a suferit o operatie prin care i s-a scos rinichiul stang (avea o tumoare) si o coasta

Secțiunea: Cancerul de rinichi (renal)
6 comentarii 1
1 eirene21
1 eirene21 [0c]
26-07-2012, 18:55

Membru din 26-07-2012

Subiecte: 1

Comentarii: 0

Tatal meu a suferit o operatie prin care i s-a scos rinichiul stang(avea o tumoare) si o coasta, deoarece nu putea fi operat din cauza ei.Biopsia nu a iesit bine si i s-au dat o seie de analize.Nu stiu sa va zic cum se numeste sau ce i-a facut la ultima analiza, dar separe ca tumoarea respectiva era atat benigna, cat si maligna(nu inteleg cum, iar medicul i-a spus ca este o forma rara de cancer.Urmatoarea analiza care trebuie facuta este sa vada daca celulele canceroase au ajuns pe canalul urinar.Va rog sa-mi explicati si mie mai exact din datele infime pe care vi le ofer cate ceva despre un astfel de cancer pentru ca eu nu reusesc sa gasesc nimic.Tatal meu are 61 de ani si nu a avut dureri, practic daca nu se ducea din cauza prostatei la o ecografie nu ar fi stiut nimeni niciodata ce are pe acel rinichi.
Va multumesc mult si astept un raspuns de la DVS.
2 ileana_cons
2 ileana_cons [1c]

Membru din 01-01-2014

Subiecte: 0

Comentarii: 1

Buna ziua,
Din pacate din intrebarea dv lipsesc exact elementele care ar putea sa va faca sa obtineti un raspuns serios si corect. Dintre ele cel mai important este: anatomopatologic, ce fel de tumora este? Adica: orice tumora care se opereaza merge obligatoriu la un examen de laborator dupa aceea care ii precizeaza tipul. Acest examen spune cit de serioasa este, care este prognosticul, si uneori si tratamentul. Dv (sau tatalui) vi se dau la iesirea din spital niste bilete de externare- de obicei rezultatele de la anatomopatologie vin mai tirziu. Ati primit asa ceva? Daca vreti sa aflati ceva, este foarte important sa stiti despre ce tumora e vorba. Din acest motiv nu reusiti sa gasiti informatii- este mult prea general ce cautati. Intrebati medicul exact ce cancer este.

Multa sanatate,
Dr Ileana Constatin
Medic rezident psihiatru
3 ina6_radu
3 ina6_radu [6c]

Membru din 01-01-2014

Subiecte: 0

Comentarii: 6

Buna ziua!
As avea o intrebare la d-voastra...in data de 10.05.2007 am avut o interventie chirurgicala-estirparea rinichiului drept din cauza unei tumori.
Macroscopie:piesa de nefrectomie totala cu tsut adipos prirenal de 18/10/10cm fascia gerota este libera.Artera si vena renala de 1cm,libere.
Ureterul lung d 6cm liber.Este prezenta glanda supra renala de
5/1,5/0,5cm cu aspect obisnuit.
La sectionare la nivelul parenchinului jumatatii superioare este prezenta o formatiune tumorala de 7/6/7cm care invadeaza capsula renala si grasimea perirenala.
suprarenala nu este invadata tumoral.Tumora are o culoare galbena aurie,aspect polilobat si prezinta numeroase arii de hemoragie.La nivelul corticalei in treimea mijlocie separat de formatiunea tumorala este prezent un modul alb cu diametrul de 1cm situat sub capsular.

Microscopie:Carcinom cu celule renale clare (conventional)grad fuhrman 2 care invadeaza capsula renala si tesutul adipos perirenal(pT3A).Se observa invazie vasculara limfatica (L1)nu si venoasa(VO)in materialul examinat.
Sunt prezente arii largi cu hemoragie,fibroza cicatricela si depozite de hemosiderina .Toate marginile de rezectie sunt libere(FasciaGerota),(ureterul ,arteara si vena renala)
.Nu sunt prezenti limfoganglioni in materalul primit si examinat (pNx).Suprarenala sub aspect histologic obisnuit.
Nodulul albicios de 1cm are structura unui infarct renal cicatrizat .Parenchimul peritumoral cu modificari de pielonefrita cronica.
Concluzie:aspectul descris corespunde unui carcinom renal conventional (cu celule clare)pT3aNxMxL1VO!!!

- nu am facut citostatice si radio terapie ...care este posibilitatea de imbolnavire a celuilalt rinichi sau ce simptome pot sa apara dupa operatia suferita in timp...???

Va multumes si astept un raspuns!
4 ina6_radu
4 ina6_radu [6c]

Membru din 01-01-2014

Subiecte: 0

Comentarii: 6

a-si dorii daca ste cineva sa-mi explice mai detaliat _descrie-gravitateabolii si ce sanse avem
5 ina6_radu
5 ina6_radu [6c]

Membru din 01-01-2014

Subiecte: 0

Comentarii: 6

Regret mult ca nu am primit nici un raspuns pana acum pe acest forum de atitea luni ---CE SE INTAMPLA cu acest sait /?/////
6 Adnana Chiriac
26-07-2012, 18:55

Membru din 26-07-2012

Subiecte: 0

Comentarii: 1

Buna seara,
Va dernajez cu o problema legata de tatal meu.
A fost operat in Italia acum o luna de zile de cancer la rinichi, cu extirparea rinichiului drep, pana acum se simte foarte bine, s-a recuperat foarte repede.
Ieri am primit si rezultatul, si anume:
examen macroscopic;rinichi drept de dimensiuni 10.5*3.4*6 asportat cu apendicele renal, deschis longitudinalcu segmentul de ureter de 5.5 lungime.la nivelultreimi mediane se gaseste o
: tumorala nodulara de culoare ocru de 3.8 cm
: capsula renale si pelvisul renalfara modificari
: nu se poate evalua glanda suprarenala
: examenul microscopic:carcinom renal cu celule deschise, gradul2 dupatehnica lui fuhrmanin interiorul rinichiului.Ccapsula renala, tesutul adiposo-fibros perirenal, uretere si vasele de singe hilare nu prezinta neoplazie
: pT1 G2 clasificarea stadiului temorii
A-si dori sa stiu ce trebuie sa fac de acum incolo cu tatal meu, ca sa nu-l pierd.
Astept cu mult interes un raspuns de la dumneavoastra.
Răspunde la topic
6 comentarii 1
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp