Dupa Chimio si Radioterapie analize markeri si mai mari

Secțiunea: Chimioterapie
44 comentarii 1 23 INAINTE ›
21 RaulDuke
21 RaulDuke [7763c]
30-11-2013, 02:03

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

cum adica "sa valorific sperantele" ? care sperante, alea false ? bicarbonatul si "terapiile alternative" sunt sperante false. totusi nu inseamna ca nu exista sperante reale! exista oameni azi care au depasit 10 ani de la diagnostic cu un cancer metastatic, ceva ce in trecut era "moarte sigura", gen melanom malign sau cancer de san, etc, gratie tratamentelor moderne si cercetarior in directia buna, nu a cailor verzi pe pereti.
22 stevens
22 stevens [301c]
30-11-2013, 02:37

Membru din 20-01-2013

Subiecte: 0

Comentarii: 301

In penultimul tau rand ai spus de `sperantele adevarate/`, la alea ma refeream, ca despre restul cunoastem parerea medicinei si a ta ! Ce va impiedica sa scoateti la lumina acel filon adevarat si datator de sanatate nu doar de sperante ? Nu aveti bani, microscoape, laboratoare, caldura in case ? Ce va lipseste ??

Aproape pana la ora asta am vb cu o amica a carei mama s-a operat anul trecut (mastectotomie totala bilaterala) a facut chmio indicata iar cum se `bucura` de prezenta a 4 metastaze la creier ! Cred ca se asteapta sa o tratati cu ceva eficient nu cu sperante fie ele chiar si adevarate, nu false cum mai induc unii pe aicea !
23 RaulDuke
23 RaulDuke [7763c]
30-11-2013, 05:09

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

imi pare rau pentru amica ta, dar tot prost ramai, daca insisti cu bicarbonatul tau de 3 lei! fa si tu o facultate si mai vorbim dupa aia ! sanatatea nu ti-o da nimeni decat natura in momentul in care te nasti, eventual. dupa aia nu face decat sa se degradeze continuu pana in momentul in care mori, pentru unii mai devreme, pentru unii mai tarziu. pentru unii in somn, pentru unii cazand cu parapanta, pentru altii de pneumonie sau cancer. asa e existenta, asa e natura si asa va fi mereu. daca nu te impaci cu asta esti doar unul dintre miile de nebuni ce viseaza la tinerete fara batranete si viata fara moarte. sa moara lumea e normal, sa existe boli e normal!
24 stevens
24 stevens [301c]
30-11-2013, 11:21

Membru din 20-01-2013

Subiecte: 0

Comentarii: 301

Ai inteles gresit, eu am intrebat de ce nu urgentati cercetarile in sensul in care credeti voi de cuviinta, deoarece viata oamenilor si mai ales a pacientilor e limitata ! Insa vad ca de la o ora la alta te-ai resemnat privitor la cercetare si ai dat-o in filosofie ! Nici macar n-ai dreptate, pentru ca omul nu se naste sanatos intotdeauna, in multe cazuri copiii se nasc chiar f bolnavi si necesita interventii diverse chiar din primele zile sau luni de viata !

Nu mai spun ca tu compari parasutismul cu cancerul, deci cred ca vocatia ta e de fapt alta, aceea de Regele Colivei ! Asteapta ca azi primesti portia saptamanala de coliva pe care ti-o trimite fan-clubul tau de orfane ! Dumnezeu sa primeasca !
25 RaulDuke
25 RaulDuke [7763c]
30-11-2013, 11:51

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

pai de aia am si zis "eventual" in fraza cu "la nastere", asta daca stii sa citesti sau daca mintea ta incetosata iti permite ca din cand in cand sa vezi/auzi si altceva decat prejudecatile tale plictisitoare.
si cum anume iti imaginezi tu ca cercetarile, in toate directiile posibile, nu se fac, acum si practic de cateva sute de ani incoace, de cand s-a reusit identificarea acestei boli in sine ?!?! bineinteles ca se fac scoli grele, oameni isi sacrifica zeci de ani din viata, altii cheltuie sau chiar pierd munti de bani pentru o idee, se duc batalii uriase doar ca sa se impinga cu cate o farama granita necunoasterii dinspre cunoscut inspre necunoscut! asa se face si asa s-a facut de cel putin o suta si ceva de ani; rezultatele nu pot veni mai repede si mai definitiv, caci natura e mai inteligenta decat omul, cel putin pana la ora actuala! omul nu stie decat sa isi doreasca ce NU e natural: sa fie mereu tanar, sa nu moara niciodoata, sa zboare, sa calatoreasca in timp, sa stea in boxeri iarna, etc. ca atare deci, progresul medical nu are cum sa fie decat printre cele mai inalte luxuri ale vietii inteligente, motiv pentru care animalele nici nu prea au, si deci sa fie strans corelat cu progresul tehnologic si automat economic al umanitatii.
iata de ce cu mentalitati de epoca pietrei, ca ale tale, de tipul "crede si nu cerceta" sau "crede cu tarie intro prostie si vei rezolva totul" sau "vorbeste destul de mult si destul de tare despre un cacat si te vor urma si altii, caci prosti se gasesc mereu", nu se va merge asa cum nu s-a mers niciodata inainte. daca ai putin respect pentru efortul umanitatii de a progresa tehnologic in orice domeniu, iti inchizi pliscul si te incui in biblioteca pentru tot restul vietii, sau pana iti schimbi parerile astea cretine, sau eventual pana ti se aplica o medicatie eficienta! stiu ca nebunul nu isi recunoaste boala, dar tine minte: daca iti vine vreodata vreo indoiala despre toate aceste porcarii cu bicarbonatul, fa o incercare si exploreaza si alte posibilitati, oricat de greu ar fi pentru nivelul tau de educatie! iar daca NU iti vine niciodata niciun moment din asta de indoiala, tine minte asta: numai nebunii nu au indoieli !
26 qaby
26 qaby [7c]
13-12-2013, 13:53

Membru din 28-01-2014

Subiecte: 1

Comentarii: 7

offf, revin cu cazul meu. I-a iesit la baza limbii niste...ceva, nu stiu exact, ca se simt la palpare. Am fost la ORL, i-a dat sa faca niste analize, le-a facut.
In afara de anemia explicabila in urma tratamentului de radioterapie, vad ca fibrinigemia - plasma are valoare de 822 mg/dl ( 200-400)
Asta ce mai inseamna ? Asteptam si un alt rezultat de Anticorpi HSV I+II IgM.

Apoi. tot are dureri in tot toracele, cu transpiratii nocturne, somn agitat, stare alterata.

A fost azi la oncolog, care a pus aceeasi placa: e de la radioterapie. I-a cerut ceva de durere si s-a suparat chiar, l-a trimis la internist.
Deci cam asa se practica la noi tratarea unui bolnav de catre un medic in evidenta caruia esti. Si asta e al doilea, la o clinica particulara, langa Fundeni.

Marti are programare pentru PET-CT. Eu tot cred ca o avea ceva si la plamani. Nu putem face o analiza complementara, sa vedem de unde vine procesul asta inflamator in continua crestere ? pentru ca a crescut in intensitate. Daca era de la radio ar fi trebuit sa fie tot in scadere, nu ?

Uite, lucrurile astea ar trebui discutate cu medicul respectiv, dar nu se poate. Nici nu poti sa intrebi ceva, sau, mai rau, sa ceri ceva..La asta ma refeream cand am spus ca nu poti intreba si nici nu ti se spune.

Dati-mi un sfat. Sa mai facem analize pe cont propriu, o ecografie vede ceva ? sau alta investigatie, ceva.

Multumesc
27 MARTON
27 MARTON [617c]
14-12-2013, 01:20

Membru din 08-06-2014

Subiecte: 15

Comentarii: 617

GABY eu sunt un pacient de cancer de numai 37 de ani si lupt cu aceasta boala din 2008 si chiar daca inca am probleme mari am o viata cat se poate de normala.
Din cate am citit pot sa-ti ofer foarte multe informatii si ar trebui sa scriu cateva pagini de forum asa ca daca vrei o sa-ti transmit numarul meu de telefon pe privat si discutam.
In alta ordine de idei spitalul FUNDENI este spitalul mortii acolo unde te trimit pt a mai incerca o linie de tratament, toate persoanele care leam cunoscut( infara de mine pt. ca eu la fundeni doar treceam pe la un medic care nu vroia sa-mi dea nici un fel de acte medicale sau informatii utile) si care au fost tratate la fundeni nu mai sunt acum printre noi.
Eu ma tratez momentan la municipal si daca vrei o pot untreba pe doctorita daca accepta sa discute cu dumneavoastra?
LUMEA NU INTELEGE un lucru aceste tratamente pt. bolnavii de cancer cat si cercetarea acestor boli ( cancerul este pe primul loc in lume ca numar, raspandire si MORTALITATE) AU CELE MAI MARI FONDURI POSIBILE de aici si obiceiul doctorilor de a incerca si altceva ( unii au favoruri daca prescriu un anumit.), eu am avut norocul de a gasi medicii care sunt si oameni si care mi-au explicat ce trebuie sa stiu despre aceasta boala.
SOCRUL MEU a decedat de cancer in 2009, dar cu un an inainte cand a fost internat la CANTACUZINO doctorul care la operat nea zis asa citez: are cancer si sfatul meu este sa nu ai spuneti pt ca nu este nimic de facut, dumneavoastra puteti incerca orice dar nu faceti altceva decat sai prelungiti viata cu 6 luni si ceva dar perioada aceea nu va fi viata( se referea la chimioterapie, redioterapie si alte astfel de tratamente miraculoase), fara tratament va mai trai UN AN, UN AN JUMATE, si la un an si o luna a decedat linistit fara dureri si cu sufletul linistit ca a facut ce sia dorit el toata viata sa aibe grija de familie si de animalele lui din ograda.
optimismul si sprijinul cheia vindecarii
28 fica
28 fica [14c]
15-12-2013, 19:10

Membru din 15-12-2013

Subiecte: 0

Comentarii: 14

Bună seara! Mama mea a fost operată de neoplasm rectal, are anus contra naturii şi are 74 de ani.Vă rog să-mi explicaţi şi mie acest diagnostic.În ce stadiu, grad se încadrează acest cancer. Înainte de operaţie a făcut 25 de şedinţe de radioterapie, iar acum a făcut prima şedinţă de chimioterapie cu Oxaliplatin 200mg şi Xeloda 3000mg/zi. Se simte foarte rău, are diaree continuă, s-a desidratat, nu mai mănâncă, are ameţeli, îşi pierde pe moment cunoştinţa, are înălţimea de 1, 45 m şi 50 kg Să fii fost dozele de citostatic prea mari?
Rezultat biopsie :
1. Fragment tisular cu diametrul de 1/0, 5 cm cu aspect scleros
2. Fragment intestin cu lungimea de 8 cm cu margine tumorală cu diametrul de 1 cm.
Macroscopie- Tumoră rectală fracţionată:
- infiltraţie de adenocarcinom în tunica musculară;
- margine rezecţie-infiltraţie de adenocarcinom, necroză întinsă;
- margine rezecţie indemnă;
- ţesut gras periintestinal;- ţesut conjunctivo-grăsos, - 1 ggl.histiocitoză sinusală
Mulţumesc!
29 RaulDuke
29 RaulDuke [7763c]
15-12-2013, 22:32

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

sunt mult prea putine informatii pentru a putea raspunde la intrebarile tale, din pacate. ai cumva mai multe date medicale ? ai un bilet de externare sau mai multe, de la chirurgie/radioterapie/oncologie, etc ?
30 fica
30 fica [14c]
16-12-2013, 10:22

Membru din 15-12-2013

Subiecte: 0

Comentarii: 14

Operaţia a fost făcută pe data de 27.09.2013, intraoperator:tumoră rect situată la nivelul reflexiunii peritoneului din Douglas în jos, invadând tot peretele rectal şi parţial fixată la pereţii micului bazin, extrem de friabilă, ce determină detaşarea rectului superior chiar la nivelul stenozei.Ţesuturile perirectale sunt de asemenea infiltrate.Se decide şi se practică operaţi e tip Hartmann cu colostomie flanc stâng, HTAB.
radioterapie: teleiradiere conformaţională 3D, cu fotoni 6-15 MV, prin achiziţia CT a datelor anatomice până la DT=45 gy-volum ţintă pelvin, prin fracţionarea convenţională 1, 8 Gy x 25 fracţ.Medicul care a operat-0 a spus că nu a putut să scoată toată tumora.Tomograf înainte de operaţie:îngroşare circumferenţială a sigmoidului distal, joncţiune rect sigmoid, întinsă pe lungimea de 4 cm, la aproximativ 7, 5 cm de orificiul rectal cu discretă infiltrare a grăsimii adiacente.Mica adenopatie de 0, 9 cm vizibile în grăsimea adiacentă leziunii lateral stânga. Nu are alte metastaze, tomografia s-a făcut la torace, abdomen, pelvis cu substanţă de contrast.Este posibil să fii făcut metastază aşa de repede, la stomac de nu mai poate mânca?
Starea ei este foarte proastă, iar mâine trebuie să facă a doua şedinţă de chimioterapie.
31 RaulDuke
31 RaulDuke [7763c]
17-12-2013, 12:35

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

in mod normal trebuia facut asa:
- prima operatie pentru anus contra naturii
- apoi radioterapie cu sau fara chimioterapie
- apoi un nou computer tomograf
- apoi, daca se poate, reinterventie chirurgicala pentru scoaterea tumorii

s-a procedat asa ? daca nu, atunci in ce scop a fost inceputa chimioterapia ? v-ati consultat cu oncologul ? simptomele pe care le descrii sunt foarte posibil de la chimioterapie, posibil chiar de la Xeloda, deci s-ar putea sa trebuiasca ajustate dozele. nu se intampla "metastaze la stomac", nu prea exista asa ceva.
32 qaby
32 qaby [7c]
18-12-2013, 10:12

Membru din 28-01-2014

Subiecte: 1

Comentarii: 7

Revin in postul meu cu rezultatul PET-CT de astazi:
- progresia recidivei tumorale la nivelul anastomozei.
- o tumora metabolic activa a peretului posterior cu aspect vegetant care infiltreaza pleura posterioara;
- aparitia une pleurezii inchistate posterobazale drepte;
- aparitia unei form tumorale in recesul pleural medial antero-baal stang, pericardiac, diametre max de 2, 7cm;
- multiple formatiuni tumorale intrahepatice ( segm II, IV, VI, VII, VIII ) spontan hipodense, hipercaptante;
- se mentin adenopatiile metabolic active lateroaortice stangi;
- adenopatii lomboaortice izolate, necaptante FDG;
- multiple focare osoase de hipercaptare a radiotrasorului, fara corespondent CT situate: cap humeral drept, arc costal anterior C VI drept, pedicul vertebral stang T12, corp vertebral L3, L5, os pubian drept si cap femural stang;
-la nivelul planseului bucal si al hemibaei drepte a limbii se evidentiaza un focar de hipercaptare a radiotrasorului cu SUV max 9;
- la nivelul glandei suprarenale stangi se dezv un mic adenom cae fixeaza moderat radiotrasorul;
- excretie fiziologica a FDG la nivelul rinichilor si veziii urinare.

Prin urmare, eu inteleg ca nu e de bine deloc dupa tratamenele pe cae le-a facut, chimiterapie si radioterapie de ultima ora.
Nu numai ca nu s-a stopat boala dar a si avansat.

Astept si alte concluzii din partea celor avizati.

Mai putem face ceva ? la oncolog inca nu am ajuns...peste 2 zile avem programare.

Multumesc pentru rabdare.
33 fica
33 fica [14c]
18-12-2013, 14:31

Membru din 15-12-2013

Subiecte: 0

Comentarii: 14

Buna ziua.
Aşa cum v-am scris în mesajul anterior ordinea a fost:
1. radiotrapie
2.computer tomograf
3. intervenţia chirurgicală
4.chimioterapie
cu rezultatele de pe biletele de ieşire din spital scrise în mesajul anterior
Din câte mi s-a spus şi am înţeles nu s-a putut scoate toată tumora, doar o treime din ea, de aceea v-aş ruga din tot sufletul să-mi explicaţi şi mie rezultatul de la biopsia după operaţie, pe care vi l-am scris în mesajul anterior, ce grad este cancerul, dacă are metastaze etc, eu nu prea am înţeles despre ce este vorba, cât de grav a fost şi este în continuare.
Dacă simptomele sunt de la xeloda, mai trebuie să o ia, sau poate face numai Oxaliplatin şi pe acesta într-o doză mai mică.Mulţumesc şi multă sănătate.
34 RaulDuke
34 RaulDuke [7763c]
19-12-2013, 20:05

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

qaby: din pacate boala pare a se fi extins semnificativ; va trebui sa se reconsidere inceperea unei noi linii de chimioterapie.

fica: stadiul este cel putin II; pentru a se spune mai multe despre stadiu, ar fi trebuit sa fie scosi si ganglioni, la operatie. cred ca simptomele chimioterapiei pot fi manageriate, un prim pas ar fi scaderea dozelor, mai bine decat sa faca doar oxaliplatin, care nu e chiar standard. dupa asta ar avea nevoie de o noua evaluare locala, eventual cu RMN de pelvis.
35 fica
35 fica [14c]
21-12-2013, 18:42

Membru din 15-12-2013

Subiecte: 0

Comentarii: 14

Bună seara, domnule doctor.Profit din nou de bunăvoinţa dumneavoastră.Vă mai scriu încă o dată rezultatul biopsiei
Rezultat biopsie :
1. Fragment tisular cu diametrul de 1/0, 5 cm cu aspect scleros
2. Fragment intestin cu lungimea de 8 cm cu margine tumorală cu diametrul de 1 cm.
Macroscopie- Tumoră rectală fracţionată:
- infiltraţie de adenocarcinom în tunica musculară;
- margine rezecţie-infiltraţie de adenocarcinom, necroză întinsă;
- margine rezecţie indemnă;
- ţesut gras periintestinal;- ţesut conjunctivo-grăsos, - 1 ggl.histiocitoză sinusală (acesta nu este un ganglion?)
Astăzi domnul doctor ne-a spus că nu-şi mai asumă responsabilitatea pentru a-i mai face citostatice, pentru că nu-şi revine deloc, după 5 zile de perfuzii cu vitamine, mama a stat acasă mai mult de 7 zile cu diaree, aceasta s-a declanşat la 10 zile după Xeloda, iar noi ne-am dat seama numai atunci când în pungă a venit numai lichid şi trebuia să golească punga şi de 10 ori pe zi.Imediat ce mănâncă totul vine în pungă nedigerat şi moale, mai mult apă.A făcut o programare pentru Luni la endoscopie.Ce mă sfătuiţi să facem în legătură cu citostaticele?Ce se întâmplă dacă nu le mai face deloc?Analizele i-au ieşit toate bune, hemoglobina fiind 11, 6.La operaţie i-au fost extirpate şi uterul şi anexele.Dacă este nevoie o să vă scriu rezultatul de la biopsie şi la acestea, dar am înţeles că acolo nu a fost nimic.Vă mulţumesc din suflet!
36 RaulDuke
36 RaulDuke [7763c]
21-12-2013, 19:25

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

din pacate tumora nu a fost scoasa in totalitate, in sensul ca exista un rest local microscopic; daca acesta nu poate fi rezecat, atunci ar trebui iradiat din nou. chimioterapia, daca e tolerata atat de prost, trebuie oprita.
37 domi88
37 domi88 [94c]
22-12-2013, 02:18

Membru din 18-12-2013

Subiecte: 0

Comentarii: 94

Fica, eu iti recomand sa incerci si un tratament alternativ avand in vedere raspunsul la citostatice.
O seara binecuvantata.
38 fica
38 fica [14c]
22-12-2013, 15:12

Membru din 15-12-2013

Subiecte: 0

Comentarii: 14

Bună ziua! Aşa este.Medicul a spus că nu a scos decât o treime din tumoră, deoarece era extinsă în pereţii bazinului(nu ştiu dacă mă exprim corect).Din rezultatul de la biopsie se vede dacă are metastaze sau nu? Din tomograful făcut, am înţeles că nu are metastaze.Nu mai face chimioterapia.Când ar trebui făcută o nouă iradiere? Cine ne recomandă acest lucru? Ea a făcut 25 de şedinţe de radioterapie înainte de operaţie (31 mai-25 iulie 2013)Operaţia a fost făcută în data de 27 septembrie 2013.Tomografia după operaţie când trebuie făcută?O zi bună vă doresc şi multă sănătate!
39 RaulDuke
39 RaulDuke [7763c]
22-12-2013, 19:12

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

nu exista o recomandare standard in aceasta directie. totusi trebuia, din septembrie pana acum, sa aiba cel putin una, macar inainte de chimioterapie, sau eventual un RMN de pelvis; si markeri tumorali lucrati.
40 fica
40 fica [14c]
23-01-2014, 10:52

Membru din 15-12-2013

Subiecte: 0

Comentarii: 14

Bună ziua, domnule doctor!
Revin pentru a vă spune că în urmă cu o săptămână mama mea a făcut crize de epilepsie, aşa au spus medicii, a căzut inconştientă de două ori în aceeaşi zi, am internat-o la neurologie, fiind suspectă de metastaze cerebrale, am făcut tomograf, fără substanţă de contrast, unde nu s-a văzut nimic deosebit, Urmează ca pe 3 februarie să facem un nou tomograf la torace, abdomen şi pelvis cu substanţă de contrast, iar medicul a zis că o să se uite atunci din nou şi la cap.
Acum mama urmează tratament cu Levetiracetam 500, 1-o-1, dar are dureri groaznice în zona pelviană, cu înţepături, nu mai poate sta nici în fund, nu se mai poate mişca deloc, când stă nemişcată în pat nu o doare. Mai ia Digoxină o jumătate de pastilă dimineaţa şi Preductal 1-0-1, Calciu. Oare a făcut o recidivă locală sau cancerul a evoluat?În această stare am mai putea încerca să reluăm chimioterapia?
Răspunde la topic
44 comentarii 1 23 INAINTE ›
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp