adenocarcinom colonic tubulo-papilar

Secțiunea: Interpretare analize si examen anatomopatologic
2 comentarii 1
1 iulia_cristi01
06-02-2011, 23:17

Membru din 04-02-2011

Subiecte: 2

Comentarii: 1

buna seara! bunicul meu a fost diagnosticat in urma biopsiei cu adenocarcinom colonic tubulo-papilar, moderat diferentiat(grad mediu de anaplazie G2), invaziv pana la nivelul submucoasei(pT1); arii intinse de necroza intratumorala; invazie perivasculara. Limite de rezectie fara invazie tumorala. In tesutul adipos pericolonic se identifica un limfoganglion cu masiva matastaza carcinomatoasa si un limfoganglion cu minima histocitoza sinusala.
Cod OMS:8140/3
Standardizare pTNM: pT1N1
precizez ca a suferit si o interventie chirurgicala care suna cam asa: " segment colonic cu lungime de 28 cm, prezentand la 5 cm de una din limitele de rezectie formatiune tumorala polipoida, sesila, cu dimensiuni de 2, 5/2/1, 5 cm, cu suprafata usor neregulata.Limte de rezectie din apropierea tumorii marcata cu tus. Tumora a fost inclusa in intregime. Separat segment colonic cu lungime de 1 cm, mucoasa congestiva adusa in tifon.
Va rog sa imi explicati ce inseamna si la ce sa ma astept. va multumesc anticipat.
2 radicus
2 radicus [411c]
06-02-2011, 23:17

Membru din 11-05-2011

Subiecte: 3

Comentarii: 411

Ariile intinse de necroza intratumorala pot arata o tumora agresiva, care creste atat de repede incat nu apuca sa-si creeze proria retea sanguina, iar celulele din mijlocul ei nu mai au destul sange si se formeaza tesut necrozat. Nu se cunoaste numarul de metastaze la distanta (daca exista). Tumora e relativ mica, dar deja a produs metastaze la sistemul limfatic din apropierea ei. Prin operatie s-a scos tot ce era de scos. Nu stiu varsta pacientului.
La ce va puteti astepta? Sunt cateva zeci de scenarii. Cel mai optimist e acela in care tratamentul oncologic o sa dea roade si pentru cel putin cativa ani (poatepentru tot restul vietii, depinde) nu vor mai fi probleme majore cu aceasta boala. Cel mai probabil scenariu nu stiu care e. Depinde foarte mult de varsta pacientului, starea generala si daca poate sa suporte tratamentul, dar cel mai important e sa functioneze bine tratamentul.
Răspunde la topic
2 comentarii 1
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp