Posibil cancer pancreatic: stadiu? optiuni tratament? | Forum despre Cancer

Posibil cancer pancreatic: stadiu? optiuni tratament?

Secțiunea: Interpretare analize si examen anatomopatologic
3 comentarii 1
1 sf_new Raportează conținut inadecvat Trimis: 10-08-2018, 16:02:51

Membru din 10-08-2018

Subiecte: 1

Comentarii: 1

Buna ziua,

Bunica mea a fost supusa recent unui ecografii din cauza unor dureri abdominale cu iradiere in zona spatelui, in urma careia a primit o noua recomandare pentru efectuarea unui examen CT, existand suspiciunea unei tumori pancreatice. Rezultatele de la CT au venit azi, cu recomandare de continuare investigatii, tratament si internare la spitalul Fundeni, iar in buletinul de interpretare a rezultatelor se precizeaza:
- la nivelul portiunii caudale pancreatice: proces proliferativ cu dimensiunea 54 x 43 mm, heterodens, captare neomogena, cu zone de necroza, imprecis delimitata, cu mansonarea venei splenice si extensia leziunii la nivelul hilului splenic, in contact cu fascia pararenala stanga, extensia leziunii ajunge pana la nivelul jonctiunii corporeo-caudale;
- ficat, splina, glande suprarenale, rinichi, vezica urinara cu aspect normal;
- fara lichid liber intraperitoneal;
- CONCLUZII: proces expansiv caudal pancreatic infiltrativ.

Ma puteti ajuta, va rog, cu urmatoarele informatii:
- care ar fi stadiul bolii, avand in vedere dimensiunile tumorii si localizarea conform datelor din buletin (care contine destul de multi termeni de specialitate, "mansonarea venei splenice", "hilul splenic", "fascia pararenala", "jonctiunea corporeo-caudala")?
- credeti ca este posibila operatia in aceste conditii?
Multumesc anticipat.
2 RaulDuke Raportează conținut inadecvat Trimis: 10-08-2018, 16:28:19

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7354

Răspuns pentru (sf_new, Azi, ora 16:02:51):


stric pe baza descrierii de mai sus, da, potential este operabil, de catre un chirurg specializat, intr-un centru cu mare experienta in tumorile de pancreas. dar examenul CT poate fi insuficient, e important ca medicii care ar putea sa opereze sa consulte cazul mai inainte, inclusiv imaginile.
3 sf_new Raportează conținut inadecvat Trimis: 10-08-2018, 16:43:36

Membru din 10-08-2018

Subiecte: 1

Comentarii: 1

Multumesc pentru raspuns. Sa inteleg ca Fundeni ar fi o optiune buna avand in vedere experienta de lucru cu tumorile de pancreas, sau aveti o alta sugestie?
3 comentarii 1
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Acest site folosește cookies. Continuând navigarea vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK