Adenocarcinom gastric

Secțiunea: Cancerul de stomac (gastric)
2 comentarii 1
1 Convlad
1 Convlad [1c]
29-07-2013, 15:36

Membru din 29-07-2013

Subiecte: 3

Comentarii: 1

Buna ziua,

Sotia mea a fost diagnosticata cu aproximativ 45 de zile in urma cu adenocarcinom gastric. Operatia a constat in gastrectomie totala. Preoperator s-a `banuit` T3N1, Postoperator s-a stabilit T2N1, Astazi am luat rezultatele histopatologice ale biopsiei facute la masa tumorala. Medicul chirurg nu ne-a dat prea multe detalii in ciuda insistentelor, a zis ca urmatorul pas este oncologia si mai mult ne va spune oncologul. Rog totusi si multumesc anticipat oricui poate sa-mi spuna ce inseamna, macar in mare, urmatoarele:

`Adenocarcinom gastric slab diferentiat cu arii de carcinom gastric difuz cu celule in inel cu pecete infiltrativ in peretele stomacului in totalitate inclusiv la nivelul stratului adipos subseros. Emboli tumorali in vase si infiltrate perneurale prezente. Metastaze carcinomatoase in 3/10 limfoganglioni. PT2N1; cod M8140.`
2 RaulDuke
2 RaulDuke [7763c]
29-07-2013, 15:36

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

ce inseamna este diagnosticul definitiv, si anume acela de cancer de stomac precum si extensia lui, codificata prin T si N; boala a fost nu perfect localizata, ci cu ganglioni invadati (acel N1), care presupune un risc mai mare de recidiva, lucru pentru care, pentru maximizarea sanselor de vindecare (care sunt relativ mari), trebuie sa faca un tratament in completare, respectiv cu chimioterapie si radioterapie.
Răspunde la topic
2 comentarii 1
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp