Cum poate contribui respectarea rezoluțiilor pentru 2018 la reducerea riscului de cancer?

Autor: Acasandrei Mihaela , publicat la 17-01-2018

Cum poate contribui respectarea rezoluțiilor pentru 2018 la reducerea riscului de cancer?

Promisiunile făcute în noul an nu mai constituie o prioritate? Acum ai toate motivele să le transformi în realitate. Potrivit unui studiu recent, menținerea pe termen lung a modificărilor unui stil de viață sănătos ar putea contribui la reducerea riscului de cancer cu o treime.


Optimizarea alimentației și creșterea gradului de activitate fizică s-au aflat pe primele poziții în ceea ce privește rezoluțiile pentru anul 2018. Alte modificări din sfera stilului de viață sănătos precum îmbunătățirea programului de somn, renunțarea la fumat și reducerea consumului de alcool, s-au regăsit de asemenea în top 10. Din nefericire, peste 40% dintre persoanele atât de motivate la început, renunță la promisiunile făcute în noaptea dintre ani după prima lună.

Dacă rezultatele dorite pe termen scurt au fost poate reprezentate de pierderea unui surplus de kilograme sau „sculptarea” trupului, beneficiile menținerii pe termen lung ale comportamentelor sănătoase sunt mult mai complexe conform unui studiu publicat în jurnalul ecancermedicalscience, recenzat de Institutul European de Oncologie.

Cercetarea a analizat date în legătură cu stilul de viață sanogen și anume: consumul redus de băuturi alcoolice, statusul de nefumător/fost fumător, activitatea fizică regulată, valoarea indicelui de masă corporală în limite sănătoase și alimentația echilibrată, informațiile provenind de la 343,150 indivizi care au fost monitorizați în medie 5.1 ani. În această perioadă 14,285 dintre subiecți au fost diagnosticați cu cancer.

  • Astfel, s-a observat că persoanele ce au aderat la toate cele 5 comportamente ale unui stil de viață sănătos au prezentat o reducere statistică a riscului de cancer cu o treime comparativ cu cei care urmau 1 sau niciunul dintre comportamentele incluse în analiză.
  • Evaluate individual, s-a constatat că aderarea la câte un comportament dintre cele analizate a fost asociată cu reducerea riscului de cancer cu 8 procente.

Deși în viața reală prevenția cancerului nu este o știință precisă și dispune de o multitudine de variabile care pot sau nu să reducă șansele de a instala sau nu cancer la un moment dat,un stil de viață sănătos are numeroase beneficii pe lângă reducerea riscului de cancer, este accesibil (comparativ cu costurile bolii) și nu prezintă efecte adverse... este chiar mai bun decât orice medicament”, afirmă Prof. Peter Elwood, investigatorul principal al studiului.


Sursa: Medical News Today

Publicat la 17-01-2018 | Vizite: 810 | bibliografie

Alte articole:
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp