Resurse despre ultimele metode de tratament ale Glioblastomului

Secțiunea: Glioblastom
1 comentarii 1
1 as97
1 as97 [0c]
02-12-2021, 05:52

Membru din 02-12-2021

Subiecte: 1

Comentarii: 0

Salutare tuturor!

Vreau să sar în ajutor cu acest topic persoanelor care se simt, pe bună dreptate, descurajate de prognosticul crunt al Glioblastomului Multiform.

Conform ultimelor date, prognosticele, dacă se urmează tratamentul standard, sunt:

- 25-40% de a trăi un an de la diagnostic
- 17-26, 5% de a trăi doi ani de la diagnostic
- 1, 8% sau 3-7% de a trăi cinci ani de la diagnostic

În țările dezvoltate, media de supraviețuire de la primirea diagnosticului, în cazul în care se respectă protocolul standard de tratare, este de 12-15 sau 12-18 luni, iar valoarea mediană de supraviețuire este de sub un an.

Dacă Glioblastomul Multiform NU este tratat, media de supraviețuire de la primirea diagnosticului este de 3 luni.

Protocolul standard pentru tratarea Glioblastomului este cel al lui Stupp, publicat în 2005, și anume: rezecție maximală de siguranță, urmată de radioterapie de 60 Gy (2 Gy pe zi, cinci zile pe săptămână timp de șase săptămâni) concomitent cu chimioterapie cu Temozolomidă (75 mg pe metru pătrat de suprafață corporală pe zi, șapte zile pe săptămână), după care Temozolomidă adjuvantă post-radioterapie (șase cicluri constând din 150-200 mg pe metru pătrat de suprafață corporală timp de cinci zile pentru fiecare ciclu de 28 de zile).

Totuși, în ultimii ani s-au mai propus multe tratamente pentru Glioblastomul Multiform, unele dintre ele cu rezultate interesante. Mai jos, las link-uri cu resursele credibile, cu baze științifice și medicale solide, găsite pe internet.

Tratamente noi și studii clinice în desfășurare pentru Glioblastom: https://brainstrust.org.uk/gbm/gbm-treatment-trials/

Cum și-ar trata un expert Glioblastomul: https://cancercommons.org/latest-insights/how-an-expert-would-treat-his-own-glioblastoma/

Cazuri povestite despre persoane cu Glioblastom și alte resurse valoroase: https://www.glioblastomamultiforme.it/en/

Am găsit că dispozitivul Optune ar costa $21.000 pe lună. Din studii reiese că, în medie, crește speranța de viață cu 4-5 luni, dacă este purtat minimum 18 ore pe zi.

Pentru vaccinul IOZK, prețurile sunt variabile, dar nu depășesc € 55.000 pentru un tratament complet (sunt necesare minimum două tratamente complete pentru a maximiza efectele vaccinului).
Răspunde la topic
1 comentarii 1
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp