Cartofii ar putea reduce riscul de cancer gastric

Autor: Mancaș Mălina , publicat la 08-02-2016

Cartofii ar putea reduce riscul de cancer gastric
Oamenii de știință din cadrul Universității Zhejiang din China au ajuns la concluzia că un consum moderat de cartofi ar putea reduce riscul de a dezvolta cancer gastric, în timp ce sarea, alcoolul și alimentele conservate și procesate cresc acest risc.

Persoanele care consumau o cantitate mai mare de legume albe, cum ar fi cartofi, ceapă sau conopidă, au prezentat un risc de trei ori mai scăzut de a dezvolta cancer decât cei care nu consumau deloc. Au fost analizate 76 de studii privind stilul alimentar și incidența cancerului gastric, incluzând un total de 6,3 milioane de oameni.

S-a arătat că pentru fiecare 100 g de fructe consumate zilnic riscul de a dezvolta cancer s-a redus cu 5%, riscul s-a redus cu 8% pentru fiecare 50 mg de vitamina C – echivalentul a doi cartofi, în timp ce sarea a crescut riscul cu 12%.

Autorii studiului menționează că scăderea incidenței cancerului gastric în țările dezvoltate poate fi rezultatul creșterii consumului de alimente congelate și a disponibilității fructelor și legumelor, precum și reducerea utilizării alimentelor procesate și cu un conținut ridicat de sare.

Fructele și legumele albe sunt importante surse de vitamina C, prezentând efecte protectoare importante împotriva cancerului gastric, fiind însă necesare studii suplimentare în acest sens.

Sursa: The Telegraph

Publicat la 08-02-2016 | Vizite: 536 | bibliografie

Alte articole:
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp