Îndrumare necesară privind rezultatele mamografiei bunicii mele și pasii de urmat

Secțiunea: Cancerul de san (mamar)
1 comentarii 1
1 Marian Stefan
1 Marian Stefan [0c]
06-10-2023, 22:15

Membru din 06-10-2023

Subiecte: 1

Comentarii: 0

Bună ziua,

Recent, bunica mea în vârstă de 78 de ani a primit rezultatele unei mamografii și sunt puțin îngrijorat cu privire la interpretarea și înțelegerea lor. Bunica mea este o persoană foarte anxioasă, suferind și de diabet și probleme cardiace. Rezultatele mamografiei sunt următoarele:

- Sân drept: BiRADS 5, cu o opacitate de intensitate mare neregulată microspiculată și calcificări incluse localizate în CSI de 16/12 mm, precum și calcificări vasculare.
- Sân stâng: BiRADS 2, fără focare de microcalcificări, opacități spiculate sau dezorganizări arhitecturale, dar cu calcificări vasculare.

Locuim în apropiere de Râmnicu Vâlcea, dar sunt dispus să o aduc pe bunica mea la București dacă este necesar pentru consultanță medicală suplimentară sau tratament. Este ca un părinte pentru mine, ea m-a crescut și îmi pasă profund de sănătatea ei.

Aș aprecia orice sfaturi sau recomandări cu privire la înțelegerea acestor rezultate și pasii pe care ar trebui să îi urmăm în continuare. Sunt mai ales interesat de clinici sau spitale de renume care oferă consultanță și tratament în domeniul oncologiei. De asemenea, aș dori să știu cum ar trebui să comunic aceste informații bunicii mele fără a-i provoca anxietate suplimentară.

Vă mulțumesc anticipat pentru timpul și ajutorul dumneavoastră!
Răspunde la topic
1 comentarii 1
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp