceea ce conduce la o malnutritie prelungita.
--------------------------------
Pierderea functiei renale poate fi doar "varful icebergului", cand ne referim la posibile efecte adverse pe care proteinele si lectinele din grau le pot genera. Daca tumora renala este o situatie probabila, alte cancere pot fi de asemenea corelate cu aportul de grau.
9 ema83
9 ema83 [2c]
28-03-2011, 15:41

Membru din 28-03-2011

Subiecte: 0

Comentarii: 2

buna catri! mama mea are aceeasi problema te rog din tot sufletul sa-mi spui daca s-au rezolvat problemele in bine! am mare nevoie sa stiu ca exista o rezolvare! te rog frumos!
10 catri
10 catri [6c]
28-03-2011, 22:29

Membru din 28-11-2010

Subiecte: 1

Comentarii: 6

Buna Ema,

Sa fiti increzatori, acesta este mesajul meu, si sa incercati sa traiti cat mai bine momentele prezente pentru ca ele sunt cele mai importante. Asta ajuta cel mai mult. Ce o sa urmeze nu stie nimeni si nu sta de fiecare data in puterea noastra sa controlam viitorul.
Fii tare si Doamne ajuta, sa stii ca s-au intamplat minuni de-a lungul timpului in lupta cu aceasta boala.
Daca vrei, da-mi adresa ta de mail sa iti trimit diverse directii pe care le-am incercat eu si da-i mamei tale incredere ca cautati solutii pentru ea,

Numai bine, sanatate si sa fiii tare!
Catrinel
11 ema83
11 ema83 [2c]
29-03-2011, 11:14

Membru din 28-03-2011

Subiecte: 0

Comentarii: 2

Da Doamne ajuta si iti multumesc mult pentru imbarbatare. Sper din tot sufletul ca putem face ceva pentru ea. ------------*. Multumesc!


(*modificat de administrator)
12 catri
12 catri [6c]
30-03-2011, 00:27

Membru din 28-11-2010

Subiecte: 1

Comentarii: 6

Ti-am trimis mai multe mail-uri pe yahoo.
Sanatate!

Catrinel
13 ionita catalin
13 ionita catalin [4c]
12-10-2012, 22:00

Membru din 12-10-2012

Subiecte: 0

Comentarii: 4

as vrea sa stiu si eu, daca se poate, de unde pot cumpara faimosul medicament nicolit.vreau sa imi ajut mama care are cancer pe col uterin in faza 2b.va implor.un rasp..o adresa..un nr de telefon...orice..multumesc anticipat
14 RaulDuke
14 RaulDuke [7763c]
12-10-2012, 23:05

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

daca ai ajuns la nicolit, un produs care este egal cu zero, ar fi bine sa se fi epuizat toate celelalte metode standard de tratament, altfel mama ta va fi lipsita de niste sanse importante.
15 ionita catalin
15 ionita catalin [4c]
13-10-2012, 13:41

Membru din 12-10-2012

Subiecte: 0

Comentarii: 4

pai nu s-au epuizat celelalte metode...nici operatia nu e facuta..da am auzit de acest medicament si as vrea sa stiu de unde se poate procura...fac orice pt mama mea...
16 stevens
16 stevens [301c]
13-10-2012, 19:27

Membru din 20-01-2013

Subiecte: 0

Comentarii: 301

Catalin te pot ajuta eu cu niste variante eficiente de tratament si care nu exclud operatia sau nicolitul, stiu ca este un produs destul de vechi si poate nici nu se mai fabrica ! Vorbim pe privat daca esti interesat !

Numai bine !
17 ionita catalin
17 ionita catalin [4c]
14-10-2012, 12:52

Membru din 12-10-2012

Subiecte: 0

Comentarii: 4

poi sunt interesat, dar cum am putea lua legatura in privat?...daca se poate pe messenger. ------------------*


(*modificat de admin)
18 RaulDuke
18 RaulDuke [7763c]
14-10-2012, 21:44

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

atentie cu stevens ! nu stim daca e sarlatan sau nebun, dar are niste idei prostesti care nu au legatura nici cu stiinta nici cu medicina si nu a reusit nimeni sa demonstreze altceva decat ca sunt daunatoare. idei care presupun tampenii de tipul `pH inalt` sau tratament prin alcalinizare si alte idiotenii din acestea care nu au sens. oricum ar fi si orice v-ar propune, trebuie sa stiti ca nu valoreaza NICI UN BAN, deci daca, oriunde pe parcurs, vi se cere SI UN SINGUR LEU, atunci sa stiti fara dubiu ca va expuneti unei ESCROHERII !

P.S.: la fel si cu Nicolitul.
19 stevens
19 stevens [301c]
14-10-2012, 21:58

Membru din 20-01-2013

Subiecte: 0

Comentarii: 301

Mutumim ca ai atentionat forumul dar de acum pastreaza-ti parerile pt tine ! O eventuala recompensa sau plata se face numai dupa vindecare, nu inainte de inmormantare ca la voi oncologii, o specializare care de fapt nici n-ar trebui practic sa existe !
Daca cancerul apartinea infectioaselor, oamenii nu mai erau in situatia dramatica de a cauta ei singuri solutii in alte parti !

Atentie la sarlatani va spun si eu chiar daca aparent pare ca nu va costa nici un leu !
20 RaulDuke
20 RaulDuke [7763c]
14-10-2012, 22:12

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

nu sunt pareri, sunt adevarul ! si adevarul e ca porcariile pe care le propovaduiesti sunt INUTILE si unele incercari au imbolnavit oameni in mod inutil. de asemenea cativa "doctori" sarlatani se afla in momentul de fata IN PUSCARIE pentru ca au folosit asa ceva !
Răspunde la topic
23 comentarii 12 INAINTE ›
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp