ce inseamna carcinom epidermoid de endocol?

Secțiunea: Interpretare analize si examen anatomopatologic
2 comentarii 1
1 gabi_marya
1 gabi_marya [0c]

Membru din 01-01-2014

Subiecte: 1

Comentarii: 0

BUNA SEARA
mama in varsta de 53 ani a fost diagnosticata de curand in urma biopsiei cervicale cu CARCINOM EPIDERMOID DE ENDOCOL.
A mers la consult oncologic la Bucuresti ,iar medicul i-a spus ca are STADIUL 2B si i s-a recomandat 25 sed radioterapiei iar in ianuarie 2009 este prog pt HITERECTOMIE TOTALA.
As dori daca se poate sa mi se spuna cat de grav este ST 2B si ce inseamna Carcinom epidermoid de endocol?si cum putem afla daca este malign sau benign?
multumesc.
2 alessia5158
2 alessia5158 [9c]
30-10-2008, 23:52

Membru din 01-01-2014

Subiecte: 0

Comentarii: 9

Presupun ca ori nu ai fost impreuna cu mama la control ,ori ca nu ai calculator ca sa te poti informa singura ori doresti informatii de la un alt specialist oncolog.Pe ac forum medicii fac voluntariat,deci raspund rar.In ipoteza ca nu ai la dispozitie mijloace de informare,desi mi-e greu, iti raspund eu: Carcinomul epidermoid de endocol este o forma de cancer de col uterin ; stadiul 2B inseamna invazia parametrelor fara a ajunge la peretele exavatiei. Succesiunea mijloacelor terapeutice in ac. caz este: iradiere(radioterapie),chirurgie(histerectomie totala),chimioterapie,tratament adjuvant. Fi alaturi de mama ta,iubirea si atasamentul tau pot face minuni :ea va stii ca nu e singura in lupta ei cu boala!! D-zeu sa va dea puterea sa invingeti !! Sanatate multa!!
Răspunde la topic
2 comentarii 1
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp