Dispozitivul minim invaziv ce ar putea facilita tratamentul cancerului

Autor: Mancaș Mălina , publicat la 05-12-2016

Dispozitivul minim invaziv ce ar putea facilita tratamentul cancerului
Un studiu recent realizat în cadrul Universității din Texas, San Antonio (UTSA) prezintă un nou dispozitiv ce ar putea revoluționa acțiunea în organism a medicamentelor pentru tratarea cancerului.

Cea mai mare problemă ce apare în cazul sistemelor de eliberare controlată a medicamenelor este necesitatea unei doze minime specifice de medicament pentru ca acesta să fie eficient. De asemenea, există o limită privind timpul maxim în care medicamentul poate rămâne în organism, pentru a nu cauza reacții adverse. De aceea, o persoană care necesită doze frecvente de medicație trebuie să ia anumite pastile zilnic la ore fixe sau să i se administreze injectabil tratamentul. Noul dispozitiv, unul implantabil de dimensiuni mici, ar putea reduce necesitatea acestora.

Este vorba despre o capsulă implantabilă umplută cu fluid medicinal ce utilizează peste 5000 de nano-canale pentru a regla rata de eliberare a medicamentului, doza perfectă, astfel încât să fie eficient în organism și să nu afecteze în vreun fel.

Capsula poate elibera medicament pentru câteva zile sau săptămâni, fiind mai indicată pentru medicamente ce necesită eliberare localizată și controlată la anumite perioade, cum sunt tratamentele anticancerigene.

Sursa: Science Daily

Publicat la 05-12-2016 | Vizite: 889 | bibliografie

Alte articole:
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp