cancerul de col uterin si virusul hpv - informatii

Secțiunea: Cancerul de col uterin
8 comentarii 1
1 isaiacob
1 isaiacob [2c]
15-06-2013, 23:09

Membru din 15-06-2013

Subiecte: 1

Comentarii: 2

buna ziua, as dori sa aflu informatii despre riscul si rolul virusului HPV pt cancerul de col uterin.In urma rezultatelor au reiesit 4 tipuri de HPV din care 3 cu risc ridicat de cancer, cele de tipul :16, 52, 39...M-ar interesa sa stiu cum influenteaza aceste tipuri si dc duc la aparitia cancerului..Interpretarea medicului va fi peste o sapt, eu deja m-am panicat si vr sa stiu informatii mai repede, exista posibilitatea ca in timp sau in prezent sa fac cancer de col uterin?
Va multumesc pentru ajutor.
2 isaiacob
2 isaiacob [2c]
11-06-2013, 16:40

Membru din 15-06-2013

Subiecte: 1

Comentarii: 2

As dori sa mai stiu ce tratament tb sa tin, acum si partenerul meu isi face analizele, in urma cu 5 ani am fost infectata cu vrusul acesta si verucile au fost cauterizate, in prezent nu este vizibil, dar poate reaparea?Cum putem scapa de acest virus amandoi?Daca este prezent la mine, automat l-am infectat si pe el?
3 RaulDuke
3 RaulDuke [7763c]
11-06-2013, 20:00

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

nu neaparat. trebuie sa faci anual examen babes-papanicolau, totusi! musai! asta pentru ca riscul de cancer de col uterin este sporit la cine are aceasta infectie dovedita, dar nu numai. la tine se poate presupune ca este mai mare.
4 clara_p
4 clara_p [6c]
11-06-2013, 22:48

Membru din 08-09-2010

Subiecte: 0

Comentarii: 6

@ isaiacob

Verucile pot fi cauterizate in repetate randuri, iar la un moment dat inceteaza sa mai apara.
Din pacate, de virus nu se scapa niciodata. Ramaneti purtatori si tu si partenerul.
Virusul hpv se ia prin simpla atingere intre zonele genitale.

Aveti aici un film american dedicat in special acestui virus hpv.

http://www.youtube.com/watch?v=Lo6M4NddxeI

* o conferinta tinuta adolescentilor americani despre bolile care se iau prin transmitere sexuala, in principal despre HPV, cu caile de transmisie

HPV este cel mai comun virus transmisibil pe cale sexuală, cel puţin 70% dintre persoanele active sexual vor fi infectate cu acest virus la un moment dat pe parcusul vieţii, susţin specialiştii. Află cum să te protejezi!



Majoritatea tulpinilor nu sunt dăunătoare, însă există câteva tulpini care cauzează diferite tipuri de cancer: gât, cap, organe genitale. Cele mai periculoase sunt tulpinile 16 şi 18 care pot da cancer oral (HPV 16) şi cancer la organele genitale.


6 românce mor zilnic din cauza cancerului de col uterin

Responsabil de majoritatea cazurilor de cancer de col uterin este virusul papiloma uman. Există peste 100 de tulpini HPV, majoritatea fiind inofensive şi infecţiile trecând de la sine. De cancerul de col sunt responsabilele tulpinile 16 şi 18. Simptomele apar mai târziu, de cele mai multe ori când boala este într-un stadiu foarte avansat, deoarece evoluţia bolii este foarte "silenţioasă". Dar atunci când simptomele se manifestă trebuie să fii atentă la ele şi să mergi de urgenţă la medicul ginecolog. Iată ce simptome trebuie să te alarmeze:

Sângerări şi durere la contactul sexual
Sângerări vaginale anormale
Dureri de spate
Secreţii vaginale neobişnuite
Dureri pelviene
Sângerări după ce ai intrat la menopauză
Menstruaţie mai abundentă şi de lungă durată.


Cazurile de cancer oral, în creştere


Virusul HPV este una dintre cauzele principale pentru cancerul oral, conform Oral Cancer Foundation. HPV16 este cel mai cunoscut ca fiind responsabil pentru cancerul oral. Peste 50% din cazurile de cancer oral apar din cauza acestuia. Zonele în care se întâlneşte cel mai des cancerul oral legat de HPV sunt limba şi amigdalele, iar cazurile de cancer oral în aceste locuri a crescut în ultimii ani, afectând atât bărbaţii, cât şi femeile. Printre cauzele care favorizează apariţia acestui tip de cancer se numără:

- practicarea sexului oral, în special cu mai mulţi parteneri;
- consumul de alcool şi tutun, persoanele care fumează şi beau având un risc cu 15% mai mare.


Dacă depistezi cancerul oral în faza începătoare are şanse mari de vindecare, rata de supravieţuire fiind de 80-90%.


Cum poţi să previi cancerul provocat de HPV?


1. Practică sexul protejat, aceasta fiind este cea mai sigură soluţie. Folosirea prezervativului este recomandată în orice situaţie şi pentru orice tip de sex;
2. Persoanele care au mai mulţi parteneri au un risc mai mare de a contacta virusul. De aceea, cunoaşterea partenerului şi a stării sale de sănătate este de asemenea un mod bun de a evita infecţia cu HPV;
3. Evită consumul excesiv de alcool;
4. Renunţă la fumat;
5. Mergi la ginecolog cu regularitate pentru a face testul Papanicolau. Este un test care detectează anomaliile celulelor de la nivelul colului uterin;
6. Prin efectuarea unui vaccin împotriva virusului papiloma uman (HPV), după cum recomandă medicii. "Vaccinarea şi testarea periodică Babeş-Papanicolaou pot duce la reducerea cu 94% a riscului de a dezvolta cancer de col uterin", atenţionează dr. Ruxandra Dumitrescu, medic primar ginecolog la Spitalul Cantacuzino din Bucureşti.

P.S.: Respecta regulile de mai sus, mergi din cand in cand la plafar si cere produse care sa iti creasca imunitatea, mananca sanatos si stai linistita. Du o viata chibzuita si roaga-te la Dumnezeu sa te protejeze de boli.
5 suzanne5646
5 suzanne5646 [1c]
12-06-2013, 00:36

Membru din 12-06-2013

Subiecte: 0

Comentarii: 1

Buna seara,
Motivul pentru care va deranjez este rezultatul testului papanicolau care ma ingrijoreaza si as dori sa ma ajutati cu mai multe lamuriri pana la urmatoarea vizita la medic pentru interpretarea rezultatului.
Aspectul Colului- cu leziuni vizibile
Status hormonal - ciclica
Originea esantionului - cervicala
Calitatea frotiu- satisfacator pentru evaluare
Anomalii ale celulelor epiteliale scuamoase - Leziune intraepiteliala de grad inalt ( HSIL )
Observatii: Frotiul indeplineste criteriul de celularitate minima.Celulele zonei de transformare/endocervicale sunt prezente.Prezenta de celule superficiale si celule intermediare, dispuse in placarde sau izolate, sunt fie fara atipii nucleare, fie cu usoara crestere a volumului nuclear( membrana nucleara este regulata, iar cromatina uniform distribuita). Celule parabazale/metaplaziaste izolate cu nuclei crescuti in volum ( membrana nucleara cu contur neregulat si cromatina cu densitate crescuta ). Unele dintre aceste celule sunt dispuse in grupuri tridimensionale, la exterior aceste celule prezinta modificarile amintite.Numeroase hematii.Numeroase PMN-uri izolate sau in grupuri de dimensiuni variabile.Concluzie : LEZIUNE INTRAEPITELIALA DE GRAD INALT ( HSIL ).

iNDICATII: chiuretaj bioptic.
Diagnostic : Displazia colului uterin

Marea mea rugaminte este sa imi explicati pe intelesul meu ce inseamana si ce se poate intampla si care ar fi pasii de urmat. Astept raspunsul Dumneavoastra.
Cu stima, Suzanne
6 RaulDuke
6 RaulDuke [7763c]
12-06-2013, 09:41

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

pe scurt: colul tau are niste leziuni care au un risc crescut de a se transforma intr-unele mailgne, motiv pentru care a indicat si anatomopatologul chiuretajul in scop atat diagnostic cat si de tratament, cat si practic preventiv.
7 isaiacob
7 isaiacob [2c]
12-06-2013, 10:33

Membru din 15-06-2013

Subiecte: 1

Comentarii: 2

grav este ca infectia este instalata in rana de pe colul uterin, va multumesc f mult pentru sfaturi si ajutor, Am inteles ca rana tb cauterizata, as vrea sa stiu daca aceasta va fi cauterizata, iar tratamentul ce -l va recomanda medicul va duce la disparitia hpv-ului, Mai st 2 zile pana la interpretarea analizelor, sper ca medicul sa ma lamureasca cu totul, merg la Sanador, la dr.staicu Bogdan, Ideea este ca verucile le-am avut acum 5 ani, pana acum nu au recidivat si sper sa nu se intample, virusul este instalat in corp, dar este posibil ca partenerul sa-l fi luat?Si el asteapta rez.analizelor, m-as simti ingrozitor sa stiu ca l-am infectat si pe el,
8 RaulDuke
8 RaulDuke [7763c]
12-06-2013, 21:02

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

nu se va obtine "disparitia HPV-ului". infectia contractata de partenerul de sex masculin cel mai probabil va ramane asimptomatica, pentru el.
Răspunde la topic
8 comentarii 1
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp