marker tumoral ca 125

Secțiunea: Interpretare explorari imagistice
3 comentarii 1
1 alina7aug
1 alina7aug [3c]

Membru din 01-01-2014

Subiecte: 3

Comentarii: 3

buna ziua!as vrea sa stiu care ar putea fi motivul pt care desi in urma cu 3 luni,markerul a fost 5,acum a crescut la 10?mentionez ca mama are 47 ani si a fost operata in urma cu 1 an,avand cancer ovarian.la momentul operatiei,nu a facut CA 125 fiindca initial s-a crezut ca e vorba de un fibrom.nici macar gradul bolii nu-l stim,pt ca am inteles ca se stabileste inainte de operatie.a urmat un tratament cu citostatice-6 sedinte.rezultatul markerului a fost o data 10,apoi 5,acum din nou 10.ce e de facut?astept un sfat,orice...pt toata situatia asta.am 25 ani,am mare nevoie de ea...si ea de mine.e adevarat ca nu sunt sanse prea mari sa traiasca mai mult de 5 ani?
2 M.D.
2 M.D. [29c]

Membru din 01-01-2014

Subiecte: 0

Comentarii: 29

Atât valoarea de 5, cât şi valoarea de 10 sunt normale. În general, nivelul de peste 40 este îngrijorător. Este o eroare de a supraaprecia importanţa markerului CA 125: valorile lui nu sunt nici sensibile, nici specifice pentru cancerul ovarian. Pe de altă parte, o persoană care după operaţie a avut 5 şi după câteva luni are 40, arată că lucrurile nu merg în direcţia bună şi că este probabil vorba de recădere sau de metastaze.
Pentru a aprecia speranţa de viaţă (aproximativ, că exact o apreciază Dumnezeu), cel mai important criteriu este rezultatul examenului anatomopatologic postoperator.
3 petre.nicoleta73@yahoo.com

Membru din 01-01-2014

Subiecte: 1

Comentarii: 3

Si sora mea a fost diagnosticata cu ,,formatiune tumorala",pe ovarul stang, rezultatul marker-ului tumoral fiind de 41,6.Un medic a zis ca trebuie operat de urgenta ,un altul ca se rezolva cu o sarcina. Are 28 de ani. Sufera de tromboflebita Va rog sa-mi spuneti ce este de facut.Pe care medic sa-l ascultam.
Răspunde la topic
3 comentarii 1
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp