Mersul, benefic pentru pacienții diagnosticați cu cancer de prostată

Mersul, benefic pentru pacienții diagnosticați cu cancer de prostată
Trei ore de mers ușor pe săptămână ar putea îmbunătăți calitatea vieții pacienților diagnosticați cu cancer de prostată, arată un recent studiu științific.

Potrivit specialiștilor de la Northwestern University Feinberg School of Medicine, un program de mers lejer, respectat săptămânal, reprezintă exercițiul fizic ideal pentru persoanele care suferă de acest tip de cancer, diminuând considerabil efectele adverse ale tratamentelor medicamentoase.

De asemenea, dacă preferați mersul în pas vioi, 90 de minute sunt suficiente pentru a observa aceleași rezultate satisfăcătoare.  

Printre efectele asociate terapiilor anti-cancer la bărbații cu tumori maligne ale prostatei, se regăsesc: incontinența urinară, tulburările intestinale, disfuncțiile sexuale, oboseala, depresia și creșterea greutății corporale.

În baza unor chestionare completate de 51.529 de bărbați pentru Health Professionals Follow-up Study, echipa de specialitate a analizat efectele mersului lejer și ale altor activități fizice ușoare asupra calității vieții pacienților cu cancer de prostată.

S-au constatat îmbunătățirea semnificativă a stării generale de sănătate și combaterea unor simptome precum oboseala, depresia și creșterea în greutate.

„Persoanele care supraviețuiesc în urma diagnosticului de cancer sunt predispuse la a dezvolta și alte maladii, prezentând un risc mai mare față de persoanele sănătoase. Bolile cardiovasculare, de exemplu, sunt întâlnite mai frecvent în cazul foștilor pacienți oncologici. Mersul este benefic împotriva unui spectru larg de afecțiuni, așadar ar trebui să devină o activitate de rutină, mai ales pentru persoanele care au suferit cândva de cancer”, a încheiat conducătorul științific al cercetării, Siobhan Phillips.

Concluziile prezentului studiu au fost integral publicate în cadrul revistei Journal of Cancer Survivorship: Research and Practice.

Publicat la 16-04-2015 | Vizite: 845 | bibliografie

Alte articole:
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp