Adenocarcinom Endometroid al Endometrului

Secțiunea: Alte forme de cancer
3 comentarii 1
1 r34l1ty
1 r34l1ty [0c]
09-07-2009, 19:12

Membru din 09-07-2009

Subiecte: 1

Comentarii: 0

Mama mea a fost diagnosticata cu Adenocarcinom Endometroid al Endometrului; grad histologic G3. Nefiind de specialitate am incercat sa gasesc cat mai multe informatii despre acest diagnostic dar se pare ca netul e plin de informatii inutile si incomplete.
Rog un medic sa imi spuna cam cat de grav este acest tip de cancer si cam care ar fii sansele de vindecare. De asemenea as vrea sa stiu daca este cazul sa refaca analizele.
Daca va ajuta cu ceva consultul a fost facut la Dr. Lutescu Sebastian iar rezultatul analizelor a venit de la S.c. Cytopath S.r.l. din Braila.
Daca sunt necesare mai multe informatii am sa le adaug cat pot de repede.
2 Casa drhouse
2 Casa drhouse [119c]
16-06-2009, 16:56

Membru din 24-10-2008

Subiecte: 0

Comentarii: 119

D.p.d.v. histologic "G" reprezinta gradul de diferentiere al adenocarcinomului.G III este acela in care predomina formele solide de cancer sau se prezinta ca un carcinom nediferentiat, o forma destul de agresiva de cancer.Tumora, dezvoltata de obicei pe fundul cavitatii uterine, are tendinta de extensie.Histerectomia cu salpingo-oforectomie bilaterala si/sau radioterapie si/sau chimioterapie fie preoperator fie postoperator maresc rata supravietuirii.La 6 luni sau anual se fac markerii tumorali.La un anumit numar de ani recurenta bolii se observa prin cresterea markerilor tumorali, cel mai frecvent afectate fiind pelvisul, oasele, plamanii si ficatul.Este important sa fie executati corect si complet toate procedurile terapeutice complementare.Viata ordonata, linistita, alimentatia predominant vegetariana, vor ajuta la marirea ratei de supravietuire.Numai bine!
3 lyanageorgescu
3 lyanageorgescu [101c]
09-07-2009, 19:12

Membru din 22-07-2009

Subiecte: 0

Comentarii: 101

Conteza si stadiul de boala nu numai rezultatul histopatologicv ca si tratamentul facut.Detalii.
Răspunde la topic
3 comentarii 1
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp