Adenocarcinom de tip intestinal - sanse de supravietuire

Secțiunea: Cancerul de stomac (gastric)
5 comentarii 1
1 mpf
1 mpf [2c]
11-07-2013, 12:50

Membru din 11-07-2013

Subiecte: 1

Comentarii: 2

Buna ziua! Tatal meu a suferit o operatie prin care i s-a extirpat stomacul si cate ceva din imprejurimi (nu stiu clar ce), medicul chirurg spunandu-ne din start ca e cancer si ca analiza patologica ne va da mai multe detalii. Pe foaia primita in urma acestei biopsii scrie: Adenocarcinom de tip intestinal bine diferentiat, regiune antrala, invaziv pana la seroasa. G1 ST II (p T3No). A fost programat la oncolog. Dupa interventia chirurgicala, tata a inceput sa manance bine si a luat in greutate 2 kg intr-o luna, fata de masa cu care iesise din spital.
Am citit mult pe net incercand sa inteleg diagnosticul, nu am reusit sa descifrez insa decat cate ceva.
Va rog mult sa-mi spuneti cam care sunt sansele de supravietuire pentru aproximativ 5 ani (am citit ceva de 30%, nu stiu ce inseamna exact). In plus, medicul oncolog l-a programat la prima vizita pe 24 iulie, ceea ce inseamna 7 saptamani de la operatie. Apoi i-a spus ca poate merge fara probleme in calatoria programata in Anglia de pe 27 iulie pana pe 7 septembrie si sa inceapa tratamentul dupa aceea. Mie mi se pare foarte ciudat, pentru ca am citit ca la 3-6 saptamani dupa interventia chirurgicala ar trebui sa inceapa chimioterapia. Nu ii sunt cumva puse in pericol sansele de supravietuire prin neinceperea chimioterapiei decat la 3 luni dupa interventia chirurgicala??? Va rog mult sa-mi spuneti parerea dvs.
Multumesc anticipat.
2 RaulDuke
2 RaulDuke [7763c]
10-07-2013, 23:47

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

intr-adevar, prognosticele sunt in jurul valorii pe care o cunosti deja, referitor la supravietuirea la 5 ani fara recidiva a bolii, practic in definitia de `vindecare`. daca medicul oncolog are de gand sa faca chimioterapie, eu cred ca intr-adevar perioada optima de a o incepe este cam la o luna dupa, nu sunt sigur ca oncologul va indica chimioterapie, avand in vedere perioada lunga care se intrevede pana la inceperea tratamentului respectiv.
3 mpf
3 mpf [2c]
11-07-2013, 11:59

Membru din 11-07-2013

Subiecte: 1

Comentarii: 2

Medicamente luate pe cale orala pentru cancer gastric

Multumesc mult pt raspuns. Am cerut o noua intrevedere cu medicul oncolog si mi-a spus ca in perioada in care va fi plecat din tara (6 saptamani) tatal meu va incepe tratamentul, insa va avea medicamente care se iau pe cale orala.

Va rog, imi puteti spune cam cat de eficiente sunt aceste medicamente in raport cu tratamentul pe care l-ar fi facut daca ramanea in tara in aceasta perioada?

Multumesc inca o data!
4 RaulDuke
4 RaulDuke [7763c]
11-07-2013, 12:50

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

este practic acelasi lucru, daca este vorba de Xeloda, cu ceea ce ar fi facut oricum.
5 mpf
5 mpf [2c]
06-08-2014, 15:27

Membru din 11-07-2013

Subiecte: 1

Comentarii: 2

Multumiri, RaulDuke!

Multumesc pentru informatiile clare si corecte pe care le-am primit de la tine legat de problema tatalui meu.
Vreau sa impartasesc tuturor celorlalti pacienti ca speranta moare ultima. Tatal meu a fost operat, i s-a scos stomacul, a facut apoi doar 2 sedinte cu citostacice (organismul lui nu le-a tolerat si a dezvoltat o infectie si o fistula) si,in final, a fost operat a doua oara pt acea fistula. A fost inca o data toaletat in cavitatea peritoneala. Nu a fost cusut, ci lichidul de la fistula se scurgea intr-o punga prinsa la exterior. Timp de 4 luni i-a fost foarte greu, credea ca nu se va vindeca niciodata, DAR..MINUNEA S-A PRODUS!
A fost la control dupa ce s-a inchis fistula si nu a mai produs lichid, a repetat toate analizele si... nici urma de cancer!!!!!!!
Acum ne ingrijim cu totii sa respectam indicatiile medicului, sa evitam recidiva.

Sanatate tuturor si, inca o data, multumesc RaulDuke, ca m-ai ajutat sa inteleg despre ce e vorba intr-un moment in care nu primeam de nicaieri raspunsuri!
Răspunde la topic
5 comentarii 1
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp