Consumul de cafea ar putea reduce riscul de ciroză hepatică (meta-analiză)

Autor: Costin Oana , publicat la 10-02-2016

Consumul de cafea ar putea reduce riscul de ciroză hepatică (meta-analiză)

O meta-analiză a studiilor publicate până în iulie 2015 privind influența cafelei asupra riscului de ciroză a arătat că un consum regulat poate scădea considerabil acest risc.


Ciroza hepatică poate fi fatală, întrucât ficatul se deteriorează progresiv și ireversibil în urma acțiunii repetate a toxinelor la care a fost expus în urma abuzului de alcool sau a hepatitei C cronice.


Citiți aici mai multe despre ciroza hepatică.

Rezultatele acestei meta-analize au implicații majore pentru cei care sunt la risc de a dezvolta această afecțiune. Analiza sugerează rolul protector al cafelei pentru ficat: suplimentarea consumului cu 2 cești de cafea pe zi se pare că poate reduce riscul de ciroză heparică cu 44%, iar în cazul celor deja afectați, riscul de deces se înjumătățește.

În continuare sunt necesare studii clinice care să investigheze mai amănunțit beneficiile și posibilele efecte negative ale consumului de cafea, înainte ca medicii să poată face recomandări pacienților.

Publicat la 10-02-2016 | Vizite: 733 | bibliografie

Alte articole:
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp