Rezultate promițătoare ale unor compuși din alimente pentru cancerul de prostată

Autor: Costin Oana , publicat la 12-06-2017

Rezultate promițătoare ale unor compuși din alimente pentru cancerul de prostată
Conform unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Texas din Austin, anumiți compuși din alimente precum turmericul, coaja de măr sau strugurii negri ar putea ajuta la oprirea creșterii celulelor maligne în cazul cancerului de prostată.

Informații detaliate despre cancerul de prostată găsiți în acest articol.

Spre deosebire de alte studii în care testarea substanțelor chimice s-a făcut individual, cercetătorii de la Universitatea Texas au utilizat o abordare nouă, care le-a permis să testeze combinații specifice de compuși chimici care ar putea avea un efect mai bun asupra tumorilor în cancerul de prostată decât o au medicamentele existente. Totodată, studiile anterioare au sugerat potențialul unor substanțe din turmeric, coaja de măr sau ceaiul verde de a reduce inflamația, considerată un factor de risc pentru cancer, din cauza afectării celulelor normale.

Autorii studiului de față au testat 142 de compuși naturali pe celule ale rozătoarelor și celule umane, pentru a vedea care poate inhiba dezvoltarea cancerului și dacă da, în ce mod – individual sau în combinație cu altele. Compușii în cazul cărora s-au obținut rezultatele cele mai promițătoare au fost apoi testate pe animale. Este vorba despre:
  • acidul ursolic, care se găsește în coaja merelor și în rozmarin;
  • curcumina, compusul de culoare galbenă din turmeric;
  • resveratrolul, compus din strugurii roșii și fructele de pădure.

Mecanismul prin care funcționează combinarea acestor substanțe (de exemplu, acidul ursolic cu curcumina sau cu resveratrolul) este că împiedică celulele canceroase să se hrănească cu glutamina, substanța de care au nevoie ca să se dezvolte.

Autorii consideră că prin creșterea concentrației acestor substanțe, cu mai mult decât o alimentație care include aceste alimente ar putea să ofere, s-ar putea obține efecte importante asupra acestui tip de cancer.

Studiul a fost publicat în ediția online a jurnalului Precision Oncology.

Sursa: Medical News Today

Publicat la 12-06-2017 | Vizite: 767 | bibliografie

Alte articole:
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp