Ultimele comentarii pe forum

26241 com 1 2 3 4 ..... 221222223224225226227 ..... 260 261 262 263 INAINTE ›
SUBIECT COMENTARIU
Nodul pulmonar 09-02-2010, 22:11:45 de către fvaleriu
Subiect: Nodul pulmonar
medicul radiolog.. citeste filmele.
bronhoscopia pote sa confirme sau sa infirme un proces bronho pulmonar.. tre sa faceti si aceasta investigatie pentru a elucida cazul!
Nodul pulmonar 09-02-2010, 16:21:34 de către MarryRaluca
Subiect: Nodul pulmonar
Buna ziua, revin cu alte cateva intrebari. In urma radiografiei efectuate se pare ca exista un mic nodul de aproximativ 1,5 cm pe plamanul stang, iar radiologul nu a vazut altceva, adica nu a vazut si nodulul care se presupune ca s-ar fi vazut la tomografie in zona mediastinului cu toate ca a spus ca ar fi trebuit sa se vada daca exista. Tomografia efectuata a fost abdominala, cel care a efectuat-o a considerat ca "vede" ceva in zona mediastinului si a pus sub semnul intrebarii un posibil nodul acolo, acum ce sa inteleg? este posibil sa nu fie vazut nodulul din mediastin la radiografie sau este posibil ca el sa nu existe?? In continuare va urma o bronhoscopie, mai exact ce se poate vedea la aceasta? se ajunge si la vizualizarea plamanului sau doar a bronsiilor? Si inca o intrebare, radiografiile de cine trebuiesc interpretate?? pentru ca le-am primit neinterpretate de la radiolog iar medicul pneumolog a spus ca "eu nu stiu ce sa va spun pentru ca nu eu citesc filmele" atunci cine?? Se pare ca in loc sa primim raspunsuri nu reusim decat sa ne afundam si mai rau in confuzie..
Nodul pulmonar 07-02-2010, 08:17:04 de către fvaleriu
Subiect: Nodul pulmonar
sansele ca sa fie ceva rau sau NU.. sunt 50 la 50. !
NU va ingrijorati mai mult decat e cazu..
o sa.itransmiteti si mamei stare Dvs.. si o sa o panicati inzadar!
EA are nevoie de sustinere indiferent de ce diagnostic va fi pus. !
Nodul pulmonar 05-02-2010, 23:53:45 de către MarryRaluca
Subiect: Nodul pulmonar
As vrea sa mai mentionez, ca nu stim care dintre noduli a aparut primul, sau de cand extista, intrucat s-au descoperit intamplator....un raspuns, va rog ..
Nodul pulmonar 05-02-2010, 20:56:19 de către MarryRaluca
Subiect: Nodul pulmonar
Buna ziua, in urma unui rmn mamei mele i s-a descoperit un nodul de 2 cm in zona medistinului, dupa o luna in urma unei radiografii pulmonare i s-a descoperit un alt nodul pe plaman, medicul exprimandu-se "avem unul micut". Momentan nu cunosc mai mule detalii, luni vom merge la medic apoi probabil vor urma biopsii .. Are 49 de ani mai are mici probleme precum nisip la rinichi, cardiopatie ischemica, ficat gras si din cate am aflat se pare ca bunica mea a decedat din cauza unui cancer de plaman in jurul varstei de 75 de ani. Cred ca stiti ca asteptarea este ingrozitoare, si pana aflu parerea medicului, as vrea sa stiu, daca exista macar o mica speranta ca cei doi noduli sa nu fie cancerosi, nu are nici un simptom nu au deranjat-o. au fost descoperiti intamplator.. daca ma puteti ajuta cu o parere cu un sfat as aprecia foarte mult, stiu ca speranta moare ultima dar mi-as dori sa stiu daca in mod real ar exista o posibilitate oricat de mica ca acesti noduli sa nu fie cancerosi. Va multumesc anticipat.
Nodul pulmonar 19-10-2009, 21:25:35 de către Parascheva
Subiect: Nodul pulmonar
Multumesc frumos pentru raspuns!Am fost si mi`a dat sa imi fac un set de analize, eco-abdominal,mai multe investigatii.E ceva grav,letal?Ca simtome nu as avea nimic.Mai multe detalii v`as ruga daca se poate!
Nodul pulmonar 19-10-2009, 21:20:28 de către fvaleriu
Subiect: Nodul pulmonar
cred c aacum nu e nimic de facut.
nodul sechelar.. inseamna ca nu e activ si poate fi de la o probklema din copilarie!
cel mai bine poate sa va ajute un medic Pneumoftiziolog !
Nodul pulmonar 18-10-2009, 13:18:39 de către Parascheva
Subiect: Nodul pulmonar
Am facut un computer-tomograf toracic si mi`a gasit la plamanul stang (nodul pulmonar bazal stang sechelar?)De unde provine si ce este de facut?
Nodul pulmonar 27-02-2009, 10:00:25 de către radun
Subiect: Nodul pulmonar
va rog din suflet am si eu o intrebbare,in urma unui ct torace abdomen pelvis mi-au spus urmatoarele:nodul pulmonar alveolar ,in segmentul FOWler lob inferior drept nodul cu diametrul maxim 1,3 cm cu caractere alveolare, ma puteti ajuta ce inseamna va rog sunt speriata.......
Nodul pulmonar 00:00:00 de către andreea r
Subiect: Nodul pulmonar
In urma tomografiei s-a constat ca masa nodulului este semnificativ densa ( 48 UH ) , cu margini neregulate , nete , cu slaba nodofilie periferica , cu diam 44/31 mm .
Va rog daca se poate sa imi oferiti cateva detalii in ceea ce priveste acest buletin de interpretare .
Credeti ca ar putea fi un chist hidatic ?
Nodul pulmonar 00:00:00 de către andreea r
Subiect: Nodul pulmonar
Multumesc pentru informatii . In decursul saptamanii viitoare urmeaza sa faca investigatiile de rigoare si administrarea tratamentului . Insa faptul ca nodulul poate fi NEmalign ne mai linisteste putin .
Nodul pulmonar 00:00:00 de către fvaleriu
Subiect: Nodul pulmonar
faptul ca este bine dilimitat vorbeste despre NEmalignitatea lui.
Ati facut si alte investigatii?(bronhoscopie, RMN)
Ce tratament sa administrat?
Nodul pulmonar 00:00:00 de către andreea r
Subiect: Nodul pulmonar
Buna ziua .
Mama are 48 ani si nu a avut nici un fel de boli pulmonare sau cardiace . Nodulul este localizat pe plaman .
Multumesc
Nodul pulmonar 00:00:00 de către fvaleriu
Subiect: Nodul pulmonar
Pentru un raspuns cat de cat corect ar fi bine sa spui varsta mamei, ce boli pulmonare,cardiace si de orl a mai avut. Unde se afla nodulul(pe plaman sau mediastin).
Un nodul poate reprezenta un ganglion limfatic marit. O formatiune benigna, sechele a unei inlamatii pulmonare,TBC si multe altele..
tumora de ventricul 3... ce se intampla daca nu ma operez? 15-06-2009, 14:36:17 de către claussa
Cu placere.
Exact asa mi s-a spus si mie ca este in mijlocul creierului.La Constanta nu aveam nicio sansa.La Bucuresti sunt doctori f.buni mai ales la Bagdazar sectia Neurochirugie 3.
tumora de ventricul 3... ce se intampla daca nu ma operez? 15-06-2009, 14:28:24 de către ioanayy
multumesc pentru raspuns
Si eu m-am operat tot la spitalul Bagdasar - Dr. Vasilescu si inca 3 medici au fost in operatie. Am un drenaj ventriculoperitoneal. Luna trecuta mi-a spus doctorul ca tumora de ventricul 3 este fix in mijlocul creierului si nu poate fi operata nicaieri in lume. Nu stiu ce sa mai cred. Acum sunt insarcinata si nu pot sa mai fac alte investigatii, ori sa merg la alti doctori. Multumesc inca o data pentru raspuns.
tumora de ventricul 3... ce se intampla daca nu ma operez? 15-06-2009, 14:08:54 de către claussa
Poate fi operata in feb 2009, eu am avut o astfel de tumoare(craniofaringiom) in ventricul 3, am fost operata la spitalul Bagdazar -Arseni de dr.Ciubotaru si Dr.Tataranu.Daca nu te operezi poti orbi si / sau poti face hidrocefalie.Asa mi s-a spus si mie de medici. Multa sanatate va doresc
cancer pulmonar - ce trebuie facut? 04-02-2014, 17:26:28 de către RaulDuke
cred ca ai mai postat asta.
cancer pulmonar - ce trebuie facut? 03-02-2014, 21:16:56 de către 32blueeyes
va rog din tot sufletul pentru un sfat in legatura cu ingrijirea si tratamentul mamei mele bolnava, cu adenocarcinom pulmonar 6-7 cm cu celule mari, metastaze osoase, dincolo de operatie, cancer san gr 2, din cauza intreruperii tratamentului cu citostaticele carboplatin etc.dupa a doua tura, din cauza analizelor foarte rele la ficat tgo tgp peste 300, care ar putea sa fie tratamentul alternativ cel mai potrivit va rog sa-mi spuneti d-l doctor Raul. exista imbunatatiri prin folosirea vitaminei b17 in cantitati mari? avastinul care i s-a aprobat se mai poate administra? sau radioterapia? ce ramane de facut? va rog foarte multe o parere, orice sfat...e binevenit. Adrian din Deva
cancer pulmonar - ce trebuie facut? 14-05-2012, 21:58:17 de către RaulDuke
este un examen CT care sustine diagnosticul unei tumori pulmonare (posibil cancer pulmonar) in evolutie. trebuiesc cel mai probabil luate masuri oncologice.
cancer pulmonar - ce trebuie facut? 14-05-2012, 19:18:19 de către aliniftime
Buna ziua.Am si eu o dilema.Daca este vreun doctor sa i-mi spuie si mie o prima impresie la vederea unui ct. :în lingua se menţine o formaţiune tumorală cu aspect polilombat având 35/32 mm(29/26mm primul ct)cu prelungiri infiltrative la pleura scizurală. Adenopatie hilară stângă de circa 4cm.in contact strâns cu AP stâng. Adenopatii in crestere numerică pe faţa externă a crosei si paratrzndzl inferior dfept dd pană la 24 mm în LMD. Glanca SR stângă nodulară cu aspect hişerp?azic fără a se exclude un aspect metastatic. Concluzii:TU lingulară în evoluţie dimensională. Adenopatii in crestere numerică si dimensională. T3N2M0(1?).
cancer pulmonar - ce trebuie facut? 06-01-2010, 22:34:25 de către adriana pricop
ma numesc adriana pricop si am avut si eu o problema cu mama mea .In martie 2009 a fost operata de neoplasm pulmonar , din fericire am avut noroc sa nimerim la SP MILITAR CAROL DAVILA la dr CLAUDIU NISTOR, care impreuna cu echipa dumnealui au operat o pe mama si va spun cu mana pe inima ca acest om alaturi de echipa sa au facut o treaba nemaipomenita ,vi l recomand cu toata increderea si ce m a impresionat cel mai mult este felul in care am fost tratati de acesti oameni minunati, dr CLAUDIU NISTOR este un medic extraoprdinar dar inainte de toate este un OM MINUNAT acesta dand dovada de o rabdare desavarsita atat cu pacientii cat si cu cei ce i insoteam tot timpul avand rabdare sa ne asculte si sa ne explice ce nu intelegeam P . S. jos palaria in fata acestui doctor si om DEOSEBIT!
cancer pulmonar - ce trebuie facut? 00:00:00 de către tataia
vad ca nu va mai contactat numeni referitor la acest marker. i-a te rog legatura telefonic cu un medic ~Azamfirei Leonard ~este conferentiar si un OM .capabil ,ambitios si credincios. nu stiu din ce regiune a tarii sunteti ,dar dr. este in Tg-mures.----
cancer pulmonar - ce trebuie facut? 00:00:00 de către madalinad
stie cineva daca se face marker tumoral la plaman si ce tip de marker?
Multumesc -tataia- pt informatie si ma rog sa va face-ti sanatos.
cancer pulmonar - ce trebuie facut? 00:00:00 de către tataia
Stimata ~madalinad ~ eu am facu 3 CT - uri (tomografie computerizata) : in decembrie, in martie, in iulie, si innoiembrie am facut o radiografie si va spun ca am facut tomografiile de la zona gitului pina la zona pelvina . Va sfatuiesc sa luati legatura cu medicul de la radiologie ca oricum ei fac orice pt.bani.Eu cred ca se poate face o radiografie. Succes si D-zeu sa va binecuvinteze pe d-voastra si pe tatal si eu ma rog s-ai mai dea Domnul viata ,si s-al faca mai sanatos.Cititi ce comentariu am eu in dreptul lui tataia,
cancer pulmonar - ce trebuie facut? 00:00:00 de către madalinad
Cand a fost descoperit canerul a cuprins atat plamanul cat si pericardul. Deci, a urcat nu a coborat. Tomograful a fost facut de la plaman in jos. Ma interesa daca a mai aparut si cum se prezinta inima avand in vedere ca are o plasa care o sustine.
cancer pulmonar - ce trebuie facut? 00:00:00 de către tataia
nu vad logica sa se faca o radiografie dupa un CT, atit de imediat .Da se poate face la 3 sau 6 luni dupa CT
dupa operatie de cancer la san.. simte o greutate 00:00:00 de către fvaleriu
ar fi bine sa mergeti sa faceti o ecografiei a acelei zone. O sa arate daca sunt numai aderente post-tratament, sau poate un alt ganglion?
Papilom intraductal 28-03-2013, 21:48:53 de către RaulDuke
nimic altceva decat ca nu se sustine diagnosticul de cancer.
Papilom intraductal 27-03-2013, 21:30:19 de către wild_rose
Pai mi-am permis sa mi-o recomand singura asta dupa ce ginecologul nu a fost capabil sa imi spune prea multe. Am nevoie de cineva care sa puna un diagnostic clar, nu cu multe semne de intrebare asa cum am primit pana acum.
RaulDuke, ce pot totusi sa inteleg din acel rezultat?Merci.
Papilom intraductal 27-03-2013, 20:32:31 de către RaulDuke
analiza citologica mentionata de tine nu releva ca ar fi vorba de cancer. care este scopul programarii la oncolog si cine a recomandat-o ?
Papilom intraductal 27-03-2013, 14:20:23 de către wild_rose
Buna,

Am primit si rezultatul examenului citologic al secretiei. Citez: substanta de fond, celule spumoase, nuclei denudati, PMN, rare celule epiteliate pavimentoase, rare celule epiteliale canaliculare izolate si grupate, unele cu discreta hipertofie nucleara; concluzie - ectazie canalicura asociata cu hiperplazie epiteliala canaliculara.
Programarea la medicul oncolog o am abia saptamana viitoare. Daca stiti cumva la ce se refera, va rog mult sa imi spuneti.

Multumesc!
Papilom intraductal 19-03-2013, 23:10:45 de către RaulDuke
RMN-ul este perfect non-invaziv.
Papilom intraductal 19-03-2013, 23:00:13 de către wild_rose
Hello,
Si eu ma confrunt cu o problema similara. De mai bine de 2 luni am o secretie spontana si o usoara durere la sanul stang. In prima instanta, secretia a fost maronie, insa dupa o pauza de cca 1 saptamana (care a coincis cu instalarea menstrei), a revenit si este de un galben foarte intens si extrem de vascoasa. Secretia este intr-o cantitate mica (1 picatura pe zi) si am observat ca apare mai mult noaptea.
Am fost la ginecolog, insa nu se simte nimic la palpare. Prima ecografie pe care am facut-o (care a fost in timpul menstruatiei) a indicat o suspiciune de papilom intraductal (imagine ecogena, ovalara, relativ bine delimitata, cu intarire acustica posterioara, diametrul de 11/6mm, nu se evidentiaza semnal vascular. material ecogen mai este prezent in canalele din vecinatate, fara semnal vascular). Am repetat ecografie dupa 5 zile, iar concluzia acesteia a fost ca nu se vede nimic in neregula.
Am mers cu rezultatele inapoi la ginecolog si mi-a dat trimitere pt galactografie, examen bacteriologic si examen citologic.
Azi am fost sa mi se recolteze cele 2 probe, insa a fost foarte greu pt ca medicul care a recoltat a trebuit sa forteze foarte mult ca sa iasa secretia.
Iar cu galactografia nu stiu cum sa fac pt ca singurul centru unde se face o astfel de investigatie (Sanador) cere expres o mamografie mai intai. Eu am 26 de ani si stiu ca mamografia nu este concludenta decat dupa 35 de ani. Daca stiti un loc in Bucuresti unde as putea totusi sa fac aceasta galactografie, va rog mult sa ma ajutati.
Cealalta varianta pe care am confirmat-o cu medicul este RMN, insa prefer ceva mai putin invaziv daca am aceasta posibilitate.
Merci mult!
Papilom intraductal 07-01-2013, 17:30:32 de către RaulDuke
de ce trebuie oncologia sa apartina infectioaselor si nu ortopediei, de exemplu ?
Papilom intraductal 06-01-2013, 19:56:45 de către stevens
Intra-adevar primul link de mai sus nu functioneaza, imi cer scuze ! Cred ca acest link am vrut sa-l postez :

http://www.youtube.com/watch?v=26qiw1tduW4

Daca nu merge nici acesta cautati " ina clovis breast cancer " pe you tube ! Este vorba despre rolul alimentatiei in tratatarea unor cancere !

D-na Adria sunteti dovada vie a faptului ca oncologia trebuie sa apartina infectioaselor asa cum am mai spus o data ! Dv v-ati tratat numai cu antibiotice dupa cate observ, ceea ce mi se pare corect !

Le doresc tuturor celor care se confrunta cu aceasta boala un sincer LA MULTI ANI !
Papilom intraductal 17-10-2012, 13:49:05 de către RaulDuke
tu stii despre ce vorbesti ? fii rezonabila si analizeaza putin faptul ca ai dat copy paste la un articol FARA referinte, ba chiar fara autor, de pe un site de, citez "FASHION, ART, BEAUTY" si nu mai stiu ce. crezi ca e sursa ideala pentru a sustine o discutie despre cancer cu cineva a carui meserie este chiar asta, doar pentru ca tu ai avut o problema medicala minora ?

ti se pare ca esti rezonabila ?
Papilom intraductal 17-10-2012, 13:27:14 de către IDRA_S
Vb romanului se pare ca *esti Gika contra * la orice

Un Oncolog ınrait...dupa vechile doctrine..

Intr-o noapte am aistat la toata discutia *balacareala ta cu un alt user ( ce scria din America) despre tratamentul cancerului, etc.

Pacat ca administratia a decis sa stearga acele comentarii ( singurul injuriu era ceva de gen sa-i sugi ciorapii )

In rest doar ınformatii şi raspunsuri la obiect!

...tehnologia evolueaza...de ce nu sunteti ın stare sa acceptati ca altii sunt mai buni ca voi ??
Papilom intraductal 17-10-2012, 13:08:11 de către RaulDuke
totusi informatiile acestea sunt incorecte. defapt cam tot ce e scris nu prea are nicio legatura cu realitatea, poate inafara de informatiile despre limitarile mamografiei si ecografiei mamare.

termografia nu are (cel putin pana in prezent) niciun rol nici in screeningul si nici in diagnosticul cancerului de san si, din cate stiu, nu o foloseste nimeni nici pentru alte boli. cine o foloseste: niste oameni care vor sa faca niste bani, din nimic. atat. pentru ca ea defapt nu valoreaza nimic, ca investigatie, in momentul de fata... din pacate.
Papilom intraductal 16-10-2012, 23:54:28 de către IDRA_S
Din nou hello...un simplu copy-paste...cu informatii utile cred eu pentru toate doamnele cu diagnostic incert
* Multa Sanatate tuturor..pupici

Termografia te ajuta sa depistezi cancerul la san cu pana la 10 ani inainte de manifestarea acestuia!
S-ar putea sa nu fiti la curent cu acesta tehnologie, caci mai ales la noi in tara nu este extrem de populara, dar termografia este de departe cea mai buna si sigura metoda prin care poti depista cancerul de san, fara a te expune la radiatii sau alte neplaceri suplimentare care vin la pachet cu clasica mamografie folosita pana nu demult.

Din pacate, medicina conventionala insista pe idei si metode vechi de depistare a cancerului de san iar educarea populatiei in privinta metodelor mai noi, mai eficiente, mai putin riscante si chiar mai putin costisitoare, lipseste cu desavarsire.

Jumatate din cancerele de san sunt provocate de fapt de mamografii?
Mamografiile sunt recomandate anual femeilor de peste 40 de ani desi efectele lor daunatoare asupra sanatatii au fost deja bine stabilite.

Dr. John Gofman, profesor emerit de biologie celulara si moleculara, prezinta dovezi convingatoare in cartea sa "Radiation from Medical Procedures in the Pathogenesis of Cancer and Ischemic Heart Disease:", concluzionand ca mai mult de jumatate din decesele cauzate de cancer au o stransa legatura cu expunerea la radiografii cu raze X.

Un alt amanunt semnificativ de care nimeni nu pare sa tina cont este frecventa alarmanta cu care se pune un diagnostic gresit de cancer la san, femeile in cauza fiind tratate prin mastectomii, chimioterapie si alte radiatii. Un sfat important atunci cand va confruntati cu un astfel de diagnostic ar fi sa cereti inca o parere si inca un test, de preferinta de alt tip decat mamografie.

Imaginati-va ca ar exista o metoda prin care puteti obtine un avertisment cu aproape 10 ani inainte ca ceva rau sa se produca in corpul dumneavoastra. Vi-ar fi folositoare o astfel de informatie? Cum credeti ca vi-ar schimba viata?

Termografia sanului - un instrument esential in detectarea timpurie a cancerelor mamare

O diferenta semnificativa intre termografie si mamografia clasica este capacitatea de a detecta problemele cu mult timp inainte, astfel incat sa poata fi luate masuri preventive, pentru a evita pe cat posibil sa se ajunga la tratamente agresive gen chimioterapie.

Studii efectuate pe parcursul a trei decenii in domeniul termografiei arata ca:

- o anormalitate a sanului descoperita cu ajutorul termografiei poate constitui cel mai semnificativ indiciu al riscului ridicat de cancer mamar, de pana la 8 ori mai relevanta decat daca pacienta are rude grad primar care au suferit de aceasta boala.

- termografia are o sensibiltate si specificitate mai mare decat o mamografie- In medie 90% sensibilitate (10% cazuri de cancer ratate) la toate grupele de varsta si 90% specificitate (10% din diagnosticuri pozitive sunt false), comparativ cu mamografia- 60%- 80% sensibilitate si 75% specificitate. Iar in cazul ecografiei sanului, rezultatele nu sunt cu mult mai bune decat mamografia: 83% sensibilitate si 66% specificitate.

- termografia are abilitatea sa detecteze tumorile care cresc agresiv.

- pe langa dectectarea cancerului de san, prin termografie se mai pot depista si alte anormalitati ale sanului, cum ar fi mastoza fibrochistica si mastitele.

Cat de des trebuie repetate termografiile?
Pentru a utiliza in mod optim termografia, ar trebui pentru inceput sa facem doua scanari, cam la 3-4 luni distanta una de cealalta. Motivul pentru acest interval il reprezinta faptul ca masele de celule canceroase se dubleaza in marime si caldura degajata cam la un interval de 100 de zile, facand astfel observabila pe termografie o eventuala problema.

Daca in urma acestor scanari nu se depisteaza nici un fel de probleme, termografia se poate programa pentru a fi repetata o singura data pe an, completand-o intre timp cu metoda autoexaminarii.

Termografia este recomandata pentru toate femeile de orice varsta, dar este in mod special singura solutie acceptabila pentru femeile care:

- nu se pot expune la radiatii sau nu le pot tolera

- au sub 40 de ani

- au sani mari, densi sau fibrochistici

- au sau au avut implanturi mamare

- fac terapii hormonale

- sunt in pre-menopauza, sunt insarcinate sau alapteaza

Desi uneori o mamografie poate fi necesara dupa ce a fost descoperita o problema concreta, nu exista nici o motivatie solida pentru a ne expune anual la radiatii cu scop preventiv, mai ales luand in considerare ca exista alternative mai eficiente si fara efecte secundare.

Totusi, nu exista un interes major pentru a determina femeile sa renunte la mamografiile si ecografiile cu scop preventiv, in special pentru ca ele reprezinta o intreaga industrie de pe urma careia se castiga bani seriosi.



Vestea buna este ca daca o inflamatie este descoperita in faza incipienta cu ajutorul termografiei, pot fi luate masuri de prevenire astfel incat evolutia bolii poate fi stopata sau prevenita. Totodata, se stie acum ca marea majoritate a cancerelor sunt legate de stilul de viata si doar o mica parte din ele sunt ereditare, putandu-se lua asadar masuri cum ar fi: schimbarea dietei, diminuarea stresului, administrarea de suplimente si imbunatatirea conditiei fizice.
Papilom intraductal 16-10-2012, 00:42:40 de către RaulDuke
primul link nu contine nimic iar al doilea nimic legat de cancer, doar o tanti care povesteste ca i-a scazut "colesterolul rau" si i-a crescut "colesterolul bun" si ca i s-a mai modificat o analiza biologica despre care nu intelege prea multe. nimic in legatura cu cancerul, deci...

ca de obicei, postarile tale sunt inutile. ma tem ca de data asta nici macar foarte amuzante... trist !
Papilom intraductal 15-10-2012, 15:09:42 de către stevens
Poate va ajuta si astea :

http://www.youtube.com/watch?NR=1v=26qiw1tduW4feature=endscreen

http://www.youtube.com/watch?v=TeMrfmx5p6E

Multa sanatate !
Papilom intraductal 15-10-2012, 02:19:33 de către RaulDuke
numai bine !
Papilom intraductal 14-10-2012, 22:26:02 de către IDRA_S
Orice Cancer este vindecabil - daca este tratat corect!
Efectiv n-am timp de polemica...
Am cautat pe net doar solutia ideala pentru boala mea :( Doctorul trateaza...insa Dumnezeu face minunile!
asadar nu mie teama de nimic...daca ar fi sa mor si maine `nu-mi pare rau pentru ca efectiv Dzeu mi-a dat tot ce-i mai bun in viata( un sot ideal, o famile unita, o fetita ingeras, minte, bunastare si prieteni adevarati )
Daca mi-ar lua totul...intr-o secunda...asi accepta cu seninatate..pentru ca asta mie destinul.
Cand am aflat de boala...m-am speriat enorm, eram ingrijorata, ma gandeam la tot ce-i mai rau/urat, singurul lucru care ma ingrijora enorm era ca fetita-i prea micuta sa ramina orfana...in rest nimik altceva !

Acum am trecut peste faza asta...familia si prietenii care m-au convins/ impins de la spate sa plec in strainatate, mi-au dat curajul sa infrunt orice diagnostic !

O prietena (fosta colega de liceu si de facultate ) pe care n-am revazuta de 13 ani...a venit special in tara cu o seara inainte de plecarea mea in TR sa doarma cu mine ca pe vremurile din tinerete...numai sa-mi de-a curaj !

In final am inteles ca panikca nu duce la nimik...Vindecarea sta in noi..in optimism !

Sanatate si succes tuturor
Papilom intraductal 14-10-2012, 21:36:49 de către RaulDuke
nu apar pe nimeni, nici macar pe medicii din romania din care in trecut am facut parte. tot ce incerc sa-ti zic este ca ce propui tu este o solutie NEFEZABILA, nepractica, nepermis de costisitoare si la un moment dat chiar daunatoare.

nu continui discutia asta, pentru ca este in van. evident ca nu cunosti mai nimic despre sanatate si nu stiu daca intelegi foarte bine pentru ce ai platit pana acum sute de euro deja. eu iti spun ca ai platit PENTRU NIMIC altceva decat o senzatie "subiectiva", dar nu am si mijloacele sa iti demonstrez asta. sper sa nu-ti devina foarte evident in viitor si sa te intristezi din cauza asta. ecografie "3D" este defapt o extravaganta non-utila. RMN-ul nu e daunator la absolut nimic. daca ti s-a spus ca e, atunci ai fost mintita.

la fel, nu stiu cat stii despre toate cazurile negative sau exemplele pe care le dai... dar nu iti sustin argumentatia. ma tem ca populatia romaniei nu plateste aproape nimic pentru sanatate, aproape niciodata nu a facut-o, iar prin comparatie, asistenta medicala costa enorm. ca atare nu poate sa aiba mult mai mult decat are acum. totusi ca fiecare romanca sa se duca in turcia atunci cand are o problema minora... asta nu va fi niciodata popular. dispretul fata de medicii de acolo... dispretul meu personal, este unul intemeiat: nu de multe ori am vazut si am tratat in tara oameni ajunsi la capatul puterilor si al drumului, din punct de vedere al unui cancer ajuns la capat, care odata ce li s-au terminat banii, li s-au inchis si usile. boala insa nu s-a oprit tot acolo. ca atare ei ajung inapoi de unde au plecat, cu boala mai mult sau mai putin (de obicei foarte mult) avansata, aproape goliti de energie si rabdare, cu care nu s-a vorbit corect de multe ori, insa plini de sperante (desarte) si de revendicari si de asteptari care nu pot fi implinite. toti acesti oameni nu stiu ca au cheltuit (in domeniul in care lucrez eu- cancerul) mii si zeci de mii si uneori si mai mult, de EURO pentru niste lucruri care nu erau necesare, astfel incat au ramas fara bani pentru o perioada in care banii le sunt cel mai de folos, si anume asistenta medicala de la sfarsitul vietii, pentru bolnavul nevidecabil de cancer.

ti-am spus: carui doctor din romania i-ai dat tu 100 de euro PENTRU NIMIC altceva decat o consultatie ? apoi, prin contrast, incearca tu sa te duci la o consultatie in turcia, fara sa platesti. sau chiar sa platesti si cu un euro mai putin decat ti se cere.
Papilom intraductal 13-10-2012, 23:23:54 de către IDRA_S
Nu fac reclama absolut la nimeni ! ci doar impartasesc e expierenta traita inevitabil.
Nu am mai fost tratata nici odata de mastita sau alta afectiune!(in familie nu am antecedente de cancer )
RMN -ul se face numai daca-i *musai* vb ardeleanului (pentru ca-i f.daunator), fapt neindicat de dumnealui avand in vedere dosarul medical, teste/ filme, etc !
Cat despre costurile viitoare nu-i problema ta * mai scumpa ca sanatate nu-i nimik pe lume !
Vand o casa, o masina si ma tratez daca e necesar ``noi facem banii `` nu ei pe noi Sunt mii de bolnavi in situatia mea, nu-s singura care am ales strainatatea.
Andreea Marin s-a tratat in Turcia si n-a acuzato nimeni ca le face reclama...si multi altii
Atat timp cat malpraxisul nu e pedepsit cu inchisoarea * nu te poti lasa pe mana oricui
Sa nu-mi spune-ti ca N-ati auzit de fetita de 14 ani carora dr.nostri le-au zis parintilor ca-i insarcinata in nu-s cate luni..iar medicii turci i-au descoperit o ditamai tumoarea...

Antipatia dvstra fata de doctorii turci de unde vine?? din infatuare ca-ti pierdut un pacient :) :)
Daca scriam ca m-am tratat la Viena suna mai bine...
Sunteti jalnic...stiu ca au aparut *n* clinici private oncologice..insa pentru ce sa platim preturi extravagante pentru a fi cobaii vostri ??

Dragele mele..aveti grija de voi ``Multa Sanatate si pe curand
Papilom intraductal 13-10-2012, 22:54:44 de către IDRA_S
Wauu...observ ca APERI cu ardoare medicii din Romania! Un gest frumos...insa insuficient de credibil
Sunt *n* forumuri medicale pline de oameni nemultumiti, de suferinzi tratati gresit..de diagnostice *din burta*
Am fost foarte explicita *consultatia si toate analizele * nu a fost vb de o simpla consultatie de gen* ce probleme aveti -La revedere* probleme sunt doar la artimetica
Tot ce scriu/public sunt pentru cele interesate de pareri si nu pentru cultura dvstra generala.
Consultatia dupa palparia proprizisa a continuat cu egografie mamara, mamografie si multe altele..
Daca site-ul mi-ar permite asi atasa doar o mica fotografie =*termografie a sanului * ceva gen egografie 3D la noi, unde se observa foarte clar inflamatia/infectia si nu acel cancer... cu care ma amenintati in continuare!
Dl Doctor mi-a explicat pe acele imagini ca celule canceroase la o astfel de termografie (sau cum s-o numi ea in lb turca) ar trebui se fie prezente si reflactate in imagine ca si culoare rosie! iar la mine nici vorba, partea de sus a sanului e galben tot...
Am incredere in doctorul ales !nu pentru ca a exlus cancerul de la prima intrevedere (daca cautati in postarile anterioare si anatomopatologul de la Fundeni mi-a zis bucurate ca n-ai cancer) ci pentru ca a exclus interventia chirurgicala. Dlui efectiv asi doreste sa trateze oamenii..ai era mai simplu sa zica -gata hai la operatie...si incasa cateva zeci de mii de euro nu 2/3sute.
Mai intai tratam, investigam, cautam orice solutie si numai daca e cancer operam!
Si chiar daca ar fi cancer puteti compara tratamentul ?? sedinte de chimeoterapie cu injectii cu apa chioara in loc de citostatice! Haideti sa fim seriosi, realitatea din sistemul sanitar romanesc este un cosmar interminabil pentru bolnavi.
Papilom intraductal 13-10-2012, 12:29:19 de către RaulDuke
pai de ce e asa surprinzator ? cat anticipai ca o sa te coste ? serviciile medicale sunt foarte clar tarifate si disecate. tu ai platit 400 de euro pentru NIMIC, in fond, decat senzatia subiectiva de satisfactie. in rest din punct de vedere tehnic si medical nu ai primit nimic in plus fata de ce ai fi primit in romania pentru... cred ca vreo 50 de euro, inclusiv deci costurile pentru aceste medicamente dintre care vitaminele si magneB6 si alte chestii similare nu valoreaza si nu folosesc la nimic. singurele medicamente cu adevarat indicate sunt UNUL sau doua antibiotice pe gura + antiinflamatorii orale + un antiinflamator ca unguent (optional). insa lucrurile nu se termina aici... tu ai mai facut tratamente similare si lucrurile nu s-au rezolvat. odata aceasta etapa terminata, va trebui sa revii la consult, deci alti bani pe avion, alti 200 de euro pe o consultatie, alti eventuali 50 de euro pe alta reteta. dar apoi foarte probabil se va recomanda si o ecografie, care nu va fi 20 de euro, ca la noi, ci cel mai probabil de vreo 5 ori mai mult (cel putin); apoi e posibil sa se vada o formatiune care sa se preteze la biopsiere, lucru care va incepe deja sa intre in ordinul sutelor de euro deja; probabil ca nu se va sinchisi nimeni sa-ti recomande si un RMN de san, din moment ce tot platesti din buzunarul tau, investigatie care va fi in jurul a cel putin o mie sau doua de euro. probabil ca lucrurile astea nu vor fi facute din prima, deci sigur mai ai de adaugat inca o consultatie de 200 de euro pe undeva pe acolo. iar daca biopsia se dovedeste pozitiva pentru vreo celula magina (Domane fereste), sa stii ca tot ce a fost pana acum, vis a vis de bani, va fi reprezentat doar inceputul de vreo 1%. nu iti vei permite sa platesti ce urmeaza nici daca ai salariu de ministru. interventii chirurgicale, cel putin una, examen histopatologic, imunohistochimic, iradiere, ct-uri, rmn-uri, PET-CT, chimioterapie, hormonoterapie, herceptin, consultatii, investigatii, reevaluari, etc etc etc. crezi ca reprezinta o solutie fezabila ?

acestea fiind date, s-ar putea ca avand astea in fata, sa consideri ca dupa o luna te simti mai bine si ca "problemele" anterioare ti se par acum absolut neglijabile. spune-mi, carui medic din romania i-ai dat tu 200 de euro PENTRU NIMIC altceva decat o consultatie ? asta in conditiile in care chirurgul din romania, fara sa iti poata da prea multe raspunsuri, voia sa treaca in a doua etapa deja, cea indicata dupa ce tie nu ti-au disparut simptomele sub antibiotic, si sa preleveze o biopsie care sa clarifice diagnosticul. pentru asta cel mai probabil ca de bon ton ar fi fost sa-i dai o suma de bani echivalenta cu cateva sute de lei. daca se va ajunge la asta (necesitatea unei biopsii), tine-te numai bine de scaun, ca sa constati la ce sume se va ajunge !

deci cumva nu ai luat in calcul toate aceste lucrui pentru ca n-ai de unde sa le stii dar si gandesti superficial sau tot ce faci este sa faci reclama acestor solutii nepractice si practic intangibile pentru oamenii obisnuiti ? care ti-e intentia ?
Papilom intraductal 13-10-2012, 01:17:57 de către IDRA_S
Surprizator de acceptabil : 250euro consultatia si analizele + aproximativ 30euro reteta ( 2 tipuri de antib- capsule;2unguente tot antibiotice diferite;1voltaren emulgel;1 fl.vitamina A;1fl magneB6 +1 fl.tranko antistres)
Suplimentar 200euro bilet avion dus-intors Bucuresti-Istanbul(escala)Izmir

aaa..deasemeni de retinut un gest sublim, Pt ca am avut recomandare de la un fost pacient tratat de d.lui ne -a facut reducere 50Euro.

IN clinica are mereu un psihoterapeut care tine discursuri libere cu bolnavii(gen adunarile alcoolicilor din SUA)

Pacientul care mi la recomandat a avut cancer(malign)a fost operat de dlui, a facut chimioterapie;radioterapie;etc;acum se simte f.bine(merge doar anual la control) singura rugaminte a dr.lui a fost sa renute la fumat :) bineinteles ca sa conformat
Papilom intraductal 12-10-2012, 23:03:47 de către RaulDuke
foarte frumos. si deci cat te-a costat totul pana acum ?
Papilom intraductal 12-10-2012, 22:14:49 de către IDRA_S
Salutare tuturor / B.seara Raul Duke
Am revenit cu sfaturi dupa experienta mea in strainatate...astfel :
Mai exact am fost la Izmir in Turcia, acolo am descoperit un super doctor -se numeste Dr.op Cevdet Tugrul, are propria policlinica si va pot spune cu mana pe inima ca trateaza orice tip de afectiune a sanilor(am mers la recomandarea unui domn pacient tratat de cancer mamar in urma cu 7 ani ;dupa cum stiti cancerul mamar la barbati este f.f rar intalnit)
Atat dl.doctor Cevdet cat si intreaga echipa de medici vorbesc fluent engleza.Este cel mai bun doctor chirurg in afectiuni ale sanilor din Turcia fiind foarte recunoscut si international.
Efectiv de la prima palpare mi-a zis ca dlui crede ca-i o infectie si a exclus operatie sanul fiind foarte tare (inflamat)Nu exagerez dar in 3/4 ore maxim mi-au facut toate analizele necesare care i-au dovedit experienta.
Rezultatele le-am primit instantaneu atat eu cat si dlui pe e-mail in timp ce asteptam in sala de asteptare.
A aplaudat de bucurie, apoi m-a imbratisat pentru ca am scapat de operatie.
Preturile sunt acceptabile...nici vb de mii de euro (gen clinici similare din Austria/Germania, etc.)
Detalii/referinte/pogramari le puteti lua direct de pe net.
Nu vreau sa arunc cu noroi in medicii romani insa in cazul meu diagnosticul pus de doua clinici diferite mi-au dat viata peste cap vro 2 luni de zile.
Incompetenta, indiferenta si lipsa de aparatura din RO va poate pune viata in pericol.
Daca aveti posibilitate sa va tratati in strainatate mergeti cu incredere oriunde in afara de Romania

Diagonsticul de papilom intraductal -obligatoriu operatie pus la IOB s-a dovedit a fi mastita.
Dl Doctor emerit mare chirurg la IOB -a avut amabilitatea sa-mi de-a nr.de telf al asistentei sa ma programez la operatie...daca ma operam dupa indicatia lui pretioasa faceam septicemie si dadeam coltul !

Acum fac tratament cu un antibiotic f.puternic 15zile apoi merg la control (alte analize, RMN, etc)

Si inca o explicatie pretioasa primita de la dl Dr Cevdet :Nu orice *celula atipica= tumoare /cancer !
Infectia e o celula atipica...creaza un dezeechilibru in organism, etc

Sa le fie rusine...habar n-au pe ce lume traiesc, pun diagnostice de papilom/ carcinom/cancer, dar nu sunt in stare sa-ti faca un set de analize complete la sange.Unii medici n-au auzit de marcari tumorali.
Platim CAS doar in folosul SISTEMULUI !eu una n-am intalnit om multumit /tratat cum trebuie in Ro.
Cand i-am cerut medicului de familie un sfat -ma trimis la Fundeni!mergi acolo ca te rezolva ei..halal rezolvare
Legal avem dreptul anual la un set de analize complete...insa trebuie sa le cersesti **de parca le-ar plati din buzunarul propriu

Dupa ultimile stiri cu scandalul retetelor false, etc Mie scarba de tot sistemul sanitar romanesc,
DOCTORI/ FARMACISTI = OAMENI DE NIMIK ! mie jena ca (sunt chimist ) si inevitabil ma lovesc de ei zilnic

Sanatate si pupici
Papilom intraductal 28-09-2012, 22:14:36 de către RaulDuke
IDRA_S, pui problema putin aiurea, inca de la inceput, cel putin in zona asteptarii ca eu sa te "motivez" sa te operezi. nu imi doresc sa fac acest lucru, cu atat mai putin "in tara". nici nu inteleg de ce as incerca sa te conving sa te operezi in tara. eu doar discut cu tine faptele si datele mai mult sau mai putin oficiale pe care le-ai primit de la medici pana acum.

in orice caz, ultima ta postare cu rezultatul scris de tine vine la sfarsit cu o recomandare EXACT de tipul aceleia pe care ti-am facut-o si eu in postarea mea anterioara, la punctul numarul 2 (poate nu ai citit-o, dai putin mai sus si revezi-o, te rog!), respectiv: E NEVOIE DE O BIOPSIE DIN TUMORETA DIN SANUL TAU. la asta se refera expresia "verificare histopatologica".

trebuie sa intelegi ca E POSIBIL sa ai cancer, iar asta nu se poate verifica/diagnostica decat prin prelevarea unei bucati de tesut, de exemplu prin taierea unei mici bucatele, sau altfel chiar prin scoaterea acestei mici tumori in intregime de acolo.

inteleg ca esti suparata pe medicul tau chirurg ca nu ti-a dat explicatii, dar el nu a putut sa-ti propuna decat ce are si ce stie si el sa faca pe acolo pe unde lucreaza el, cu mijloacele restranse pe care le are. daca ai putea sa reproduci exact CE TIP de operatie ti-a propus, as putea sa-ti spun mai multe despre daca e rezonabil ce ti-a propus sau nu. in schimb inainte de orice eventuala operatie se poate recurge la o BIOPSIE cu un ac GROS, care sa preleveze niste sau un mic cilindru din tumoarea respectiva, fara sa fie excizata nicio portiune din san. totusi de cele mai multe ori trebuie sa cumperi tu singura acest ac si sa te duci cu el la un chirurg sau chiar la un specialist de radiologie interventionala care sa stie sa il foloseasca.

despre in/afara din tara, asta devine 100% decizia ta. daca ai bani foarte multi, de genul conturi de zeci sau chiar sute de mii de euro care doar stau de geaba, sau daca ai o asigurare medicala intr-o tara din vest, a recurge la tratament/consultatii in strainatate este perfect rezonabil. altfel chiar si sa faci totul pe banii tai in mediul privat, tot in romania, oricum iti garanteaza o comunicare si conditii asa cum vrei tu, practic, desi la un pret mult mai mare, a tuturor gesturilor necesare. ca atare omeneste oricum esti tratata, si in sistemul public, doar ca nu asa cum vrei tu sau cum esti tratat "in strainatate", dar asta se intampla doar pentru ca in strainatate fiecare gest medical are un pret enorm fata de ce se intampla la noi, iar la noi mai toti medicii care fac ceva, au la usa lor un card foarte mare de oameni care nu numai ca "sar cu plicul", dar mai si stau drepti si nu pun intrebari obositoare, caci stiu ca nu au oricum alta varianta. deci daca tu ai, medicului respectiv nu o sa-i pese prea tare de asta, pentru ca "clientela" oricum are, chiar in regimul acela "inuman" in care lucreaza.

eu zic sa lasi la oparte grija de bani si de "moralitate" si de ce e corect sau uman sau de juramantul lui hipocrate, si sa te preocupi foarte repede si de o maniera coerenta de ce trebuie facut ca sa-ti asiguri sanatatea!

concluzie: FA UN CONSULT ONCOLOGIC si asigura-ti o biopsie (deci valabila si o mica rezectie a unei portiuni a sanului), cat mai repede ! unde si la cine mergi, ramane datoria ta sa afli, eu nu pot face mai nimic aici.
Papilom intraductal 28-09-2012, 20:51:49 de către IDRA_S
Din nou hello..
Am revenit cu vesti noi..nu neaparat bune :(
Am facut examenul sceretiei la IOB -cat si la Medlife..rezultatul suna asa:(sursa Medlife
Citologie secretie mamara San drept: 3 lame colorate MGG: - substanta de fond (material proteic fin granular si hematii) - celule epiteliale ductale grupate in placarde bi si tridimensionale, focal cu aspect molar si pseudopapilar, cu celule cu moderate si focal severe atipii nucleare (nuclei aglomerati, suprapusi, cu raport inversat nucleu:citoplasma in favoarea nucleului, cromatina grunjoasa, nucleoli proeminenti si margini nucleare neregulate) Concluzie: Frotiu cu atipii citologice moderate si focal severe. Nota. Se recomanda investigatii clinice si imagistice suplimentare si verificare histopatologica)

IOB -doar papilom intraductal...nu pot citi restul /scris de mana indiscifrabil/ medicul chirug (nu vreau sa dau nume )recomanda operatie ``trebuie sa taiem uite asa si asa sa vedem ce-i acolo.. `` IN REST nici o alta explicatie !

Acum sa vedem ce-mi recomanda dl ``Raul Duke `?? sa ma operez sau nu??? si daca da /ce chirurg imi recomandati ?? pentru ca in nici un caz nu ma voi duce si a treia oara la acelasi medic/doctor necioplit.
In primul rand sunt om si vreau sa fiu tratata omeneste...
Stiu ca traim in secolul *xx..insa unii doctorii n-au auzit de respect, de juramintul lui Hipocrate nici vorba :(
Sincer Mie mila de ei...cika-s oameni invatati/cititi si rascititi dar nu-s in stare sa-ti explice un diagnostic
Banuesc ca in sinea lor...abia dupa ce numara banii din plic le revine memoria..si li se deblocheaza maxilarul!
Nu spun ca sunt contra *plicului* insa pina acum dumnealui (dr meu) n-a facut nimik sa merite un gest de admiratie daramite *mult ravnitul plic*
Era de la sine inteles ca In situatia mea...la nici 40de ani voi da oricat numai sa ma trateze ca la carte...dar si iar dar.
Acu astept sa ma motivati...sa vad cum m-ar convinge dl* Raul Duke..sa fac operatia in tara.
Mentionez ca am trimis analizele /rezultatele in strainatate si m-au programat sa repet analizele saptamina viitoare(in principu si dlor mi-au transmis ca se recomanda operatie)
Astept ganduri bune de la voi...
Multa Sanatate tuturor
Papilom intraductal 16-09-2012, 20:51:44 de către Florik
salut nu te speria de scurgere trebuie sa faci neaparat o biopsie nu este dureroasa asa, te inteapa cu un ac si trage in seringa lichid.Eu iti vorbesc din experienta sunt operata la sani dar nu a fost de natura canceroasa am urmat si tratament cu antibiotice si am mers la un oncolog.In prezent fac control regulat la sani avand si o mastoza fibrokistica.Am uitat sa mentionez sunt operata din 1996 la timisoara, nu te speria fi optimista asa este cand descoperi te speri dar trebuie sa te aduni is sa lupti.
Papilom intraductal 08-09-2012, 13:43:52 de către RaulDuke
ok, dar sarcasmul nu l-am folosit decat dupa ce te-ai apucat sa spui lucruri total aiurea, si fara sa incerci sa citesti primul meu mesaj si sa integrezi ceva de acolo.

reiterez, ai de facut urmatoarele lucruri:
1. sa te calmezi (felicitari daca ai reusit!)
2. sa afli CARE ESTE URMAREA acestui diagnostic "in doi peri" primit. ti-am spus, diagnosticul definitiv NU se poate pune fara o biopsie sau macar o punctie cu ac fin. datorita dimensiunii mici a acestei tumori, biopsia asta nu cred ca se poate face FARA un ghidaj ecografic. ca atare... ti s-a propus asa ceva ? fara acest lucru nu se poate exclude faptul ca este cancer. intelegi asta ? este ABSOLUT ESENTIAL !

momentan NU este o problema de oncologie; asta se intampla doar DACA primesti diagnosticul de cancer, lucru care, cel putin pana acum, nu s-a intamplat. este o problema DE DIAGNOSTIC. inca nu aveai de ce sa vorbesti cu un oncolog. e o chestie la care poate sa participe un chirurg sau un radiolog interventionist, etc. nu inteleg de ce spui ca medicul tau te-a tradat, astfel.
Papilom intraductal 06-09-2012, 11:59:29 de către IDRA_S
Din nou hello
Vasi-viorica mersik pentru informatie :)
RaulDuke *sarcasmul * dvstra in cazul meu chiar doare :( sufleteste vorbind
cand afli ca ai *tumoare* nu poti sta linistit...*dansa de fericire *
Un om obisnuit intrat in panica nu face diferenta intre tumora si cancer`` aici ar trebui sa intervina dr.cu o vb buna =explicatii, etc
Daca medicii erau mai expliciti, paote eram mai linistita si nu cautam raspunsuri pe net...
in afara de expresia : asta nu-i sange ! (de la oncologul de garda) si aveti o tumoare mica 3-4mm bine ca ati venit la timp (de la imagistica) Faceti toate analizele/ citologia si reveniti la noi -absolut nimik altceva.
De pe fisa v-am scris *papilom intraductal *
Dvstra spune-ti ca numai dupa biopsie se pune diagnosticul exact..insa in cazul meu a fost inscris chiar fara rezultatul citologic :(

Sa nu va imaginati...ca ma asteptam sa ma imbratiseze dl.dr :) dar nici sa ma tradeze ca pe o batranica careia i-a venit timpul !
p.s intre timp m-am documentat, mi-am revenit din shok, zambesc deci traiesc

SANATATTTEEE
Papilom intraductal 05-09-2012, 23:54:37 de către Vio sau Vasi
@IDRA_S...RAUL este medic oncolog, ai inteles tu gresit, reciteste sfaturile si vei vedea ca are dreptate...este adevarat ca este mai rece, dar este normal, se intalneste zinic cu N bolnavi de cancer, pe care trebuie sa-i si trateze, dar si sa-i cosilieze.numai oncolog sa nu fi...
Papilom intraductal 05-09-2012, 23:14:03 de către RaulDuke
IDRA_S, imi cer scuze! si multumesc ca mi-ai aratat care imi este locul!

lasand sarcasmul la oparte... cu ce anume din ce am spus mai sus NU esti de acord ? sau ce este neclar ? in plus, te asigur ca ce ti-am zis e o opinie medicala, ba chiar una oncologica !
Papilom intraductal 05-09-2012, 10:40:33 de către IDRA_S
Multumesc Oanamg pentru incurajari !
RaulDuke...nu inteleg postarile tale pe acest forum *si balacareala ta* cu lumea suferinda...
Daca nu esti medic /doctor si nu ne poti da informatii/explicatii clare sa ne ajute te-as` ruga sa te abtii de la comentarii...

Multa sanatate tuturor
Papilom intraductal 05-09-2012, 01:05:18 de către oanamg
Vasi-viorica: Da, problea este veche si secretia este acceasi.dar nu ma mai stresez.
Papilom intraductal 05-09-2012, 01:02:34 de către Vio sau Vasi
Oana la tine problema este veche, acum care este situatia ??inca ai acea secretie???
Papilom intraductal 01-09-2012, 21:20:55 de către oanamg
Este chirurg si se ocupa doar de sani
Papilom intraductal 01-09-2012, 17:33:49 de către RaulDuke
ok, si respectivul doctor ce specialitate are ?
Papilom intraductal 01-09-2012, 17:17:51 de către oanamg
Momentan eu sunt urmarita in Belgia la Dr Berliere...nu am avut raspuns la intrebarile mele..DE CE AM SECRETIA ASTA ? sau DE UNDE VINE SECRETIA? Insa, atata timp cat la biposiile efectuate nu a iesit suspiciune de cancer si ecografiile si citologia sunt corecte, nu ma mai stresez.

Ceea ce ti-as recomanda eu e sa faci operatia ( nu este o operatie grea absolut deloc) si biopsia iti spune exact ce este. Asa am facut si eu prima data...si chiar si a doua. Biopsia iti spune 100%. Iar operatia o poti face in Romania fara probleme, biposiile le poti trimite chiar si in strainatate ( asa cum am facut eu), iar apoi vedem in functie de rezultate. Cred ca este important sa nu stimulezi sanul si sa eviti anticonceptionalele.

Ne mai auzim, pana atunci incearca sa te calmezi si sa gandesti pozitiv...este fff important.

Cu drag,
Oana
Papilom intraductal 01-09-2012, 16:05:10 de către RaulDuke
oana, pai ce explicatii au fost eliminate ? care e medicul care te urmareste pentru problema asta si care au fost ultimele concluzii ? ce zici tu suna a mastita fibrochistica/ectazie ductala.
Papilom intraductal 01-09-2012, 14:02:50 de către oanamg
Salut,

IDRA_S : sunt in totalitate deacord cu raulDuke: panica nu rezolva nimik si cred ca te gandesti prea departe ( negativ). Din experienta mea, te sfatuiesc sa incerci sa-ti gasesti medicul cu care sa poti discuta si sa faci ceea ce-ti spune el, nu toate investigatiile pe care le gasesti tu utile. Daca vrei, cauta pe Dr Lisencu la Institutul de Oncologie din Cluj, iar daca vrei in strainatate iti propun in Belgia la Clinile Universitare Saint Luc din Bruxelles la Dr Berliere Martine. Eu am lucrat in acest spital din Belgia si am fost urmarita de Dr Berliere pana acum o luna. Este o doamna deosebita atat profesional cat si foarte apropiata de pacientele ei..am mare respect pentru ea.

In ceea ce priveste problema mea, am in continuare aceeasi secretie verde lipicioasa, dar nimic care sa explice asta. Asa ca ne-am obisnuit una cu cealalta ( eu cu secretia) si mergem mai departe cu capul sus.

Mult curaj iti doresc si daca ai nevoie de mai multe detalii pt Clinica din Belgia iti stau la dispozitie.

Oana
Papilom intraductal 01-09-2012, 10:53:37 de către RaulDuke
eu nu inteleg de unde provine panica ? cu siguranta contribuie enorm o comunicare deficitara cu medicii tai.

pe CE fel de investigatie ai primit diagnosticul de "papilom" ? este un diagnostic care nu se poate pune decat pe biopsie. ai facut asta ? in orice caz, papilomul este PRIN DEFINITIE o tumoare benigna, fara nicio problema.

nu este nici pe departe cazul sa te gandesti atat de departe ca la "a-ti prelungi viata", sa ceri tot felul de interventii despre care tu nu stii nimic, decat ca suna interesant, clinici din strainatate (pe cat de scumpe pe atat de inutile, mai ales in turcia), etc.

trebuie sa ai un medic cu care sa te intelegi si care sa intelegi ce iti spune si ce iti propune. momentan nu trebuie sa faci din tantar armasar; tumora trebuie biopsiata si chiar daca este maligna (cum poate sa fie), 0, 4 cm este FOARTE putin si perfect operabil si vindecabil.
Papilom intraductal 31-08-2012, 22:21:52 de către IDRA_S
Saluatare !
Astazi am fost diagnosticata cu `papilom intraductual`` 0.4cm la I.O.Fundeni.Din cate am citit se pare ca problema mea este destul de grava intrucat din sanul stang imi picura sange :(
Am 36 ani, o fetita de 7 ani -vom incepe clasa I...si.. sper..multe zile frumoase de acu inainte.
Momentan diagnosticul mi-a fost pus pe baza a doua ecografii si a mamografiei facuta de ei astazi.
Sunt programata pe 15 septembrie sa fac citologia.Din cate am citit pe net..m-am ingrozit rau, numai Dumnezeu ma mai poate salva ! Totusi mai am o speranta ``ca formatiunea sa fie benigna )
Dupa ce voi obtine rezultatul citologiei voi face cere sa mi se faca galactografie, RMN, etc.
Sunt cu moralul la pamint, insa voi lupta sa-mi prelungesc viata cat mai mult posibil.. pentru ami creste fetita cat mai mare!
Am hotarit cu sotul ca voi repeta analizele la cel putin doua clinici diferite ``abia dupa ce-mi vor confirma ambele acelasi diagnostic`ma voi hotari sa fac operatia (intrucat traim in Romania`` si n-am incredere in sistemul sanitar romanesc)
Daca a mai fost cineva in situatia mea..daca s-a operat sau urmeaza a fi operata asi dori sa comunicam
Eventual sa ne ajute cu ideii/sfaturi de clinici din strainatate/ preturi :(
p.s am tot auzit ca spitalele din Turcia sunt super ok -cu doctori profesionisti si preturi cat de cat acceptabile /suportabile pentru `muritori de rand`
Papilom intraductal 22-10-2010, 10:48:58 de către andreea_2010
Buna Oana!
Multumesc frumos pentru incurajare. Sunt cat de cat linistita, sau ma straduiesc sa fiu. Un lucru mi se pare ciudat: de fiecare data cand reapare papilomatoza trebuie operata?Trebuie sa existe alta solutie....
M-am informat, am vazut ca are la origine este un virus: papiloma virus, care de obicei se dezvolta in colul uterin, dar la mine la san.
Am mai fost operata acuma 4 ani, tot papilom intraductal mamar, tipic, era totul benign, si mi-au zis sa stau linistita, doar sa vin la control.
Anul acesta a reaparut, dar sub o forma mai avansata, cu atipii. Mi-au zis ca sunt la limita dintre benign si malign. Acum ascult de doctori si atat? Adica stau si astept pana peste 3 luni, cand merg la cluj, sa vad daca vasele care au mai ramas se transforme in malign, sau nu?
Mi se pare ca trebuie sa fac ceva. Am sa incerc cu naturiste. Stiu ca totul va fi bine. Dar si daca nu va fi, nu e mare tragedie. Suntem atat de mici in Univers, incat nu e nicio problema, sunt mai mica decat un puric.:) Mai mult vreau sa ma fac bine pentru familia mea, care e tare ingrijorata, mai ales mama. Te mai tin la curent. cu noutati. Ai incercat si alte metode decat operatie?
Te pup, Andreea.
Papilom intraductal 21-10-2010, 23:40:41 de către oanamg
Buna Andreea!
Nici nu stiu cum sa-ti raspund....asa ceva a fost si la mine. Dar la Cluj mi s-a zis ca nu e cancer. Acum sunt in Belgia, am refacut aici ecografie, galactografie, RMN....si zic ca e in regula...desi am tot timpul acceasi secretie. Deci, cel mai bine sa intrebi pe cei de la Cluj, care sunt in domeniu......sa faci asa cum ti s-a spus ecografie repetate....sa eviti anticonceptionalele, expunerea la solar....
Nu te speria, sa nu faci o problema psihica din asta.....tre sa gandesti pozitiv.. si sa faci controale repetate.
Eu iti tin pumnii si mai scrie din cand in cand noutati.
Te pup, Oana
Papilom intraductal 21-10-2010, 10:59:38 de către andreea_2010
Buna ziua. Sunt studenta in timisoara. Rog un medic specialist sa -mi raspunda: exista tratament pt papilomatoza mamara, intraductala, cu aspecte tipice si atipice? In Cluj dupa o mica excizie, mi s-a spus ca au mai ramas cateva canale cu probleme, si trebuie urmarit la ecografie Doppler si cam atat. Va multumesc!
Papilom intraductal 29-05-2009, 22:10:54 de către Florik
Buna seara. Draga Ned sa sti ca nu este normal sa iti mai curga nimic nu am inteles daca te-a cusut dar normal trebuia sail lase sa se inchida din interior punind pansamente cu apa oxigenatain continu sa nu se inchida repede la suprafata si in interior sa ramana nevindecat.Daca iti mai curge lichidul acela nu este normal,sper ca ti-au facut o anti biograma la puroiul acela ?Eu iti spun ca sunt operata tot de puroi la san in anul 1995 la Timisoara la Clinicele noi la dr Tufeanu si me-a taiat 7 cm din san.Acum este bn dar sa sti ca la mine a mai recidivat infectia cam la trei ani si atuci mia facut o mica incizie cu anestezie locala si a curatat.Am luat multe antibiotice,acum sunt bn dar sfatul meu este sa nu mergi la mare anul asta ,decizia iti apartine .Sa sti ca la mine vindecarea a durat cam o luna de zile si cand imi faceam baie puneam un prosop pe san sa nu intre apa si ma curatam cu grija. Eu iti doresc sanatate si mult curaj.
Papilom intraductal 24-05-2009, 11:47:18 de către Stone2
corectii:
1. fibroadenom - nu hipoadenom
2. la subiectul nodul sau chisturi la sani

toatel cele bune
Papilom intraductal 22-05-2009, 20:22:32 de către Stone2
Buna seara,
in primul rand ned, nu te mai strange.si nu mai umbla tu la san (parerea mea).. in al doilea rand de ce nu te duci sa vorbesti cu doctorul?! este cel mai in masura sa-ti dea rasunsurile
acum am sa incerc si eu sa-ti spun ceea ce stiu: se pare ca dupa o operatie la san nu este bine sa intri in apa -exista riscul de a te infecta... mai mult sunt persoane care nu se simt bine nici sub umbrela... nu vreau sa-ti stric concediul si nici starea de spirit dar asta stiu eu... intra si pe forumul " anticonceptionale", cred ca pe la subiectele legate de hipoadenom gasesti fete care au patit asa ceva...a... de ce nu incerci si o a doua opinie a unui doctor...eu am fost diagnosticata cu papilom intraductal la san, programata la operatie si cand am fost la a 2-a opinie la Viena, dupa repetarea tuturor analizelor totul a iesit negativ!
multa sanatate si concediu placut
sa ne spui cum este in Tenerife!
Papilom intraductal 22-05-2009, 16:52:59 de către ned
buna ziua la toata lumea.Am avut si eu o umflatura la sanul stang si m-am dus la oncologie (stiam ca nu e joaca )la d-na dr Lisencu.Dupa ce mi-a vazut mamografia,a zis ca am cancer la san si pe loc mi-a facut punctie in trei locuri.Analiza a iesit negativa,dar ea era convinsa ca e cancerigena si m-a progamat a doua zi pt biopsie.Nici nu m-am dezmeticit bine si eram deja operata.Doctorul care mi-a facut biopsia(un scump,si mi-as dori ca toti medicii din lume sa fie ca el) cand m-a deschis a dat de puroi foarte mult si m-a curatat .Dupa operatie la doua ore am plecat acasa ,buimaca,si parca de pe alta lume.Inca nu realizam ce mi-i se intampla.Dupa o saptamana mi-a venit rezultatul negativ ,adica nici vorba de cancer,dar a zis ca am o infectie mare si trebuie sa ma mai curete o data.Dupa exact o luna,dupa ce operatia s-a inchis,m-am dus din nou tot la acelasi doctor si m-a mai operat o data.De data asta m-a taiat mai tare in jurul mamelonului ,pe vechea incizie si a zis ca m-a curatat in adancime cca 40 mm,m-a cauterizat si crede ca desi nu stia de la ce am acea infectie ,n-o sa mai am probleme.Pana aici toate bune,DAR:de atunci au trecut opt luni si inca operatia mea nu s-a inchis.Pe locul unde au fost atele (13)mi-au ramas trei gauri pe care curge un lichid galbui.rozaliu,si daca ma strang de piept curge mai tare,dupa care se opreste.In fiecare seara dupa dus,ma strang pana nu mai curge nimic.Nu ma doare,dar am o senzatie neplacuta.Acuma eu stiu ca sanul se vindeca mai greu,dar chiar asa de mult timp trebuie sa treaca?Ma tem ca nu scap de inca o operatie si nu stiu daca mai pot ,(adica ce vorbesc si eu,bineinteles ca trebuie sa pot)sa mai rezist o data.Problema mea e ca am bilete in Tenerife din cinci iunie(cand le-am luat habar n-aveam ca n-o sa fiu bine cu sanul,eram sigura c-o sa ma vindec) ,si nu stiu ce sa fac.Sfatuiti-ma voi daca e voie sa fac baie in mare si daca e bine sa fac plaja, daca nu, mai bine stau acasa si ma uit la poze ,ca si sa ma duc acolo si sa stau in hotel,ma impusc!Asta e viata,nu te lasa sa traiesti...In alta ordine de idei,spitalul din Cluj e mai mult decat ok,(nu doresc la nimeni sa ajunga acolo),dar daca aveti nevoie,apelati cu toata increderea!(aici am vazut-o pe Anca Parghel)Deci ,astept un sfat de la voi,va pup.
Papilom intraductal 17-04-2009, 16:48:33 de către oanamg
Buna fetelor.....Nu prea mai am timp sa intru pe forum. M-am operat la Timisoara, la spitalul Casa Austria la Prof. Bratu. Primele analize dupa spusele celor de la laborator au fost bune, nicidecum sa ma ingrijorez...dar eu am preferat sa mai trimit si in Franta pt ca unele descrieri ale biopsiei nu mi-au placut. Asa ca am trimis prin laboratorul Bioclinica din Timisoara in Franta...iar rezultatele au venit dupa 3 saptamani.....si au exclus cancerul. Acum sunt in Belgia, a trecut deja un an de la operatie, secretie nu mai am...dar o sa trebuiasca sa refac un control....poate aici....Cand mai am noutati va mai zic. Sa-mi ziceti ce faceti voi....CURAJ....
Papilom intraductal 17-04-2009, 08:22:25 de către Stone2
buna, unde te-ai operat?!
cum a fost operatia?! analiza preliminara?!
multumesc
Papilom intraductal 16-04-2009, 20:23:28 de către klezmetica
n-am aflat... oanamg cred ca n-a mai intrat pe forum
intre timp eu m-am operat, acum astept rezultatul biopsiei...
Papilom intraductal 13-04-2009, 10:38:17 de către Stone2
buna dimineata,

am fost si eu diagnosticata la IOB cu papilom intraductal si programata pentru operatie in mai. Poate cineva sa ma ajute cu mai multe detalii?! in ce consta operatia, cum este recuperarea, daca s-a operat cineva in strainatate si unde?! multumesc frumos.
klezmetica, ai aflat cum a ajuns recolta in Franta?!
Papilom intraductal 23-03-2009, 18:35:56 de către klezmetica
oana, daca mai intri pe forum, zi-mi te rog cu cine te-ai operat si cum ai ajuns sa trimiti in franta "recolta".
eu urmeaza sa ma operez in foarte scurt timp, asa mi-au recomandat doctorii... si am mers pe aceeasi filiera ca si tine. si sint niste lucruri pe care trebuie sa le aflu pina pe 31 martie, ca sa fiu mai bine informata.
adresa mea este pe gmail, cu acelasi nume.
Papilom intraductal 00:00:00 de către oanamg
salutare fetelor! Am noutati in ceea ce ma priveste....Sunt happy.....fffff happy. Am trimis trei blocuri, recoltate din piesa care mi-au scos-o la operatie, in Franta...si azi am primit rezultatele: NU EXISTA CRITERII DE MALIGNITATE. LEZIUNILE SUNT IN TOTALITATE BENIGNE SI INOFENSIVE. EXISTA UN ASPECT DE PSEUDOANGIOMATOZA.....PROBABIL ASOCIATA UNEI PATOLOGII DIABETICE SAU PREDIABETICE. Ideea este ca nu e cancer...cu diabetul...o sa ma caut. Ce pot sa va zic....multa multa bafta....si sper sa aveti norocul meu. Va tin pumnii stransi si daca mai aveti nevoie de ceva informatii.....apelati-ma.
Papilom intraductal 00:00:00 de către lisa2008
multumesc pentru amabilitate.
daca poti sa-mi dai si nr asistentei mi-ar fi de mare folos. merci mult
Papilom intraductal 00:00:00 de către vera vladut
Iti dau nr. de la Medsana din Primaverii si te programei la dansul pentru consultatie- dr. Blidaru.
Pe celalalt nu-l cunosc.
0212314193 sau 0212314194
Vezi ca are f multe programari.
Daca mai astepti pana maine iau nr. asistentei de la cabinet si ti-l dau,il am acasa, acum sunt in alta parte.
Vera.
Papilom intraductal 00:00:00 de către lisa2008
Va rog ajutati-ma cu un nr de tel al dr Aldea sau Blidaru.Am nevoie urgent sa ajung la operatie si nu stiu cum sa procedez pt a intra in legatura cu ei. Multumesc. Sanatate multa!
Papilom intraductal 00:00:00 de către vera vladut
Buna scumpo! Esti OK. Nu te mai speria.Este foarte clar. Daca aveai ceva iti iesea din prima la biopsie. Imi pare bine, te felicit pe curaj si iti doresc multa sanatate.Acum ca sa te refaci ai nevoie de o plecare pe undeva, nu-i asa ca ar fi bine? Ia sa incerci sa pleci undeva cateva zile sa vezi cum vii de acolo, ca noua. Te pup si astept sa mai vorbim cand ai rez. final. Pupici multi!
Papilom intraductal 00:00:00 de către oanamg
Salutare! Am revenit cu noutati.....m-am operat acu o saptamana....si mi-a fost scos un placard de 3/2 cm, care arata ca o mastoza....mai bine zis, din auzite, ceva care arata ca varicele...un placard verde-albastru....La examenul extemporaneu s-a pus un diagnostic de Mastoza fibrochistica..dar cu ceva hiperplazii celulare. Am asteptat rezultatul la biospie si azi mi-a zis ca nu poate inca sa dea un diagnostic sigur...ca arata ca o Mastoza ceva mai atipica...cu hiperplazii ductale...si ca vor sa faca mai multe lame , mai bine zis sa vada toata piesa, pt a vedea cat de profunda este hiperplazia, dar sa nu-mi fac griji ca arata a BENIGNITATE. Asa ca....acu sunt derutata si astept rezultatul final.....si totodata mai speriata. Cand stiu ceva sigur va dau de stire.
Papilom intraductal 00:00:00 de către oanamg
Salutare! Ne mai auzim pe forum.....daca fac ceva va dau de stire. In principiu ramane sa ma operez.....dar nu stiu cand.
Sa fim curajoase.....si va fi bine. Va pup
Papilom intraductal 00:00:00 de către vera vladut
Buna fetelor! Oana ai vazut ce diferit ti-au pus diagnosticul? Ce mai medici? Cum or putea sa puna asa diagnostice? Sa moara omul nu alta !Ce sa iti mai spun Oana? Nu mi-a facut galactografie desi trebuia atunci dupa mamografie,dracu sa-i ia pt ca m-au inebunit. Asa mi-a zis la Bucuresti ,ca sangerarea o dau aceste papiloame care in timpul ciclului se maresc si daca strangi sanul ,se lovesc intre ele si dau sangerare. Ex.citologic a iesit bine dar nu mai stiu. Am avut si secretie verde cum ai tu.Acum in aprilie ma duc la Bucuresti,fac mamografie si ecografie si o sa le cer sa-mi faca si galactografie chiar daca dr. Blidaru nu mi-a zis de ea, dar nu strica. Am citit ce ai scris .Parca vad diagnosticul meu la tine cu cadranul supero-extern,placard supraareoral stang (asa am eu).Stiu prin ce treci probabil ca voi trece si eu in aprilie prin frica mortii pt ca sigur ma va opera.Dar ce sa facem, sa dam turta zilei, cum se zice din batrani, ca nu avem cancer.Ai vazut subiectele postate! Te ia groaza. Te rog sa fii linistita si mergi cu D-zeu inainte la operatie.Iti tin pumnii.Oricum pana atunci mai este asa ca mai vb sa ne mai inecam amarul pe forum. te pup si astept sa vorbim. Pupici
Papilom intraductal 00:00:00 de către Florik
salut
canale foarte dilatate am si eu medicul endocrinolog sa mirat si el de asa dilatatie.Eu m_am operat prima data la san in 1996 la Timisoara la dr Tufeanu Dla clinicile noi,si am fost multumita.Am folosit si eu progestogel ,picaturi de mastodion ,vit b1,b6, eving prim rose,recomandat de un medic endocrinolog timp de 3 luni rezultate nu au aparut asa cum ma asteptam .Cand mam operat eu am avut o colega de camera care ii picura singe pe mamelon si med a operato si ia spus ca avea un vas spart in san nu a fost ceva grav .Asa ca faci cum crezi tu ca e mai bn.Fati un R E MENEU la san acolo se vede mai bn decit o mamografie si afli exact .Decizia f grea de luat curaj, astept vesti de la voi.SANATATE SI CURAJ.
,
Papilom intraductal 00:00:00 de către oanamg
salutare! Revin sa spun ce am mai facut eu cu problema...PAPILOM INTRADUCTAL. Am facut RMN de san care arata o amestecatura de ducte dilatate, chsturi mai mari si mai mici ( cel mai mare de 1,3 cm) cu totul insumand cam 3 cm.Am facut si RMN la cap ca sa vad glanda hipofiza....este normala. Dupa care am decis sa merg la CLUJ la Institutul Oncologic. Acolo am fost la Dna Dr Lisencu care mi-a facut ecografie si mi-a zis ca e o amestecatura de chsturi, ducte dilatate si tesut normal (nicidecum Papilom intraductal)....si a mai vazut ceva microcalcificari....care dadea un diagnostic diferential Mastoza Fibrochistica cu Carcinom in situ....drept urmare mi-a facut Mamografie unde nu s-a vazut nimik pt ca sanul e dens la varsta mea....dar nici microcalcificari nu erau...astfel ca a ramas ca 95% este mastoza si 5% este carcinom. Ca tratament sunt 3 posibilitati: 1 sa fac tratam cu Progestogel 15 zile pe luna de la ovulatie si vitamina A oral , 2 sa fac biosie sub ghidaj ecografic...dar asta poate sa dea rezultate fals negative, 3 sa fac operatie, sa scot ce este acolo si biopsia sa-mi zica 100% ce este. De 2 luni fac tratament cu Progestogel si vit A, dar in maxim 2 luni ma duc sa ma operez...pt linistea mea.
Pt Vera ....eu zic sa mai consulti ceva dr.....si e sigur diagnosticul de papilom??Ti-a facut si galactografie??? Ce-i drept eu nu am sange...doar secretia aceea verde....la compresiune. Papiloamele dau intr-adevar si sange.....Iar operatia...zic eu ca e calea cea mai buna de a fla ce este exact....
Eu o sa va tin la curent cu ce fac...momentan trebuie sa prind ceva curaj....sa merg la operatie....
Capul sus...si trebuie sa fie bine..
Papilom intraductal 00:00:00 de către vera vladut
Buna fetelor! Nu ati m-ai postat de mult.Am citit prin ce ati trecut.Aceleasi emotii si aceeasi frica am avut-o si o am si eu. Am aceeasi boala ca doamnisoara dr.rezident Oana.Papilomatoza cu scurgere mamelonara ,numai ca la mine are si sange ,dar numai la compresie. Ce sa mai zic! sunt pacienta dr.Blidaru,merg la control in aprilie si atunci ce o da D-zeu.Nu mi-a zis niciodata de operatie desi am si nodul ,si papilomatoza si mastoza fibrochistica bla bla bla si am luat acelasi tratament (gel si mastodynon), culmea si tot la sanul stang, ecoghrafii ,ex.citologic si tot tacamul.Dar de operat, nimic. Poate acum pt ca paliloamele sunt inselatoare. Curaj fetelor ,astept sa postati sa spuneti ce ati mai facut.Pup
Papilom intraductal 00:00:00 de către Florik
am avut si eu scurgere verde pe mamelon si mam operat.La analiza scurgeri a esit stafilococ auriu,si am facut foarte mult antibiotic
dar foarte greu am scapat intru_n final a recidivat de mai multe ori si se manifestaprin inflamarea sinului.Cu scurgerteaalb galbui o am si eu dar faceti o analiza a prolactinei si un CT la cap,eu am un adenom hipofizar care il am sub tratament cu bromocriptina .A durat mult timp pina a descoperi mergeam la med si spuneam si radeau de min .Am mers pina la urma la un med . endocrinolog la Parhon care a descoperit problema eu fac tratament de 7 ani si abia am scapat partial de scurgeri pe mamelon.Fati o mamografie la san acolo se vede tot si gandestete daca nu teai lovit la san si sa se faca puroi dureaza mult timp poate si un an de zile de la lovitura pana sa dea semn.Nu esti exagerata eu am trecut prin ce treci tu acum ,nu trebuie sa stai .Noduli am si acum la san merg periodic la control la Fundeni am o displazie si mai multi noduli dar a zis sa iilas in pace ca sunt hormonali.La fundeni nu iti trebuie programare te duci si stai la rand la usa cu trimitere de la medicul de fam si adeverinta de serviciu .Eu iti dau prog la 2 medici buni care iti spun in fata adevarul .Dr. Blidaru are prg Marti si Joi ,Dr Aldea are Luni si mercuri.Scuze pt greseli de ortografie ,dar mai vorbim si nu dispera eu am trecut prin ce treci tu acum.Cum citesti raspunsul meu si ai nelamuriri lasam un mesaj pe yahoo ,----.NUdispera viata e o lupta.
Papilom intraductal 00:00:00 de către orosz
Dute la Clinica de Homeopatie din Masloc Jud. Timis! Ei te vor ajuta .
ADK prostata 00:00:00 de către
Subiect: ADK prostata
Inca nu
ADK prostata 00:00:00 de către geomarz
Subiect: ADK prostata
Nu s-a continuat cu castrare ?
carcinom gastric, metastaze peritoniale 00:00:00 de către fvaleriu
daca diagnosticul este corect si are carcinom gastric si cu metastaze !!! Imi pare rau dar nimeni nu poate sa.l mai ajute ! Tratamentul este simptomatologic.adic se trateaza durerea ca sa.i usureze veata si chimioterapia pentru a stopa procesul,dar vindecare? Oarecum in Italia stiu ce au de facut!!! Imi pare rau...
chisturi ovariene 17-05-2010, 10:13:05 de către imary
Cautati in Formula As: "Liciu" pentru fibroame sa chisturi.
chisturi ovariene 06-05-2010, 18:16:04 de către imary
Chisturile sau fibroamele se vad la ecograf.
In Formula-As, exista cineva care face tratament pentru chisturi, fibroame. Dupa cateva zile, durerile cedeaza, apoi trebuie continuat pentru reducerea lor. -------*



(*modificat de administrator)
chisturi ovariene 01-05-2010, 18:06:40 de către SecretRide
buna ziua.am 18 ani si de vreo 4 luni imi vine menstruatia mai devreme . ultima oara mia venit cu o saptamana mai devreme. durerile mentruale sunt groaznice de cand am avut menstruatia prima oara: de genunchi , de cap, de burta, de spate.De vreo 2 ani senzatii de ameteala ,chiar de lesin aproape, senzatii de voma .mereu in prima zi simt ca imi dau duhul.acum vreo 3 saptamani am avut 3-4 zile o scurgere maronie si dureri pelvis rapide .durata mentruatiei este de 7-8 zile . mi s-a spus ca poate fi din cauza unor chisturi ovariene?ce as putea sa am avand in vedere ca am avut mereu menstruatie regulata :|. va rog frumos sa-mi raspundeti.
chisturi ovariene 00:00:00 de către cosmina05
Vrea sa mi se raspunda si mie urmatoarei probleme: am un chist pe ovarul stang de 51mm acest chist a fost depistat in urma unei ecografii dar nu aceasta este pp problema am mai avut ala chist de cca 60mm care in urma unei operatii de cezariana a fost "scos" am 3 ani de cand am facut operatia si acum am altul pe celalalt ovar. in partea unde am avut chistul am o durere usoara sau mai bine zis o arsura mai ales atunci cand fac efort. Doctorul meu ginecologic mi-a dat diane 35 si un antibiotic in pauza de menstruatie vreau sa stiu daca este adevarat asa cum spune doctorul ca ama o predispozitie genetica de formare a chisturilor si daca ar trebui sa ma operez din nou pt chistul de 51 mm

26241 com 1 2 3 4 ..... 221222223224225226227 ..... 260 261 262 263 INAINTE ›
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp