interpretare rezultat tomograf

Secțiunea: Interpretare explorari imagistice
2 comentarii 1
1 CinevaDrag
1 CinevaDrag [0c]
19-02-2019, 13:58

Membru din 19-02-2019

Subiecte: 3

Comentarii: 0

Buna ziua,

Tatal mau in varsta de 62 de ani a efectuat un tomograf in urma unei dureri in partea dreapta jos.
Rezultatul tomografului este:
"Rinichi drept prezinta o masa cu valori densiometrice de tesut (CTDM= 34HU) si dimensiuni de 71/66/52mm (diametre cC/AP/TRV), cu contur neregulat, net si aspect omogen cu calcificari milimetrice la interior, cu priza de contrast periferica cu aspect nodular (aspect unic nodular mai hipeintens fata de restul periferiei multinodulare, cu hipodensitate de asemenea centrala) si hipodensitate centrala si aspect tardiv(10 min p.i.c) cu hipodensitati centrale si priza de contrast periferico-centrala cu aspect serpinginos. Masa tisulara, cel mai probabil oncocitom prezinta extensie la nivelul spatiului perirenal drept posterior.

Rinichi stang normal.
Concluzii: Oncocitom renal drept."

Hemoleucograma si analizele de urina au valori in limite normale, acid uric seric 6.57mg/dl, uree serica 34.53 mg/dl, creatinina serica 1.18mg/dl.

Doctorul de familie i-a zis sa se duca de urgenta la chirurgie cu diagnostic de tumoare maligna, dar mai intai dorim parerea unui specialist in domeniu. E programat la urologie peste 2 saptamani dar e cam mult de asteptat pana atunci.
Puteti va rog sa interpretati rezultatele de mai sus? E intradevar o tumoare maligna?
Va multumesc.
BIU
2 RaulDuke
2 RaulDuke [7763c]
19-02-2019, 15:42

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

Răspuns pentru (CinevaDrag, Azi, ora 13:58:36):


acest lucru nu se poate preciza cu siguranta decat pe baza rezultatului histopatologic, nu doar pe CT, dar, intr-adevar, este foarte probabila, pe baza descrierii, existenta unui cancer de rinichi. recomand sa aiba facu si examen CT (tomograf) de torace, nu doar de abdomen, cand se prezinta pentru operatie! in 2 saptamani are timp tocmai bine sa faca.
Răspunde la topic
2 comentarii 1
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp