polip tubulo-vilos cu displazie severa

Secțiunea: Cancerul de colon
1 comentarii 1
1 cristina.stoica

Membru din 01-01-2014

Subiecte: 1

Comentarii: 0

Buna ziua,

Am mare nevoie de un sfat. Mama (63 ani) a fost operata de cancer la colon in februarie anul trecut in urma exam anatomo-patologic a rezultata grad I fara extrindere la nivel celular. Operatia a decurs foarte bine tumoarea a fost scoasa in totalitate, intestinul s-a vindecat fara probleme. La trei luni dupa operatie la colonoscopia de control s-a depistat o formatiune protuziva vegetanta cu diagnostic pseudopolip inflamator care dupa alte 3-4 luni s-a transformat in : "mici fragmente de mucuoasa colonica prezentand aspecte histologice compatibile cu un polip tubulo-vilos cu displazie severa. Nu exista metastaze iar stare de sanatate a mamaei este foarte buna.
Dimensiunea nu s-a modificat are aprox 2 cm insa, daca dupa primul rezultat adica formatiune vegetanta ni s-a spus ca nu e nevoie de operatie la a doua biopsie ni s-a spus ca trebuie operata cat mai repede deoarece tumoarea se transforma si e mai bine sa fie tratata din timp. Eu am indoieli in privinta necesitatii operatiei si temeri in ceea ce priveste anusul contra-naturii. Am uitata sa mentionez polipul actual este situat aproape de cec la cativa cm si nu poate fie scos prin rezectie colonoscopica si nici laparoscopic deoarece se afla undeva intr-o curbura si exista riscul distrugerii peretelui colonic.Astept un sfat in ceea ce priveste operatia, multumesc mult!
Răspunde la topic
1 comentarii 1
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp