Neurofibrosarcom

Secțiunea: Sarcoame
2 comentarii 1
1 georgi802005
1 georgi802005 [0c]
13-10-2011, 12:19

Membru din 13-10-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 0

Mama mea a fost diagnosticata cu Neurofibrosarcom (Scwannom malign). A fost operata, iar rezultatul biopsiei a fost Tumoare maligna de teaca de nerv periferic (MPNST) bine diferentiata (G1). Limfoganglioni cu foliculi hiperplazici.
Mentionez ca a fost operata la o sectie de neurochirugie si chirurgie cardiovasculara, medicii de aici indrumandu-ne spre o sectie de oncologie pt tratament. Daca ati mai auzit de astfel de cazuri va rog din suflet dati-mi un semn, am citit ca aceasta boala este foarte rara si totodata mult mai agresiva decat cancerul. Vreau un medic, care sa stie de ce tratament are nevoie si ce pasi trebuie sa urmeze in continuare. Multumesc
2 RaulDuke
2 RaulDuke [7763c]
13-10-2011, 12:19

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

este vorba de un cancer de teaca a nervului periferic. este in sine un cancer, este o forma foarte foarte rara si cu biologie si evolutie oarecum imprevizibila.
tratamentul principal este CHIRURGICAL. daca operatia este efectuata cu succes, marginile de rezectie nu sunt invadate si nici ganglionii limfatici, nu se mai indica nici un alt tratament ci numai urmarire pe termen lung. in functie de alte criterii, oncologul poate sa considere si sa recomande iradiere. tratamentul sistemc, cu citostatice, nu se indica decat in situatiile recidivate si inoperabile, cu metastaze, etc.
ca pas urmator va recomand un consult oncologic. tratament oncologic insa e improbabil ca veti urma, cu mentiunea ca eu nu stiu datele din buletinul anatomopatologic sau protocolul chirurgical.
va urez succes!
Răspunde la topic
2 comentarii 1
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp