Marijuana medicinala

Secțiunea: Alte tratamente in cancer
115 comentarii 1 23 4 5 6 INAINTE ›
21 stevens
21 stevens [301c]
07-03-2012, 13:16

Membru din 20-01-2013

Subiecte: 0

Comentarii: 301

Ok ! Asa cum spus mai inainte aveti toata stima mea pt munca pe care o faceti pt bolnavi ! Eu am vrut sa ajut concret si rapid, pt ca avizarea acestor medicamente in mod sigur dureaza o mica vesnicie ! Tocmai ce s-au interzis anul trecut o categorie deproduse oarecum similare !
Bagati pur si simplu in casuta de cautare de pe site numele medicamentului sau medicamentelor dorite, vedeti daca exista in stoc undeva si apoi sunati la firma respectiva pt comanda ferma si expedierea lor ! Ce atata filosofie !
Eu am cautat dupa substanta activa si mi-a returnat doar un spray ff scump !

Cu aceeiasi stima ! Si respect !
22 Georgian Florea
22 Georgian Florea [5c]
07-03-2012, 13:32

Membru din 07-03-2012

Subiecte: 0

Comentarii: 5

Buna ziua!Prin "marijuana medicinala" se pot intelege foarte multe lucruri.
Intr-adevar in unele tari exista anumite medicamente care au la baza canabinoizi sintetici, aceste medicamente fiind sub control strict, si prescris in anumite conditii.
Cannabisul contine foarte multi compusi, multi foarte daunatori, altii benefici intr-o oarecare masura.Oamenii de stiinta au extras si sintetizat anumiti compusi(cannabinoizi) pe care i-au folosit in fabricarea unor medicamente, in folosirea carora au observat anumite beneficii in tratarea anumitor boli.De la aceasta premiza pleaca multi care militeaza pentru legalizarea consumului de marijuana.
De la folosirea unui medicament care contine substante extrase, sintetizate din cannabis si consumul de marijuana cu speranta ca "face bine organismului", aceste lucruri sunt total diferite si nu au nimic in comun.Consumul constant de marijuana dauneaza destul de grav sanatatii, afectand plamanii mult mai grav decat fumatul de tutun, afectand memoria si totodata comportamentul social.Probabil ati auzit de faptul ca in California oricine care are o prescriptie de la medic se poate duce la un magazin si poate cumpara "iarba" legal, dar acest lucru fiind valabil doar in acest stat din cate stiu, si subiectiv fiind, avand motive pur economice, neavand o baza medicala concreta ci doar folosindu-se de acest context pentru a controla traficul cu acest drog si folosirea beneficiului economic la fel ca si in Olanda si Cehia.
Revenind la toppicul dvs., pentru ce militati de fapt :pentru legalizarea consumului sau pentru folosirea medicamentelor respective, lucru care consider ca are slabe sanse sa se adevereasca tinand cont de sistemul nostru medical asa de ruinat incat nici citostaticele de baza nu le gasim si acum mai rau nici morfina.
Este un subiect foarte interesant dar probabil exista putini oameni care sa stie de fapt despre ce e vorba.
Stima!
23 RaulDuke
23 RaulDuke [7763c]
07-03-2012, 14:17

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

desigur ca nu ma intereseaza ABSOLUT DELOC aspectul "legalizarii consumului de marijuana" sub valenta sociala, de "narcotic usor" a problemei. de asemenea nu ma intereseaza prea tare nici macar aplicatiile tetrahidrocanabinolului (dovedite fara ecihvoc deja) in alte ramuri ale medicinei, cum ar fi tratamentul de urgenta al glaucomului sau in Alzheimer. tot ce ma intereseaza, ca oncolog si in spiritul acestei sectiuni a forumului, sunt APLICATIILE MARIJUANEI IN TRATAMENT pentru greata si varsaturile produse de TRATAMENTEL CITOSTATICE, si, secundar, dar la fel de important poate, pentru tratamentul (tot in oncologie) a ceea ce inseamna paliatie - tratamentul inapetentei/anorexiei (inca nu exista un medicament mai eficient care sa dea pofta de mancare), al durerii, etc.
recunosc ca titlul nu este mai explicit, dar deja ne aflam pe sectiunea destinata cancerului, deci nu se mai pune problea de selectie a eventualilor forumisti si, de asemenea, nu mi s-a parut potrivit nici sa dau un titlu prea lung, prea complicat sau prea tehnic, intru cat nu ma adresez specialistilor in domeniu si nici nu ma intereseaza pareri de specialisti, ci pareri de oameni care pur si simplu au avut nevoie de un tratament suplimentar in lupta lor sau a apropiatilor lor cu cancerul, dar nu au avut parte si poate ca nici nu au stiut de aceasta varianta.
24 Georgian Florea
24 Georgian Florea [5c]
07-03-2012, 15:24

Membru din 07-03-2012

Subiecte: 0

Comentarii: 5

Intr-adevar exista multe state (inclusiv Israel) in care este prescrisa marijuana in anumite situatii in special in situatiile cum sunt cele in timpul si dupa chimioterapie pentru refacerea apetitului si pentru a combate greata si varsaturile dar este contraindicat a fi fumata din cauza riscului crescut in dezvoltarea cancerului de plamani (riscul fiind mai crescut daca este fumata atat in timpul tratamentului cat si imediat dupa incetarea chimioterapiei si radioterapiei), deci legea este putin paradoxala tinand cont ca in unele tari se pot cumpara tigari gata facute cu aceasta prescriptie.
Din cate am observat pe forumuri straine folosirea marijuanei in prepararea unor produse de patiserie urmand a fi consumate de pacienti sau fumata la un vaporizator care arde toxinele eliminand doar substanta benefica sunt raportate de pacienti ca fiind benefice, atat ca ridica moralul persoanei respective cat si ca elimina greata si varsaturile, aceasta fiind mai buna decat multe medicamente.Multe tari si din UE tolereaza consumul intr-o oarecare masura, in unele tari fiind chiar legal, fireste sub anumite limite.
Cat despre tratarea Alzheimer`ului, personal sunt in dubii, tinand cont ca fumatul de marijuana duce la pierderi de memorie atat pe moment, cat si pe perioade lungi, persoana consumatoare avand `caderi frecvente de retea` si dupa incetarea consumului.
Consider ca legalizarea si tolerarea consumului dar si uzului medical (limitat) a fost realizata in tari in care consumatorii fiind atat de multi si ajungand consumul sa fie atat de comun incat nu si-ar mai fi avut rostul ilegalitatea, fireste traficul fiind pedepsit aspru.Subiectul acesta totusi nu prea isi are rostul la noi, tinand cont de faptul ca DETINEREA, CONSUMUL, VANZAREA, CULTIVAREA SUNT ASPRU PEDEPSITE DE LEGE.
25 RaulDuke
25 RaulDuke [7763c]
07-03-2012, 15:49

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

tocmai motivul pentru care acest subiect cred ca ARE rost la noi, inclusiv pe acest forum, intrucat legile nu vin de undeva de sus, dintre stele, ci sunt facute DE oameni PENTRU oameni.

riscul de a dezvolta cancer la plamani, te asigur, este CU MULT MAI MIC decat el al, de exemplu, chimioterapiei sau radioterapiei. pentru cineva care are si care urmeaza tratament oncologic cu scopul de control al bolii si al simptomelor, te asigur ca, oncologic vorbind, este ca si cum ar sta intr-o ploaie torentiala fara umbrela si si-ar face griji ca a varsat un paharel de apa pe camasa.

poate deci ca a sosit momentul ca, la noi in tara, utilizarea acestei substante in scop medical, cu indicatie specifica si prescriptie de la medic, sa nu mai fie condamnata DE LEGE, sau cel putin sa nu mai fie privita cu asemenea prejudecata. ti se pare ca, de exemplu, morfinele sunt ceva mai "lejer" sau mai "acceptabil", din cel putin acest punct de vedere ?
26 Georgian Florea
26 Georgian Florea [5c]
07-03-2012, 16:45

Membru din 07-03-2012

Subiecte: 0

Comentarii: 5

Cu siguranta nici "morfinele" nu sunt mai lejere sau mai acceptabile, se stie faptul ca si heroina si cocaina erau folosite in medicina, pana s-a observat partea "economica" a acestor substante de catre persoane neautorizate dar si raul produs fizic si tocmai de aceea s-a interzis folosirea lor..
Aici apare problema de ordin juridic :cine are voie sa vanda, sa furnizeze sau sa cultive aceasta planta cu scopul medical ?Trebuie emise o multime de legi care sa tina sub control acest lucru intr-un mod strict, si tinand cont de faptul ca si pentru a cultiva canepa industriala este nevoie de o multime de autorizatii si avize speciale este foarte dificil.
In plus avem garantia ca face mai mult bine decat rau ?pe deoparte sunt facute studii care atesta beneficiul in tratarea bolnavilor de cancer sau mai bine zis "alinarea" senzatiilor de dupa chimioterapie, dar pe de alta parte avem studii care dovedesc contrariul.Acum vine intrebarea :de ce nu in toate tarile este legalizata folosirea in scop medical ?Sa fi fost legalizata doar din punct de vedere economic, statul dorind sa tina sub control consumul de droguri.
Plus ca ne lovim de birocratia din Romania, astia nu sunt in stare sa gestioneze medicamentele de baza pentru tratarea cancerului deci ce discutam SF-uri care pur si simplu nu isi au rostul tinand cont de problemele de baza care le are sistemul romanesc sanitar.Din aceasta cauza consider ca este ultima problema de rezolvat in tratarea bolnavilor de cancer.
Prietenei mele i-a fost prescris Natulan, un medicament care in afara de faptul ca nu se mai produce (lucru confirmat de producator) nici macar nu mai exista in nomenclator.In afara realizandu-se alte tratamente in tratarea limfomului.
Imi cer scuze daca am deviat de la subiectul principal dar voiam sa subliniez sistemul invechit si neeficient de la noi.
27 RaulDuke
27 RaulDuke [7763c]
07-03-2012, 20:15

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

totusi nu intrezaresc concluzia ta vis-a-vis de subiectul de fata.
28 Georgian Florea
28 Georgian Florea [5c]
07-03-2012, 21:02

Membru din 07-03-2012

Subiecte: 0

Comentarii: 5

Concluzia mea este ca prioritara este reformarea sistemului sanitar romanesc, astfel incat sa nu mai existe crize de medicamente de orice fel, si tratarea pacientilor mai ales cei bolnavi de cancer cu tratamente optime si eficiente (cea mai mare rata a mortalitatii in randul bolnavilor de cancer din UE este inregistrata de tara noastra).
Este mult prea devreme si de prisos discutarea acestui aspect al folosirii marijuanei atat timp cat noi stam prost din prisma de baza a tratamentelor aplicate.Va apreciez totusi curajul in abordarea acestui aspect tinand cont de calificarea dvs.
29 RaulDuke
29 RaulDuke [7763c]
07-03-2012, 21:19

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

da, multumesc! in orice caz consider ca te inseli foarte tare, intru cat nu vad cum o legiferare a prescriptiei de tetrahidrocanabinoizi in oncologie poate IN ORICE FEL sa impieteze atat de necesara "reformare a sistemului" care tot prin legi noi va fi facuta, nu altfel.
30 stevens
30 stevens [301c]
07-03-2012, 21:34

Membru din 20-01-2013

Subiecte: 0

Comentarii: 301

Ati gasit medicamentele necesare dr Duke !? Poate imi spuneti si mie (eventual pe privat) cum se numesc ele, sa le caut si eu ! Cat despre legiferare nu prea cred ca veti avea parte curand, important este ca bolnavii sa aiba acces la cele mai potrivite si avansate tratamente existente !
Aceeiasi stima !
31 RaulDuke
31 RaulDuke [7763c]
07-03-2012, 21:52

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

social vorbind, nu mi se pare atat de important ca bolnavii sa aiba acces la "cele mai importante" medicamente disponibile. nu suntem o tara bogata si nu suntem o tara in care contribuabilul obisnuit sa fi cotizat atat de mult incat fiecaruia sa-i fie acoperit tratamente de mii si zeci de mii de euro. in schimb cred ca este mult mai important, esential chiar, ca medicamentele ieftine si eficiente sa fie disponibile tuturor. ca analogie: la ce imi foloseste ca in clinica Prof. Irinel Popescu se efectueaza transplante hepatice, cand in teritoriu exista atatia oameni care mor de pneumonie ? la fel si cu medicamentele din oncologie.
32 stevens
32 stevens [301c]
07-03-2012, 22:42

Membru din 20-01-2013

Subiecte: 0

Comentarii: 301

Va eschivati de la raspunsuri concrete ! De ce nu dati numele medicamentelor-minune ? Probabil ca medicamentele sunt disponibile in 7-10 zile asa cum spun ei pe site, insa dv nu mai sunteti atat de convins de oportunitatea si utilitatea lor ?! Cand m-am referit la accesul cele mai bune tratamente, am avut in vedere strict accesul romanilor doritori la acest mult dezbatut thc, restul tratamentelor stiu ca sunt standardizate !
Consider ca sistemul sanitar romanesc este imens mai bun fata de nivelul cotizatiilor platite ! Iar ca accesibilitate nici nu mai incape vorba, cred ca suntem campioni mondiali !
33 Georgian Florea
33 Georgian Florea [5c]
07-03-2012, 23:19

Membru din 07-03-2012

Subiecte: 0

Comentarii: 5

@stevens:Principalele medicamente care contin cannabinoizi sunt nabilone, sativex, canasol si marinol (wikipedia)
@RaulDuke: Tocmai asta este problema majora: medicamentele ieftine si eficiente de care vorbiti nu mai sunt importate la noi in tara sau chiar produse (spre exemplu Natulan) din lipsa profitului, motiv cat se poate de banal, si din cauza termenului extrem de lung in care sunt virati banii de catre CNAS catre companiile farmaceutice.
34 RaulDuke
34 RaulDuke [7763c]
07-03-2012, 23:23

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

sarcasm ? sigur, poate fi raspunsul la orice. sunt mai multe produse disponibile, nu ma intereseaza numele lor, atata timp cat s-a dovedit ca are eficienta excelenta atat ca antiemetic cat si ca anxiolitic, antialgic si inductor de pofta de mancare, inclusiv intr-o forma bruta de tzigareta cu cannabis indica. "la ei pe site" nu am gasit nici o forma farmaceutica, doar listarea substantei ca atare.

in orice caz, discutia despre sistem, in aceeasi masura, nu isi are locul aici si nu stiu care dintre noi este mai avizat sau mai putin avizat sa vorbeasca despre asta. nu acesta e subiectul in tema. subiectul, daca vrei si pentru tine, este daca tu contesti pe baza unor argumente solide eficienta canabinoizilor in tratamentul antiemetic inerent cu chimioterapia, in speta in comparatie cu alte strategii terapeutice. ai asemenea argumente, pe baza carora sa te impotrivesti acestui tip de tratament ? sau care e problema de fond, dincolo de digresiunea cu "sistemul" ???
35 stevens
35 stevens [301c]
08-03-2012, 14:34

Membru din 20-01-2013

Subiecte: 0

Comentarii: 301

Dr Duke ! Eu am facut ce am putut mai bine legat de acest subiect, adica v-am oferit o posibila cale, rapida si LEGALA, de a procura medicametul pt bolnavi ! La efecte antiemetice nu ma pricep, mi-am spus deja parerea (ghimbir si ulei de menta ) ! Mai multe poate sa va spuna Georgian, pare mult mai in tema decat mine, cititi cu atentie tot ce a scris ( in special referitor la forma de inhalare) !

Pe viitor o sa evit conversatiile cu dv pt ca sunteti f alunecos in discutii, autosuficient si prezentati fracturi mari de logica (poate intentionate), de ex - doriti legalizarea inaintea stabilirii eficientei, insa respingeti din start posibilitatea de a-l putea achizitiona pur si simplu, doriti parerea tinerilor care nu au folosit asa ceva, dar nu va intereseza parerile specialistilor (!?).etc

Le doresc La Multi Ani ! tuturor suferinzilor de cancer, insanatosire grabnica, iar mamelor si fiicelor acestora putere si rabdare pt a-i ingriji si a se ruga pt cei bolnavi !
Rugati-va cu nadejde Maicii Domnului, Sf. Nectarie, Sf Ioan Rusul, Sfintilor Martiri de la Aiud si in mod sigur veti capata ajutor ! Sper sa deschid cat de curand un subiect despre marele ajutor in vindecarea cancerului oferit de acesti mari sfinti !
36 RaulDuke
36 RaulDuke [7763c]
08-03-2012, 16:08

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

am inteles cam de unde "vii" tu cu ultimul paragraf al ultimei tale postari, cand ai virat scurt de la "nestramutabila stima" la delirul religios, desi nu pot spune ca nu aveam oarecare banuieli din momentul in care te-ai referit la ulei de menta si ghimbir.

desigur ca sunt AUTOSUFICIENT cand vorbesc despre medicamente din oncologie cu ORICINE care nu se recomanda drept medic, clinician sau cercetator, sau farmacolog sau macar farmacist cu diploma. stabilirea eficientei nu o fac eu aici si in nici un caz tu, pe nicaieri. este un medicament cu eficienta nu numai dovedita in tratamentul simptomelor despre care am vorbit deja, dar pentru care e si pus in practica in multe tari din europa si state din america de nord. deci daca tu mai vrei sa pui la indoiala eficienta, e problema ta, dar ramane sa efectuezi niste studii randomizate ca sa si sustii asta. eficienta in combaterea gretei, de exemplu, este la fel de stabilita ca si eficienta aspirinei in combaterea febrei. iar cand ma intereseaza parerile specialistilor, deschid literatura de specialitate sau intreb personal un specialist. sunt lucruri pe care le-am facut si le fac si in prezent, si pe baza carora imi formez concluziile, deci ma intereseaza mai putin discutiile repetitive bazate pe contraziceri sterile si fara finalitate, cum par sa iti placa tie.

deci discutia este doar despre o legiferare a uzantei tetrahidrocanabinoizilor in practica medicala, chira oncologica. asta e tot! fracturi de logica, cu siguranta nu am, cum nu am nici tulburari in gandire, astfel incat, de exemplu, sa amestec medicina cu referirile religioase, nu numai in convingeri interioare ci si in gura mare. gandeste-te la asta !

despre solutia furnizata de tine, iti sunt recunoscator, e posibil sa fie utila, dar... nu e verificata, ma scuzi daca sunt sceptic deci. nu cred ca poti comanda canabinoizi sub orice forma de pe acel site.

esti liber sa deschizi un topic despre eficienta tratamentelor cu menta si ghimbir, post si rugaciune. desigur ca ti le voi contesta, dar cu siguranta vei avea mai multi participanti decat acest thread, poate pentru ca subiectul in cauza cam provoaca lumea, care in general se cam teme de ce nu intelege. scopul lui ramane, deci, marturia oamenilor care au suferit in primul rand din cauza emezei post chimioterapie.

mesajul meu fundamental:
1. MARIJUANA ESTE EFICIENTA IN TRATAMENTUL GRETEI SI VARSATURILOR DIN CHIMIOTERAPIE, SI NU NUMAI.
2. TOATE MEDICAMENTELE PE CARE LE AVEM LA DISPOZITIE PENTRU GREATA/VARSATURI DE MULTE ORI NU SUNT SUFICIENTE. (acesta este punctul caruia i se adreseaza acest thread, pentru marturiile pacientilor)
3. SUSTINETI LEGIFERAREA FOLOSIRII EI IN ONCOLOGIE !!!
37 radicus
37 radicus [411c]
09-03-2012, 00:17

Membru din 11-05-2011

Subiecte: 3

Comentarii: 411

1. Substantele din marijuana au efecte antiemetice?
Da, desi e posibil ca aceste efecte sa fie diferite de la pacient la pacient.
2. Este oportuna aprobarea "marijuanei medicale"?
Da, multe tari dezvoltate o utilizeaza.
3. Exista in tara vointa din partea societatii pentru legalizarea a acestei substante in scopuri medicale?
NU prea. (in viziunea populara: marijuana, droguri, dependenta, vai de noi!)
4. Exista vointa politica pentru reglementarea tratamentelor de acest gen?
Nu. La fel ca in cazul legalizarii prostitutiei. Toti zic ca prin legalizare s-ar aduce bani la buget, nu s-ar mai raspandi BTS-urile, etc. O gramada de beneficii, pierderi infime. Cand se pun la vot in Parlament nu mai e de acord nimeni cu legalizarea.

Concluzia simpla: trebuie, dar n-o sa se intample...
38 RaulDuke
38 RaulDuke [7763c]
09-03-2012, 03:01

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

sper, sau mai bine zis sunt convins ca te inseli! e drept ca, la cum arata lucrurile, e mai probabil ca acest lucru sa se petreaca peste 100 de ani, sau mai mult... ceea ce pentru noi ar fi echivalent cu "niciodata"... dar totusi trebuie sa se intample, pentru ca este un lucru pozitiv, constructiv si tangibil.

nu ma refer la legalizarea consumului social, la fiscalizarea unei afaceri momentan ilegale, si alte aspecte din acestea, fie ele si atat de benefice cat stim ca sunt, ci ma refer doar la acest aspect: la utilizarea medicala. fara trafic, fara afaceri de sute de milioane de euro, cu o simpla sustinere din partea celor care sufera cel mai tare de pe urma, de exemplu, a tratamentului chimioterapic... sau a faptului ca au cancer.

astept marturii... si, de ce nu, si perspective.
39 RaulDuke
39 RaulDuke [7763c]
24-03-2012, 19:48

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

filmul 50/50 (2011, cu joseph gordon levitt) reprezinta o referinta destul de buna si un exemplu despre cum marijuana este folosita in cadrul tratamentelor cancerului.
40 anca g
40 anca g [3c]
27-03-2012, 01:14

Membru din 26-03-2012

Subiecte: 0

Comentarii: 3

exista zone a Romaniei unde tzuica face ravagii. Ce bine ca e perfect legal consumul de spirtoase! Ce fain de noi cum ne place sa tergiversam lucrurile cand vine vorba de marijuana in asociatie cu oncologia!
Răspunde la topic
115 comentarii 1 23 4 5 6 INAINTE ›
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp