Rezultat biopsie pulmonara - adenocarcinom!

Secțiunea: Cancer pulmonar (bronhopulmonar, plamani)
2 comentarii 1
1 viorel1989
1 viorel1989 [0c]
16-05-2013, 20:13

Membru din 16-05-2013

Subiecte: 1

Comentarii: 0

Buna ziua!In urma unei biopsii rezultatul arata astfel:
Fragment tumora pulmonara stanga : 3 fragmente - dimensiuni intre 3/2/3 mm si 5/4/5 mm, de culoare alb-sidefie, incluzionat in totalitate.
Fragmente tumoarale celule relativ uniforme, rotund ovalare citoplasma palida sau clara, nuclei rotunzi tahicromatici, dispuse in plaje si in cuiburi inconjurate de septuri conjunctive.
Concluzia: adenocarcinom moderat diferentiat, g2!

Va rog sa-mi spuneti cat de complicata este situatia.Clar vorbim de cancer, insa ma intereseaza in ce stadiu se afla boala.Cat de grav este?

Maine va consulta si un oncolog insa doresc sa aflu si opinia dumneavoastra!Va multumesc!Multa sanatate!
2 RaulDuke
2 RaulDuke [7763c]
16-05-2013, 20:13

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

biopsia foloseste la a certifica diagnosticul de cancer, eventual si a spune si ce tip microscopic este. totusi nu poate spune "stadiul" decat atunci cand s-a facut o operatie ampla de scoatere a tumorii si altor tesuturi afectate de prin jur. altfel "stadiul" se refera la cat de extins este cancerul si, evident, asta nu se vedea pe o simpla biopsie din tumora ci eventual printr-un examen de bilant complet, care sa includa si niste investigatii imagistice, cum ar fi un CT de torace si abdomen + in functie de ce alte simptome mai are.
Răspunde la topic
2 comentarii 1
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp